אמא מבוגרת מדי?

רותי ע

New member
התשובה מאוד פשוטה

כי שאלתי מהבטן, לא מהראש. ממקום של תחושה שקיבלתי מהסביבה. משהו סוביקטיבי ואישי. כי לא פתחתי דיון תאורטי. כי אני אמא ואישה. אם הייתי גבר אני מניחה שהייתי שואלת אחרת.

אמיר.

New member
השעון הביולוגי...

של נשים מתקתק מהר יותר מזה של גברים. גם להתאושש מהריון שונה מלהתאושש מחלקו של הגבר ברגע הקובע. לכי להאשים את היצרן..

iris & ben

New member
אז אם שאלת על אבא...

אז בעלי בן 40 והבן שלנו בן שנה וחצי ובמקרה שלנו אני לא מרגישה שיש לבן אבא מבוגר שנינו מרגישים הורים לילד ראשון עם כל החששות וההתלבטיות שיש להורים לילד ראשון זה הכל תלוי באופי של ההורים-בעלי התחיל לא מזמן 2קריירות חדשות וטפו טפו הוא מצליח בשתיהן
ואנו באמצע השבוע ואים אותו מעט ובעלי תמיד יעדיף לבלות עם בן ובופי שבוע הוא תמיד איתו כדי לי יהיה קצת זמן לעצמי...מה שאני רוצה להגיד שזה לא הגיל...אלא הגי..שה ואים=רואים

אמיר.

New member
הורים מבוגרים.

ראשית הבה נוציא מהדיון את מי שלא היתה להם ברירה (כי לא מצאו בן זוג או שהיו להם בעיות וכדו´). שנית, יש להבחין בין ילד ראשון וילד אחרון. אין להשוות מי שמביאים את צאצאו הראשון כשהם בשנות ה 40 ובין מי שמביאים את ילדם ה-6, 7 או 10 בגיל הזה. לכן השאלה היא, אם תרשו לי לנסח את השאלה מחדש, האם יש זמן מומלץ בו כדאי להתחיל להביא ילדים לעולם. ובכן - אין תשובה כוללת כי זה ענין אישי. העיקר זה היכולת השכלית של ההורים להתמודד עם המטלה. אפשר לדבר על סטטיסטיקה. לדעתי רוב האנשים שהכרתי (לאו דווקא דתיים) יכלו להביא ילדים בשנות ה20 שלהם. נ"ב חנה - בממוצע, נשים מגיעות לבשלות הורית קודם. אולי זו תוצאה של התניה, אולי חברה אולי גנטיקה. לא ידוע. אבל בממוצע - זה נראה לי כך.

אמיר, נשים לא מגיעות בשלות הורית

קודם. נשים מותנות ליצור לעצמן פחות חיים מחוץ לבית כדי שיהיה להן יותר "זמן" לחיים בתוך הבית. נשים מותנות לכך שהאמהות היא חובה קדושה. נשים מותנות להיסטריה רבה מעניין "השעון הביולוגי". נשים מותנות לכך שמימושן האישי האמיתי הוא בזוגיות ואמהות. ולכן הן עושות ילדים קודם, בשמן שגברים "בשלים" באותו זמן למימוש עצמי אחר.

Yarik N

New member
הורים מבוגרים מידי?

באותו נושא: כשזוג ניגש לאמץ הוא נתקל בחוק הישראלי שאומר: הפרש הגילאים בין הילד המאומץ להורה הצעיר מבין השניים לא יעלה על 48 שנה. דהיינו אם אתם בני 48 תוכלו לאמץ תינוק בן יומו. בני 52 ? תוכלו לאמץ ילד בן 4 ומעלה.

shelycat

New member
ברמה הביולוגית....

עדיין לא אמא אבל ביולוגית במיקצועי ורציתי לצייין רק דבר נוסף על כל שנאמר פה. אני אישית לא חושבת שמבחינת בשלות נפשית יש גיל ספציפי שעדיף והכל תלוי באישיוית של ההורים (למשל חמותי עדיין לא בשלה לילדים ולא היתה צריכה לעשותם מעולם ורק גורמת נזקים פסיכולוגיים). אבל ברמה הביולוגית ורק לגבי נשים הדבר תופס אז נא לא לצעוק כי ככה זה: אישה נולדת עם מאגר סופי של ביציוית וככל שהביצית המופרה יותר מבוגרת כך יש סיכוי גבוה יותר לתקלות ומוטציות בחלוקה של הביצית להתפתחות עובר ולכן יש סיכוי גבוה יותר לילד חולה בכל מיני מחלות גנטיות ותורשתיות אצל אישה מבוגרת יותר. דרך אגב אימי היא בת יחידה שנולדה לסבתי (אחרי השואה וכו") כאשר סבתי היתה בת 41 והיא יצאה בסדר גמור כך שהכל באמת עיניין של סטטיסטיקה והסתברות לעיתים והיום עם טיפול ומעקב רפואי אפשר לחזות כמעט הכל ולטפל בכך.

נקודות

סבתא שלי היתה ניצולת שואה בת 42 כשהיא ילדה את אמא שלי. לעובדה שהיא היתה ניצולת שואה כבר היתה השלכה עצומה על אמא שלי. אבל הפער בגילאים ביניהן גרם לסבתא שלי להשען בכל כובד משקלה על אמא שלי (מטאפורית) והמשקעים היו גדולים מאוד. עוד נקודה לרעה היא בזה שסבתא שלי נפטרה בגיל שמונים ומשהו, ולא זכתה לראות את הנכדים מתחתנים, ולא זכתה לראות את הנינים שלה.

shelycat

New member
עוד קטנה...

סבתא שלי שילדה את אימי בגיל 41 היום בת 94 היא נכחה בחתונתי לפני 4 חודשים, היא אשה בריאה צלולה ופעילה וזה רק מוכיח שזקן וחולה הוא מי שחושב על עצמו ככזה דרך אגב סבי נפטר כשהיה בן 94 לפני כמה שנים ובכלל במשפחתנו יש היסטוריה ארוכה של חיים מאוד ארוכים (היו כבר עד יותר מ-100) בכל אופן ביני לבין אימי יש הסכם שאם היא מפסיקה לתפקד מאיזו שהיא סיבה לא מאריכים את חייה ובכל אופן בינתיים כולם (טפו,טפו,טפו) חיים ומתפקדים באופן עצמאי.

סבתא שלי לא מתה מוות טבעי

היא היתה אישה קשה למדי (השואה, כאמור), וכשהיא עברה למושב זקנים (בעקבת ארוע מוחי) היא עיצבנה איזו אחות, שהחליטה בבגרות נפשית רבה - לדחוף אותה. סבתא שלי נפלה, נחבטה ברצפה, שברה את האגן, וחטפה מכה בראש שגרמה לדימום בגולגולת. ייצבו אותה, אבל השכיבה הממושכת במיטה, כמו אצל זקנים רבים, גרמה לדלקת ריאות, וסבתא שלי נחנקה למוות על הליחה שלה. שאלוהים יעזור לנו להיות כמו סבתא שלך...

מירי,

New member
אבא שלי הפך לאבא

בגיל 19 (כן ככה צעיר) אבל לא רק שלא זכה לנכדים אלא גם לא לראות אותנו הילדים הוא נפטר כבר בגיל 25 כשאני בת 5 ואחי בן 1.5 - אז מה הקשר של הגיל??? אמא שלי אומרת ש"קילקלתי לה" את התוכניות כי אם הייתי מביאה ילד ראשון בגיל 20 היא היתה סבתא בת פחות מ 40....אבל ביידיש יש פתגם שאומר האדם מתכנן ואלוהים צוחק- לקחת בחשבון את הנכדים והחתונות שלהם בחישוב ההחלטה באיזה גיל להביא ילד בעולם?????

anat30g

New member
מאוד תלוי באמא-אבא

יש לי חברה שאמא שלה ילדה אותה בגיל 42... היום היא בת 32 - אמא שלה בת 74 - אבא שלה בן 78 והיא מרגישה שהיא מטפלת בסבא וסבתא שלה שהם גיריאטרים וסיעודיים... אותה חברה תמיד אמרה לי שנורא קשה לה כי יש פער גדול מבחינה דורית בינה לבין הוריה... יש לי חברה אחרת - גם בת 32 - אבא שלה פרופ´ בן 82, אמא שלה ד"ר בת 65... שני אנשים צעירים ברוחם... מתפקדים - אותה חברה אמרה שהיא מעולם לא הרגישה שיש לה הורים זקנים... ענת

רותי ע

New member
נראה שהמסקנה מהדיון שהאמא האידאלית

ילדה את הילד הראשון בגיל 30 ויש ביניהם 20 שנה הפרש (ולא טעיתי). היא צעירה בגוף ובנפש ויש לה כוח לרוץ איתו, לקפוץ איתו ולהשקיע בו. היא גם בשלה ובוגרת, סבלנית ולא עושה טעויות. אם יש כאן אמא כזאת - שתקום

דיאנה1

New member
שכחת להגיד שהיא צריכה להיות אשת

קריירה מצליחה כדי לתת לו דוגמה ולספק את צרכיו החומריים וגם להשאר איתו בבית כדי לטפל בו בעצמה ולא להשאיר אותו למטפלות.

noa_f

New member
האבא של הבן שלי - בערך...

שני ילדים בהפרש של עשר שנים, משחק כדורגל כמו גדול בגילו המתקדם. אם כי, להניק לא הצליח...

חשבתי חשבתי

והחלטתי לתת כאן המלצה על ספר לילדים http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=107385 האמהות שלא הייתי נותנת להן רשיון הורות ושלצערי פגשתי הרבה בחיי, היו אמהות צעירות. רותי - השאלה "לא ראויה" היות ועיקר העיקרים היא הורות מאוחרת של גברים (כל אלו שעזבו את אשתם, התחתנו עם בחורה צעירה והולידו משפחה שניה לא ראויים להכלל בה ?. הם הרוב). היה איזהשהו מחקר שטל הביאה לאחרונה לפורום פמיניזם ושכבר נתקלנו בו בעבר, שדיבר על שאלון שהועבר בעניין מה זה רווק/ה זקנ/ה. נתנו גילאים אפשריים לרווק ולרווקה. משהו כמו 30 ו- 60. רוב העונות והעונים הגדירו רווק זקן בן שישים ורווקה זקנה בת 30. לדעתי, גם אם אנחנו חלוקות על כך, שאלתך לא באה מכך שאת אשה אלא בדיוק מאותו מקום שהגדיר רווקה בת 30 כ"רווקה זקנה". והגברים נעדרו משאלתך מאותו מקום ממנו נבעה ההנחה שגבר זוכה בתואר "רווק זקן" רק בגיל 60. אני לא אומרת את זה בהתרסה אישית או כללית אלא כחומר למחשבה. השאלה לא רק לא ראוייה בעיני, היא אף פסולה בעיני כי כפי שציינתי בפנייך כאן - היא שאלה והנחת בסיסי לצידה. אין הורות מאוחרת, אגב, אלא הורות טובה או לא.

רותי ע

New member
חנה-אני לא חושבת שיש בינינו

חילוקי דעות בכל הנוגע להבדל (העגום) ביחס של החברה לנשים לעומת לגברים. את צודקת בכל מה שכתבת. ומה עם המוסר הכפול של גבר במלוא אונו לעומת אישה שלא מתנהגת לגילה? (גבר בן חמישים פלוס שמטייל עם בחורה בת 20 לעומת מצב הפוך-אישה מבוגרת עם גבר צעיר). אבל אני לא שאלתי שאלה "נכונה". אני שאלתי משהו שהרגשתי אותו רגע מנקודת המבט הפרטית והאישית שלי. וכך גם היו רוב התגובות. ותודה על ההמלצה על הספר. נשמע טוב..

למעלה