"אמא, מה זה
"

AlonPe

New member
"אמא, מה זה ../images/Emo111.gif "

כבר העליתי ת'נושא בעבר, וזה שוב פעם עולה. אז היום, בעודי מדיח כלים, שומע את האפרוח הבכור (בן 9) מהסלון שואל את אמא - "אמא, מה זה קונדום?" ואמא, לא התבלבלה בכלל! וענתה: "תשאל את אבא"!!!
בינתיים הוא לא שאל, אבל אני רוצה ליזום, להעלות את זה מחדש - ושוב, אני עובד עצות
ותעשו לי טובה חבר'ה - אם אין לכם רעיונות, אל תפנו אותי לכל מני אתרים (בבקשה) אז מבקש רעיונות איך לגשת לזה, איך ומה להסביר. נכון זה עניין אינדיבידואלי וכו' וכו' - בסוף ברור שאני אבחר את הגישה שנראה לי שהכי תתאים לי ולו. העניין הוא, שלשאלות יותר 'כלליות' - כמו "איך באים ילדים לעולם?" או אפילו נגיד "מה זה 'סקס'?" וכו', אפשר לתת תשובות יותר כלליות ומעורפלות (מש'ו בנוסח - אבא ואמא, או גבר ואישה, ש-'עושים אהבה' וכו' וכו' בלי להיכנס לפרטים. אבל השאלה שהוא שאל - היא יותר ספיציפית, ודורשת להיכנס יותר לפרטים! אבל עד כמה? לאיזה פירוט להגיע? להסביר מה נכנס לאן ולמה?.... פליז הלפ!

elotan

Member
אני הייתי אומר לו את האמת

שזה משהוא של מבוגרים ושכשהוא יגדל תסביר לו.

AlonPe

New member
אני זוכר,

ש-"כשאני-אני-הייתי-בגילו..." כבר ידעתי את כל העובדות! ומ-'אינפורמציה' שקיבלתי מהחבר'ה! השאלה אם לא הגענו כבר לגיל, בכל מקרה גיל שבו "כשתגדל תבין" כבר לא ממש תופש?

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי, בין אם הוא תופס או לא הוא עלול לשדר מסר שאני הייתי מעדיפה להמנע ממנו. כאילו יש שאלות לא ראויות. כאילו מין זה עניין מסוכן/אפל/מפחיד אפילו את אמאבא לדבר עליו. אני מעדיפה לענות על כל שאלה שהילד מעלה, כמובן בהתאם לשלב ההתפתחותי שלו.

hirshfe

New member
הדבר שהכי שנאתי בתור ילד

שאמרו לי שתגדל תבין אני שואל עכשיו אני רוצה תשובה עכשיו ילד בן 9 - מספיק גדול שיסביריו לו באופן ביסיס על דבורים והפרחים. משם, כמו ששלומית אמרה הסבר בין משפט אחד על קונדום. וממשיכים

elotan

Member
וא הוא היה שואל איך בנוייה פצצת אטום?

או איך פותרים משוואות מרוכבות? מה לעשות, לא כל דבר ילד בן 9 יכול להבין, בשביל הוא הילד ואתה המבוגר, ולא להיפך.

hirshfe

New member
אז אני אגיד לא יודע

ילד בן 9 - כבר יידע שאבא לא יודע הכל

elotan

Member
משוואות אתה כן יודע

כנראה לא נכנסת לתוכן אלא רק קראת את הכותרת. אני לא דוגל בשיטה שילד חייב לקבל תשובה על כל שאלה שלו בו במקום. דרך אגב, גם כל דבר אחר שהוא רוצה הוא לא חייב לקבל על המקום, אבל זה לא הדיון הזה.

hirshfe

New member
מסכים איתך

אבל אני חושב שאבא לא יודע זה תשובה ושתגדל תדע זאת לא תשןבה

וזו גם הזדמנות לחפש את התשובה יחד,

כשהילדים שלי שואלים אותי משהו - אני עונה, אני לא יודעת, בואו ננסה למצוא תשובה יחד. ככה מרוויחים גם את התשובה (כי בסופו של דבר מוצאים)וגם עשינו משהו נחמד עם הילדים.

hirshfe

New member
בהחלט

אני עוד לא שם כיי כרגע לשאלות של נדב אני יודע את תשובות פרט לאיך קוראים לאישה על האופניים (שאני נוהג ברכב בנתיב הנגידי)

schlomitsmile

Member
מנהל
כחלק מההסבר על איך באים ילדים לעולם נראה לי הגיוני להסביר "מה נכנס לאן". בלי להתעכב על זה יותר מדיי, פשוט תאור טכני. לדבר על גבר ואשה, לאו דוקא אמא ואבא, כדי שזה יישאר כמה שיותר אקדמי ולא רגשי. ואז, אפשר להסביר, שלפעמים גבר ואשה שאוהבים זה את זו את זה, רוצים לקיים יחסי מין ושלא יהיה הריון. ואז הם יכולים להשתמש בכלמיני אמצעים שימנעו הריון, למשל בקונדום, שימנע את זרימת נוזל הזרע לתוך גוף האשה.

gils33

New member
גם אני אהבתי

להסביר בצורה יבשה,כמעט ספרותית,בלי להוסיף את הטיבול של הסקס,תאווה,משיכה וכולי....

AlonPe

New member
../images/Emo51.gif עזרתם לי מאוד! ../images/Emo13.gif

ניצלתי הזדמנות שהיינו שנינו לבד, והעליתי ת'נושא, והסברתי. הרגשתי מוכן, והייתי ענייני ולא נבוך! והוא קיבל ת'תשובה... אבל לא המשיך 'לחפור', לא'דע אם אותו זה הביך או שמבחינתו 'עבר זמנו בטל קורבנו', כלומר השאלה מבחינתו היתה רלוונטית לזמן שנשאלה. נראה לי שמתישהו הדברים יחלחלו, ואז תבאנה שאלות המשך. בכולופן אותי זה עודד, ואני מרגיש מוכן! נראה לי שלא אתפס יותר מופתע... אלא אם כן....
מסכים עם עופר - 'כשתגדל תבין' זו לא תשובה, ו-'לא יודע' (כשנאמר בכנות, ולא מתוך רצון להתחמק מתשובה) זו כן תשובה!. ואני כן חושב ש-'לכל שאלה - תשובה' (כולל 'לא יודע') כשהתשובות צריכות להיות מותאמות לילד. איך הולך השיר הזה של חווה אלברשטיין? (מתנגן לי בראש, אבל לא מצליח להיזכר במילים!) הנה זה! כמובן: "כשתגדלי תביני" חחח! "ורק אני והתשובות שבפי יודעות את הסוד הגדול שגם כשגדלים לא מבינים רק פשוט יום אחד מפסיקים לשאול "

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif כל הכבוד על קור הרוח ../images/Emo98.gif וגם לי השירשור הזה הזכיר א השיר של חווה'לה ../images/Emo79.gif../images/Emo99.gif

avi182

New member
אני רואה את זה מאוד פשוט

בהתחלה תתן תשובה כוללנית(אמצעי מניעה ) מבלי להיכנס לפרטים כאלו ואחרים במידה והילד מתחיל לחקור רוצה לשאוב עוד מידע ושואל תספק לו את המידה שמבקש ככל שיחקור תדע כמה לפרט בהצלחה

למעלה