אמא מודאגת

רוני471

New member
אמא מודאגת../images/Emo124.gif

שלום רב! יש לי ילדה בת שנתיים, יונקת עד היום היא שוקלת 11 קילו 86 ס"מ,אינה אוהבת לאכול כלל, יש ימים שחוץ מכמה ביסים קטנים של עוף בצהרים אינה מוכנה לאכול דבר ולינוק כמובן,לפני חודשיים סבלה מוירוס של שילשולים והקאות יום אחד בלבד מצב שהביא אותה לבית חולים ,הרופא אמר לי שכל המחלקה מאושפזת עקב הוירוס הזה ומצבה של ילדתי הכי חמור,המסקנה מיכוון שביתי לא אכלנית מספיק יום ללא מזון להביא אותה למצב של התיבשות, אני דואגת מאוד הרופא לוחץ על הפסקה לגמרי של הנקה השבוע הורדתי ולא נתתי לה 3 ימים לינוק והיא פתחה בשביתה לא מוכנה לאכול בכלל,היא לא מנשנשת לא ואהבת שוקלד או ממתקים לא דברי חלב כלום לא יודעת מה לעשות, עלי לציין שהיא היתה עד גיל שנה בעודף משקל שקלה 10 קילו עקב ההנקה , ומאז בקושי עלתה ואפילו ירדה במשקל, אני מכינה ארוחות מגוונות וכלום הצלחת נישארת ריקה, עלי לציין גם שהיא איתי בבית ולא במסגרת ,היא לא ואכלת אצל אחרים,אני אשמח לעצות או המלצות ,לגבי תוספי מזון או איך לגרום לה לאכול, תודה רוני

שאלות מנחות

האם את מעונינת להפסיק לגמרי או חלקית את ההנקה ? מה קרה אחרי 3 הימים שלא נתת לה לאכול ?

רוני471

New member
תשובות../images/Emo128.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שלום לך! כן אני מעונינת לסיים את ההנקה.אחרי 3 ימים שהיא שבתה ללא אוכל נישברתי וחזרנו לינוק למשך היום, תודה לתשובתך רוני

שביתה של בת שנתיים

אני מניחה שעוברת עליך תקופה מאד לא קלה. אם החלטת שאת רוצה להפסיק להניק לחלוטין צריך לעשות זאת בבת אחת כמו שניסית בעבר אבל בהחלטה שלא חוזרים אחורה. ילדים רעבים אוכלים ואם לא נותנים הם תחליפי שתיה ממותקת או חטיפים אחרים הם יספקו לעצמם את הצרכים. נסי להעזר בסביבתך הקרובה בתמיכה בך ובה, אל תכריחי אותה לאכול רק המשיכי להציע לה בזמני הארוחות שאתם אוכלים. אין כל ספק שהיא תכעס ותעשה שוב שביתה, גם במחיר של ירידה של כמה גרם שאח"כ היא תשלים

סליחה שאני שוב מתערבת, ../images/Emo26.gif

אבל המלצתך להפסיק להניק בבת אחת אינה עצה נבונה, בלשון המעטה, לא ביחס לאם ולא ביחס לילדה, בטח לא כשמדובר בילדה שבזמן האחרון בעיקר יונקת. הפסקה מיידית של ההנקה עלולה לגרום לאם גודש, סתימות בצינוריות ודלקת בשד, שאני מניחה שאת יודעת שאינה מצב נעים, בלשון המעטה. אני בהחלט מבינה את הרצון שהילדה תאכל אוכל מוצק, אך שיטת האילוף, כפי שהיא משתמעת מעצותייך, אולי תגרום לה לאכול יותר, אך ודאי לא תוסיף לה בריאות נפשית. לאם - אם את מעוניינת לגמול את הילדה בהדרגה עלייך להחליט שאת מציבה לה גבולות ומגבילה אותה בהנקות. אם את צריכה ייעוץ או רעיונות כיצד לעשות זאת את מוזמנת לפורום הנקה.

tookish

New member
וסליחה שאני מתערבת..

יש לי חברה שהניקה תקופה של חמישה חודשים ונקראה לעבודה בצורה מיידית, הפסיקה ביום אחד את הההנקה וחזרה לעבוד . הילדה היום בת חמש ומטופלת במרפאה להפרעות אכילה.

צריכת מוצקים

לאמהות המודאגות המעבר למרקמים חדשים היא שלב התפתחותי וכמו כל תהליך האכילה הוא שלב נלמד. האם והתינוק לומדים יחד את תהליך ההנקה, התינוק לומד לאכול מכפית כשהוא יונק בהתחלה את המזון ממנה וכך גם עם הכוס. חשוב להתחיל להציע מזון במרקם שונה ( דיסתי ) בגיל המתאים. נכון שלכל ילד יש העדפות אישיות וקצב אישי משלו ועלינו להיות קשובים לכך, אך אל לנו לשכוח שאם לא נדאג לחשוף את הקטנטנים למרקמים החדשים הם לא יוכלו ללמוד ולהתנסות. חשוב להתחיל את החשיפה במקביל להנקה מכיוון ששני המרקמים אינם מפריעים האחד לשני אלא משלימים זה את זה. יתכן שבהתחלה תהיה רתיעה מסויימת מהמרקם החדש אבל אם אנחנו נתמיד, נמשיך להציע ולחשוף את התינוק לאפשרות הזאת בלי להכריח, הוא ישתכנע בסופו של דבר. אם התנוק המסרב בתוקף להתנסות כדאי מאוד לברר באופן יסודי מה הסיבה .תתכן רגישות יתר בחלל הפה , בתנסות לא נעימה עם מזון, רפלוקס , התערבויות רפואיות ועוד סיבות רבות מאוד ושונות.לפצפונים אינסטינקטים בריאים וחזקים העוזרים להם לשרוד כאשר מבחינה חשיבתית הם עדיין לא מסוגלים להתמודד עם החיים ולכן חשוב ונכון להקשיב למסרים שלהם.

שאלות לשושי:

איך בודקים רגישות יתר בחלל הפה? האם יש סימנים נוספים? האם יש בדיקות מקצועיות? מה התהליך?

בדיקת רגישויות

כדי להגיע לשורש הבעיה ( לא רק רגישות בפה ) יש צורך לפנות לצוות רב מקצועי שושי

למעלה