אמא מודאגת

רעיגאני

New member
אמא מודאגת

ערב טוב
דנה שלנו בת שנה וחודש וקצת. נמצאת במעקב ברקע אצל גסטרו ילדים בעקבות רפלוקס ושטי קל וירידה בעקומות, בעיקר של האורך.... כבר לפני כמה חודשים עברנו מאינפמיל למטרנה ובמקביל אומרים לי בתינוקייה שהיא אוכלת יפה אוכל "רגיל". מתפתחת יפה מוטורית וקוגנטיבית (טפו טפו).
בשבועיים האחרונים - יציאות שנעות ממרקם רך ואף נוזלי למרקם גרגירי. לעיתים כמה יציאות כאלה ביום (אפילו שש) ולעיתים אחת ביום או בכלל לא, אבל רכות, כמו של תינוקי קטן. בנוסף, לא נעים לומר, אבל נפיחות עזות (שהזכירו לבעלי את המילואים...) ללא חום, רק שיעול מעצבן...
אציין שבגילה אין לה אף שן (לאחותה הגדולה צמחה שן ראשונה בגיל שנה ושבועיים...)

העלנו מספר השערות, מכיוון שהדגימות צואה שלה טרם חזרו מהמעבדה:
האם אלו פירות הקיץ שבתינוקייה הוסיפו לתזונה??
האם ניתן לפתח פתאום רגישות למטרנה החלבית??
האם זה החול שהיא כנראה מכניסה לפה מאז שהחלו לחשוף את התינוקות בקיבוץ לארגז חול??
האם זה תהליך ההכנה לבקיעת השיניים?? ובכלל, יש קשר בין הדברים או שזו אגדה??

האם זה מדאיג שאין בזה חוקיות: פעם זה הרבה יציאות פעם מעט, פעם רך עד נוזלי ופעם גרגירי??
האם בכלל - מצב כזה מתמשך הוא מדאיג?? כמובן שאחרי תוצאת המעבדה נדע יותר ואולי נפנה לפרופסור גסטרו שלנו אבל אני מודאגת ורציתי מעט מענה.
תודה
רק בריאות
אמא של שירי ושל דנה

רעיגאני

New member
מוסיפה עדכון

כמעט שלוש לפנות בוקר
דנה התעוררה ושלשלה פעמיים בהפרש של חצי שעה. זה שהיא משלשלת בלילה והתעוררה מכך ממש מלחיץ אותי. האם יש סיבה לדאגה או זה אופייני לוירוס/חיידק או משהו אחר??

למיטב זכרוני, יציאות בלילה הן לא תקינות בגילה

תודה

תשובה

אכן לא הגיוני שקיימת רגישות לחלב שאכלה בעברה, יתכן אי סבילות ללקטוז (זמנית) משני למחלה זיהומית (במדיה ולמשל תרבית צואה תצא חיובית), אכן בקיעת שיניים לעיתים משנים את מרקם היציאות. פירות אכן משנות את מרקם הצואה. חשוב לראות שלא יורדת במקל ושממשיכה לעלות באופן רגיל על עקומת הגדילה שלה. ניתן לנסות פרוביוטיקה.

למעלה