אמא מודאגת...

גוזלית3

New member
אמא מודאגת...

שלום רב יש לי תאומות בנות 5, לאחת מהן יש פזילה, אני לעולם לא שמתי לב לפזילה, אבל אמא שלי שמה לב וביקשה שאקח אותה להיבדק, היינו בשניידר במרפאת עיניים ותוצאות הבדיקה הן: ימין ושמאל למרחק SPH +1.00, וימין ושמאל לקריאה SPH +4.00 , בנוסף כתוב לקריאה ADD+300.
מאז חצי שנה היא מרכיבה משקפיים, וחודשיים עם רתיעה על עין ימין, מה שמדאיג אותי זה שאני לא רואה שום שיפור בפזילה, להיפך הפזילה כעת הרבה הרבה יותר בולטת כאשר היא מורידה את המשקפיים...היינו בביקורת והאורטופטיסטית אמרה שבמקרה שלה המשקפיים עוזרות ואין צורך בניתוח אבל למה אין שיפור?
למה זה יכול להיות? האם זה נשמע מצב נורמלי? (במקום שיהיה שיפור יש החמרה)

אמא

פזילה שמתוקנת על ידי משקפיים זה אומר שיש בעיית פוקוס ולא בעיית שריר ולכן אין צורך בניתוח
אל תצפי שהפזילה תחלוף כל כך מהר זה לוקח לעיתים שנים עד גמר הצמיחה של הגוף או העין
זה בסדר שהפזילה מתגברת עם הורדת המשקפיים

גוזלית3

New member
השאלה היא

למה הפזילה יותר בולטת כעת מאשר לפני הטיפול?
מה הסיבה?

השאלה

מאחר ולפני התחלת הפזילה הילד אינו יודע מה זה לראות טוב ללא מאמץ ואחר מתן הילד מפקס ללא מאמץ ומתרגל לטוב ולכן כאשר הוא מוריד את המשקפיים הוא מעונין לראות טוב כמו שניה לפני כן ולכן משקיע מאמץ גדול גדי לראות מה שלא עשה לפני שקבל את המשקפיים מאחר ולא ידע שאפשר לראות יותר טוב

גוזלית3

New member
הבנתי את ההסבר שלך...אבל

איך בעצם נוצר מצב שהעיניים יראו טוב ללא פזילה בלי המשקפיים בדיוק באותה צורה שרואות עם המשקפיים?

הבנתי

רוחק ראיה הוא מצב שיש בכל עין עדשה טבעית שיכולה לייצר את הפוקוס המתאים אבל כאשר הכח לא שוה לשתי העיניים המוח לא מסוגל לתת שתי פקודות שונות לשתי העיניים הוא יבחר לייצר את כמות הפוקוס הקונה יותר ולכן ככשתי העיניים פתוחות ללא משקפיי עין אחת תראה היטב והשניה בטשטוש

אז

פזילה הנובעת מרוחק ראיה יכולה להסתדר רק אם הכ של העין משתנה עם גדילת העין והמספר יכול לרדת לאפס רק אז זה אומר שהעין לא צריכה להתאמץ כדי לראות.אבל זה נכון אם לשתי העיניים יש אותו כח במקרים בהם יש הבדך גדול בין שתי העיניים קרוב לודאי שההבדל ישאר כל החיים ומכאן שהפזילה לא תעלם.

למעלה