אמא מודאגת

ed2sh

New member
אמא מודאגת

בעלי ואני בהליכי גירושין - לפי בית הדין הרבני חלק מההליך זוהי פגישה עם עובדת סוציאלית מהעירייה. ערכנו פגישה איתה ועכשיו היא מעונינת לבקר בביתי (אני עם הילדים) יחד עם בעלי ולשוחח עם הילדה (בת 9). האמת היא שזה די מלחיץ אותי, כי כרגע אנחנו פרודים כמעט שנה והחיים מתנהלים בסדר ובשקט, ואני חוששת שזה יגרום לילדה חששות ופחדים . אני מתכוונת כמובן להכין אותה לזה אך אולי אם אני מתנגדת לשיחה זו אני יכולה לעמוד על זכותי? או שאולי השד לא נורא כל כך וזוהי סתם שיחת חולין? מי שנתקל בזה ויכול לעזור אשמח לשמוע.

לאמא המודאגת

אוקיי הודעה ראשונה שכתבתי פה... המממ אם יש לך אי מייל תכתבי אלי [email protected] או איי סי קיו 130948900 אני בת 14.5 גם בת להורים גרושים דיברתי עם אין סוך ילדים שההורים שלהם בתהליכי גירושין והילדים יצאו מהשיחה איתי רק עם חיוך על הפנים אני אשמח לעזור לדבר עם הבת שלך במיוחד שהיא ילדה קטנה אפשר להגיד לה את הדברים הטובים בזה.. דיברתי כבר עם ילד בן גילה... אני חושבת שאני יכולה לעזור... אני לאמבטיחה אבל שווה לנסות צרי קשר

avielss

New member
אהלן אמא

קודם כל לפחד???.מממה??????????? אני קורא ספר שנקרא "מתנת האבהות" (כל אחד והשגעונות שלו) של ד"ר ארון הס ובו הוא מסביר מהי הגישה הנכונה להצגת הגירושין מול הילדים תרשי לי לצטט לך בקצרה "הורים פוחדים מהרגע שבו יהיו חייבים להודיע לילדים על הפירוד.... 1-אל תזכירו את אפשרות הפירוד עד שזאת תהיה סופית.... 2-שני ההורים צריכים לספר ביחד ומומלץ להבהיר כי ההחלטה הינה הדדית.. 3-אל תשקרו לילדים...מטוב לחסוך את הפרטים המעצבנים 4-יש להסיר חשש שמה הם גרמו לגירושין 5-יש להקפיד מלטפח תקוות את מוזמנת ליצור עימי קשר אני אשמח להשאיל לך את הספר ולנסות לעזור לך להתמודד ולו בקצת אביאל

אודליה*

New member
היי אמא מודאגת

אין לך שום סיבה להילחץ, כמו שאמרת זהו חלק מההליך לפי בית הדין הרבני (מה לעשות שהם נכנסים לנו לורידים
) ואין לחמוק ממנו, אל תתנגדי לשיחה כי זה עלול להראות לא טוב והשד באמת לא נורא כל כך, עברתי את זה לפני 8 שנים ואת יודעת מה? בסוף עוד נעזרתי באותה עובדת סוציאלית. לגבי הילדה את יכולה פשוט להסביר לה שזה בהחלט ביקור שגרתי מבלי "הכנות מיוחדות" תזרמי עם זה אין לך ממה לפחד. בהצלחה אודליה*

ed2sh

New member
תודה

תודה לך על התגובה. הפגישה התקיימה ועברה בשלום. הילדה לא כל כך שיתפה פעולה או יותר נכון לא ממש הרגישה שבא לה לשתף מישהו זר. על דברים אחרים שלא קשורים לזה היא כן דיברה. האמת היא שנרגעתי כבר באותו יום אך בכל זאת תודה על העצה.

למעלה