אמא מחליפה....
קודם כל .. בוקר
טוב.. רגע.. אני חייבת פה לשאול משהו.. מה קרה?.. כולה שבוע. איזה בכיות.. איזה דמעות.. מה קרה?.. ולא.. אני לא מדברת על האמהות, הן נשים מספיק בוגרות להחליט החלטות לגבי חייהן אם לפעול בדרך זו או אחרת.. אני מדברת על בני הנוער.. מה קרה?.. איזו התפרצות של רגשנות איזה פרצופים כועסים איזה מרירים.. כאילו לקחו להם את הברווז גומי באמצע האמבטיה... וכל זה כי תפעלו אותם קצת.. והוציאו אותם מההתבטטות (מלשון להיות בטטה).. מול מסך המחשב ומול מסך הטלוויזיה ו"כולה" דרשו מהם להיות מעורים יותר בחיי המשפחה... ואני לא מדברת על התכנית הזו או הזו.. אלא ככה...באופן כללי ממה שראיתי בכמה תכניות... דובוני האכפת לי הזיזו יד או רגל ומפה עולמם נחרב. מה כבר קרה?.. ולא שמדובר במהפך לכל החיים, כולה שבוע.. ויש להם מזל שלא אני הייתי שם
... אז נכון שהאמא הזו היא כזו.. והאמא האחרת היא כזו.. אבל שום סיבה שבעולם, ואני חוזרת ששום סיבה שבעולם לא מצדיקה העלבות מצד בני הנוער כלפי אותן נשים. אגב... זו רק ההוכחה שבני הנוער מלבד לעשות כלום הם עושים כלום. ואוי לאותו אדם שיעיר או שיעז לבקש או לדרוש את המינימום שבמינימום. אני אם לילדים, ואני בדיעה שיום אחד הם, וכל ילד אחר יגדל יתבגר ויהיה לעצמאי, ואם לא ניתן לו את הכלים ההדרכה ההכוונה וההבנה לעצמאות הוא לעולם לא יהיה עצמאי, ומתוך כך בני 30 +- ממשיכים להתגורר בבית הוריהם כי הם לא מסוגלים לעצמאות ללא חסות ההורים. ולא, לא, אני לא מדברת על הגזמות כגון להשאיר אותם לבד כל היום או שיכינו לעצמם לאכול לבד או לכבס לבד או כאלה.. זה נורא תלוי בגיל, אלא- אני מדברת על שיתוף והדרכה (ביחד)... בתכנית אמא מחליפה האמהות היו שונות זו מזו בתכלית, אבל הסממנים של בני הנוער חזרו על עצמם בכל בית. מה כבר קרה? אז הפעלת מכונה (ואגב זו הכביסה המלוכלכת שלך).. והכנת סנדוויצ' לעצמך.. וניקת את החדר (שלך!! שלך!!) ועוד כל מני פעולות שחילצו קצת עצמות.. מה כל הדמעות והרעד בקול והטריקות דלת מה כבר קרה?!!
קודם כל .. בוקר