אמא מיואשת

שירל 1

New member
אמא מיואשת

היי. אני אמא ל 4 ילדים הגדול בן 14 והקטנה בת שנה וחצי . לאחרונה החלטתי שנמאס לי להיות " המשרתת " בבית . אך אינני מצליחה לעשות סדר , אתן דוגמא קטנה שני ילדיי הבוגרים , כאשר הן מורידים את בגדיהם הם משאירים אותם על הרצפה היכן שהם נמצאים , וכול פעם שאני אומרת להם להרים הם עונים לי , כן שכחנו " וכך זה חוזר כל יום . יש מצב שאני לא בבית , הבגדים נשארים על הרצפה כל היום + תוספת מהערב ואז בעלי צריך להרים ולסדר הכל. . אני רוצה להתחיל עם הדבר הזה קודם כל ולא יודעת איך , לא מצליחה . עזרי לי איך לגשת ולדבר עם ילדיי שלא רק יבינו ,כי הם מבינים , שיפנימו ונראה תוצאות . אודה לך מאוד .

a222a

New member
המלצה שלי היא..

תנסי לבנות להם סדר יום שיהיה ברור ועושים אותו כולם ביחד. לדוגמא: 14:00-14:30 - ארוחת צהריים 14:30-16:00 - שיעורים 16:00-18:00 - זמן חופשי 18:00-19:00 - סדר ונקיון 19:00-19:30 - מקלחת 19:30-20:00 - ארוחת ערב חשוב בהתחלה להקפיד על זה באופן יומי, אחרת זה מאבד את כל העניין. חשוב לרשום את זה במקום בולט שיראו את זה תמיד. חשוב לשקף את זה לילדים ולהסביר שמהיום יש סדר קבוע בבית שכולם מתנהלים לפיו. תשתתפו בהתחלה כולם ביחד בנקיונות. מקווה שעזרתי טיפה

למעלה