אמא מתביישת בי

Angel lips

New member
אמא מתביישת בי../images/Emo7.gif

אני נערה ממוצעת בת 17 לא עושה הרבה בעיות לומדת ברמה בנינות בגרות מלאה 4 מתמטיקה 4 אנגלית... בחורה רגילה רק שאמא שלי כל הזמן מתביישת בי מגיל קטן :( כשהייתי קטנה אמא שלי התביישה בי כי הייתי שמנה היא נתנה לי להרגיש רע ואשמה כי אני שמנה וגורמת לה בושות וצער... בגיל 12 לקחתי את זה קשה נימאס לי שאמא מתביישת בי עשיתי דיאטה רצינית ממש בקושי אכלתי בגלל אמא הבנתי שאוכל זה רע אני רזיתי לפחות 20 קילו התחילו לי סחרחורות התעלפויות אני מתביישת לאכול ליד אנשים תמיד לא מרגישה בנוח פוחדת שיראו אותי אוכלת הגעתי למצב שהייתי אוכל ואז בוכה כי אכלתי מקיאה וממש נכנסת לדיכאון הייתי בטוחה שכולם צוחקים עליי מדברים על השומנים שלי, היום אני בחורה יפה מושכת.. אמא כבר לא מתביישת בי בכל הזדמנות מראה תמונות שלי מתלהבת ממני, עכשיו אמא שלי מתביישת בי כי במבחנים של הצבא לא הלך לי והקבא או איך שקוראים לזה רק 49 אמא מאוכזבת ממני אמרה לי שבסביבה שלנו היא לא מכירה אף אחד עם כזה נמוך אמרתי לה זה מה יש נסתדר עם זה והיא ענתה לי חן זה בושה אמרתי לה ככה אני, אני אתמודד עם זה והיא ענתה לי חן אבל זה בושה בשבילי אני מתביישת מהציון הזה שלך מה אני אגיד אם ישאלו כאב לי כך כך לשמוע שפשוט הסתובבתי והלכתי...

רות 2

New member
חן אני גאה בך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא מכירה אותך אבל התגובה שלך.. "אני אתמודד עם זה " זו תגובה שעליה מגיע לך..כל הכבוד!!!!! היא שייכת לדור אחר.. אמא שלך... כל הזמן חושבת על מה יגידו... אל תתני לזה להשפיע עליך אפילו שהיא אמא שלך.... את מסתדרת מתמודדת וכל מה שתעשי עשי בשבילך לא בשביל אמא שלך שמרי על עצמך והיי גאה בעצמך!!!!!!!!!!!!! כל הכבוד לך על החשיבה החיובית

עינת

New member
../images/Emo4.gif

היי גאה בעצמך במי שאת!!! עצוב לשמוע שזו דרכה של אמך אבל נראה לי שלשנות אותה אי אפשר ובנינו אספר לך שבעצם היא צרכה להתבייש בעצמה!

עינת

New member
כן , זה פוגע

אני יודעת גדלתי עם אמא כזאת שפגעה ואף פעם לא היתה מרוצה ממני עד היום היא לא מרוצה . ובכל זאת יקירה , הרי את יודעת מי את הרי את יודעת שאת שווה והרבה אז איך רותם אמרה? כנראה הבעיה אצלה (אצל אמא שלך) לא אצלך!!!
לך מקסימה

כן זאתי אמא שלי

דואגת ותמיד יודעת לומר את הדברים בזמן ולי למזלי יש אמא מקסימה אני ממש אבל ממש לא מצדיקה את אמא שלך היא צריכה ליתביש!1!

נירה63

New member
עינת יקרה בוקר טוב.

אני קוראת שוב ושוב את דבריך , מאוד עצוב לי אבל כל כך מבינה אותך...גם אני כילדה כך הרגשתי. גם בי התביישו, ולא תמיד,אפילו כמעט בכלל לא, לא עודדו ולא תמכו והתביישו בי. וכיום כאמא אני מגדלת את ילדי אחרת עם המוןןןןןןןן חום ואהבה ותמיכה. אני גאה בך משום שמתוך דבריך מצטיירת תמונה שיש בך הרבה כוחות!!! המשיכי ללמוד ולהצליח,המשיכי להיות עם חברותיך ולחייך, המשיכי להתקדם. יום יבוא ואולי תצליחי לשבת עם אמא לך ולומר לה את הדברים. אגב...היכן אבא שלך? האם הוא מודע למצב ולהרגשתך??? סוף שבוע נעים לך.

faith2

New member
מאוד מאוד מסכימה איתך עינת- מאוד!

אין לי מה להוסיף, אמא לא צריכה להוריד לך את הערך העצמי- ממש לא צריכה, ואם היא כן עושה את זה, זה צריך להדליק לך נורה אדומה!..לא לאמא שלך, אלא לך! אולי בעצם הבעיה נמצאת אצלה??? כי אצלך אני בטוחה שלא!

מנסה להציע!!!

אני ממש מעריצה אותך!!! על הכוח רצון שיש לך שאת רוצה משהו ומצליחה לעמוד בו למרות כל הקשיים. לפי דעתי כדאי לך לעשות שיחה עם אמא שלך ותדברו על הכל,בלי להתבייש למרות שזה קשה ,ואולי ככה תביני למה היא מתביישת בך ורק שתדעי לך שאני בכלל לא מצדיקה אותה כי אין שום סיבה בעולם שאמא תתביש בבת שלה!!!

s h o o s h a

New member
אמא מתביישת בי

תשאלי את אמא אם היא בכלל יודעת ומבינה מה משמעות הציון הזה שקיבלת ואיך הוא עלול/עשוי להשפיע עליך בצבא? לא נראה לי שהיא ממש מודעת אלא יותר בקטע של 'ציונים גבוהים'. ובכן חביבתי, לא תמיד ציון גבוה מעיד על איכות. תיכנסי לאתרים של חיילים (אפטר-נדמה לי) ותבדקי בדיוק במה דברים אמורים ותראי שהדירוג הזה שלך הוא בהחלט בסדר. מעבר לזה, אמרו כבר לפני, ויכולה רק להצטרף - עזבי מה חושבים עליך. תחשבי מה את חושבת עליך ועשי רק מה שטוב לך. זה נכון היום וזה יהיה נכון גם בעתיד. בהצלחה

winnie5

New member
נשמה../images/Emo141.gif

האם תפסת אותה פעם לשיחה מדוע את כל כך צריכה לרצות אותה ראי אך את מגיעה להשיגים בדברים שאת אוהבת הדברים האלו פשוט לא מעניינים אותך שהיית קטנה לא עניין אותך שומן היום שכן ראי אך את מצליחה לשמור על גזרה צבא כמה זה באמת חשוב לך אם את רוצה להוכיח למישהו משהו זה לעצמך הוכיחי בדברים שאת אוהבת לעשות לא בדברים שאת מעולצת לעשות אני לא נגד צבא בכלל!!! דיברתי באופן אישי אלייך

אנידס

New member
אני בטוחה שהתחושה לא קלה, כאשר

בת חשה שאמה גאה בה רק כשהיא נענית לרצונותיה ולצרכים של עצמה. אבל עם זאת, את זה אי אפשר לשנות, כולנו קיבלנו בחיים קלפים חזקים וקלפים חלשים. המטרה שלך צריכה להיות לדעתי לשחרר את עצמך מהצורך של אמך. היא לא השכילה להבין עד כמה ההשפעה של הצרכים שלה מזיקה. היא כנראה שבויה בתפיסה שהכל צריך ךהיראות טוב כלפי חוץ ואת כנראה מודעת לכך שישנם דברים אחרים חשובים יותר. מהעולה מהודעתך נדמה שאת מבינה שאת הכוח האמיתי להשפיע עלייך ועל מצבך את למעשה נותנת לה. תקחי בחזרה את הכוח הזה ותנסי לעשות דברים רק בגלל שהם עושים לך טוב. החיים קצרים מדי כדי להתבייש ולחיות לפי הכתבות. של אנשים אחרים (גם אם הם הורינו). בכל מקרה נראה לי שאת בדרך הנכונה ובכל פעם שהמילה בושה תעלה לך לראש תבדקי האם היא מיוחסת לאמך ותנסי לנתק את התחושה מעצמך. חזקי ואמצי, את נשמעת בחורה חכמה וחזקה שממש אין לה במה להתבייש.

adva g

New member
תפתחי לעצמך אגו ואסרטיביות

אמא שלך בודאי אוהבת אותך אך קשה לה להביע את זה והיא מוציאה תיסכולים שלה עליך תגידי לה שזה מעליב ושזה לא נעים....אולי אין לה מודעות מספקת לנזק שזה גורם או שתמחקי את זה מהזכרון ותפתחי לעצמך תיאוריה שאת הכי חמודה ומוצלחת בעולם ב ה צ ל ח ה

Angel lips

New member
אני שותקת אוליי באותו רגע השוק

ואז תמיד באה ואומרת שזה פוגע בי לא נעים לי... אני לא מתביישת :) אם אני אחשוב שני הכי חמודה בעולם אני עלולה להפוך לאגואיסטית מידיי.

nadavd83

New member
שלום לך חן

שלום לך חן אני ראיתי את מה שכתבת ואני יאמר לך האמת שהיום הרבה הורים עושים טעיות עם הילדים שלהם הם לא תמיד יודעים לכוון אותם והגרוע מכל הייחס שהילד מקבל בבית ידוע הדבר שילד מתפתח בסביבה בה הוא גודל האווירה משפיע על האינטלגנציה האישית וזה משפיע על הפוטנציאל והאמביציה של הילד הרבה פעמים ורוב הפעמים שילד גדל בסביבה עם הורים שמזיקים לילד ולא יודעים מה הם גרמו לילד ונתנון לו הרגשה שהוא נכשל זה מזיק לילד וזה נזק של ההורים שהם הסביבה בה הוא גדל לכן אני יכול לאמר לך שאת בעצמך חכמה בעלת פוטנציאל גבוהה ולא חסר בך כלום רק שאת לא יודעת מה טמון בך וגם כישרון שנמצא באדם צריך לפתח אותו ואת זה עושים רק בעמל והשקעה גם גאונים מפתחים כישרון בעמל ואני מניח שיום יבוא ואת תרצי להראות לאמא את זעמך אך אני מקווה שתהיי רגוע תתחילי דף חדש ותהיי חזקה [email protected]

אני כל כך מזדהה...

רק שאמא שלי עוד בכלל יצאה מכמה פרופורציות. אני תלמידה של חמש אנגלית וחמש מתמטיקה בד"כ עם ציונים מעל תשעים, אובחנתי כמחוננת ואני עושה כמה שאני צריכה כדי להוציא ציונים סבירים. העניין הוא שמספיק לי לבוא לבית ספר פעם בחודש, נגיד, ולהוציא במבחן 90. אז מה? אמא עדיין טוענת שאני טיפשה, מטומטמת ועוד כל מיני מילות גנאי שלא יאה לדעתי לאם להשתמש כלפי בתה. ואף יותר מזה, אני גדלתי במשך 18 שנותיי שתוך מצב שבו אני נאלצת להגן על כבודי. נאלצת לריב עם אמא אם אני חכמה או לא, אם אני יפה או לא, אם אני נחמדה, אם יש לי חברים ובקשר להמון נושאים ששברו לי את הבטחון העצמי והורידו אותו לקרשים. זה מדהים כמה השפעה יש להורים שלנו גם כשהם לא מודעים לעניין. להורים אומנם יש נטיה לדאוג ובעניין הזה בהחלט לא "העיקר הכוונה". חלק מהאופן שבו היא מבטאת לעתים דאגה הוא פוגע והוא יוצר בנינו פער. לי כרגע אין את היכולת להגיד לאמא שאני אוהבת אותה. זה אומנם נכון, אבל לתת לה איזשהו משהו נגדי לפעם הבאה אני לא יכולה. אני גם לא מספרת לה דברים, בדיוק מאותה סיבה. אם היא תגלה שאיזה פעם קיבלתי 80 באיזה מקצוע, ישר היא תשתמש בזה כדי להבהיר לי כמה אני טיפשה. להורים גם יש נטיה לדחוף את האף מתוך דאגה. אני לא יכולה לספור את מספר הפעמים שאמא נכנסה לי ליחסים. אם אני יוצאת עם ידיד- מה את עושה, חבר שלך יזרוק אותך, אל תצאי יותר בלעדיו, בושה וחרפה. וכשאני שואלת מה כפת לה? אני רק בת 18, יש לי עוד זמן למצוא בעל, אם אני אדפוק את המערכת יחסים זה אשמתי ולא אשמתה ואני אשא בתוצאות, אז היא כמובן אומרת שהיא לא רוצה רוצה להיות נודעת בתור האמא שלא יודעת לחנך את בתה כמו שצריך ותראו כמה היא דפוקה כי זרקו את הבת שלה... הגיון של הורים.. ולא משנה כמה מנסים להסביר ולדבר, מניסיון זה לא עובד. קשה לה להבין שאומנם יחשבו עליה רע, אבל זה עדיף משאני אהיה תקועה במערכת יחסים נוראית.. הקיצר, רק רציתי להזדהות, סליחה ששפכתי כל כך הרבה..... תחזיקי מעמד, להתרחק מההורים זה בד"כ עוזר, אז אם את יכולה עכשיו בהצלחה, ואם לא, לא נשאר לך כל כך הרבה זמן בצבא. כשלא תגורי עם ההורים חלק גדול מהמחלוקות יעלמו והם כל כך ישמחו כשהם יראו אותך פעם בשבוע שהם לא יטרחו לריב איתך.. בהצלחה...

למעלה