אמא סוג ב´

רותי ע

New member
אמא סוג ב´ ../images/Emo123.gif

התחלתי לחפש עבודה. אני מדברת עם מעסיקה פוטנציאלית. היא מספרת לי על הצעת עבודה. אני מציינת שאני עובדת כרגע במשרה חלקית ומוכנה במקרה הצורך לעבור למלאה אבל לא משרה שדורשת יותר מזה. היא אומרת בחיוך "אהה...את אמא". אני עונה בחיוב. אז היא אומרת "סוג ב´" (
) ואני עונה "הילד שלי הוא הפרויקט הכי חשוב שעשיתי בחיים". היא מייד מתנצלת ... מעניין כמה עוד אפגוש בגישה הזו..

keren1

New member
גם אני עובדת במקום חדש (3.5 חודש)

כשחיפשתי עבודה אנשים לא התלהבו מהרעיון של אמא ל-3 (בינהם גם תאומים). באיזשהו שלב חשבתי להשמיט פרט זה. זה מאד מעליב. החברה שאנחנו חיים בה היום פשוט מוצצת את החיים מאיתנו. לפעמים אני אומרת לעצמי חבל שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית איזה 20 שנה (אז נכון שלא היה לנו 10 סוגי גבינות או 30 סוגי חסה) אבל אז היו לנו ערכים.

רותי ע

New member
לפני יותר מ-20 שנה..

כשאני הייתי ילדה אמא שלי עבדה. כי לא היתה לה ברירה כי היתה חד הורית. ולי קראו ילדת מפתח. הייתי יוצאת דופן ונורא קינאתי בילדים האחרים שבאים הביתה ויש אוכל חם מחכה להם ואמא מחייכת. לי חיכתה רשימת קניות במכולת. נראה לי שאז לא היתה לרוב האמהות בעיה כזו כי פשוט רובן היו בבית.. וזה היה הרבה יותר פשוט לאמהות מאשר היום כשהן צריכות לשלב גם עבודה בחוץ וגם עבודה בבית. לעבוד בשתי משרות ולתפקד בכל אחת מהן כאילו אין את השניה..

לאה_מ

New member
רבותי, ההיסטוריה חוזרת...

בדיוק אתמול שוחחתי עם שירה (בת 5), והיא אמרה לי, שכשיהיו לה ילדים, היא תרצה לטפל בהם (או בלשונה "אני עצמי אהיה המטפלת שלהם"). בתור אמא קרייריסטית מיד שאלתי על הקריירה שהיא מתכננת בוטרינריה, וקיבלתי תשובה חד משמעית "אבל כשהם יהיו תינוקות אני עצמי אשאר איתם". קצת צבט לי בלב
, אבל אחרי שקראתי כאן את הסיפור שלך, רותי, אני חושבת שיש גם צד חיובי - לפחות היא לא תתקל במעסיקות אטומות כאלה...

נ ו ע ם

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

רק כנגד הפרצופים העצבניים... יום מחויך שיהיה לכולם. נועם.

רק עכשיו ראיתי. והתעצבנתי!../images/Emo46.gif

זה כל כך מרגיז! דווקא לא מפריע לי שזה מאשה בהכרח. סתומים יש מכל המינים. מפריעה לי כל הגישה לענין. ואבא שאשתו עובדת, לא מעריך אותה על העבודה פלוס גידול הילדים אבל מתייחס לאשה זרה בעבודה כבעייתית כי היא אמא? לאחרונה אני חושבתי על חזרה לעבודה, לא מיידית אבל... ובלי להתראיין מעצבן אותי ש -עבודה מהסוג הקודם אין לי בכלל מה לחפש כי השעות שם הן לא שעות ואין סיכוי.. ועבודה מהסוג שלפני אפשר, כי יש מקום לצאת בארבע, אבל עדיין, במצב של השוק היום יש לי סיכוי קלוש מול מישהו שעובד עד מאוחר (למרות שזו בכלל לא פונקציה של יעילות, כמובן) ובטח לא ישלמו לי כלום כי... וזה כל כך מעצבן.

רותי, אני מתכוונת בעוד כחצי שנה

להתחיל לחפש עבודה (לקראת שליחתו של תומרון לגן) ולאמר את האמת אני מאוד מודאגת גם מהמצב וגם מהעובדה שהיום כאמא אני בעיני המעסיקים סוג ב´
ושיהיה לך המון בהצלחה בראיונות הבאים
שירלי.

ממש מגעילה

אבל לצערנו, אנחנו פוגשים בתגובות "תרבותיות" שכאלה בכל מקום. בכביש, מקומות עבודה, חנויות וכדומה.רותי, זה כמו המעסיק שלא קיבל לעבודה טייס במילואים כי הוא בעצמו טייס ויודע שזה כרוך בהעדרות של יום בשבוע לצורך טיסות. אין מה לעשות, גם אצלי בעבודה יודעים שאני עובדת פחות שעות עכשיו כי יש לי פרוייקט חשוב בחיים - הילדה שלי !!

למעלה