אמא עשתה שטיפת מח

אמא עשתה שטיפת מח

ההורים שלי מסוכסכים בינם זה 7 שנים,הסיבה המרכזית הוא המצב הכלכלי.אמא שלי מעולם לא עבדה חוץ מכמה חודשים בבנק וגם עכשיו בתור משגיחה בבגרות(זו עבודה זו?)ואבא שלי הוא המפרנס היחיד. כבר איזה 5 שנים היא פשוט שונאת אותו,מה זה שונאת?הוא ביזבז את כל הירושה,הכל.היא לא סובלת אותו על זה וטוענת שהוא ביזבז הכל בהימורים,קשה לי להאמין לזה. שונאת אותו,מתעבת אותו. מה זה שונאת?כל צעד שלו,כל סנטימטר מהגובה שלו,כל מילה שהוא מוציא מהפה היא פשוט השתגעה.הקטע הוא שהיא העבירה את זה לנו,הילדים.היא כל היום בבית,הוא כל היום בעבודה-מה קיבלתם?אמא שכל היום מקטרת ומבלבלת את המח.נותנת לנו שטיפת מח.מקפידה לספר שהוא דרעק,אדיוט,יורדת עליו כשאנחנו נוכחים והוא שותק."אתה עוד לא מכיר את אבא שלך,איך הוא מסובב אותך על האצבע" כשאנחנו מתווכחים,"הוא נחש","אתה באמת חושב שאכפת לו ממך?". היא עשתה לו רצח אופי,ואני עם השנים התחלתי לקבל את זה ממנה ולשנוא אותו ולתעב אותו גם,כמה שאני מצטער על זה!!!!!! זה לא לשנוא אותו,זה לשנוא את הדברים שהוא עושה ולהיות ביקורתי כלפיו כמו אישתו "למה אתה אוכל עם פה פתוח?תפסיק!,למה אתה מסתובב בבית עם תחתונים זה לא יפה!"(לפני ואחרי שהוא מתקלח) היא לא מאמינה למילה שלו,מבחינתה כל מה שהוא מוציא מהפה זה שטות מוחלטת.ואני פשוט מרחם עליה על החשיבה הפסיכוטית שלה.. היום זה הגיע לפיצוץ מוחלט,היא התחילה לזרוק עליו דברים ואבא שלי יש לו סף גירוי גבוה מאוד(!)ולא הגיב,היא זרקה עליו פלאפון והוא חטף קריזה אז הוא הניף עליה כיסא ובעט בה מרוב עצבים כי כבר היה נמאס לו שבמשך חצי שעה היא מגדפת אותו והוא לא מגיב.(הוא לא שבר לה משהו אבל זה היה רציני) וגם אני נהייתי כזה כלפיו.כל הזמן ביקורות,למה אתה עושה ככה למה אתה שם את זה פה למה ככה למה שמה,ועכשיו אני בא ואומר לעצמי-זה אבא שלי לעזאזל!!!כבר לא נהיה לי כבוד אליו מאיך שהוא מתנהג,ויכול להיות שזה בגלל שטיפת המח!איך אני יכול להתייחס ככה לאבא שלי?!לצעוק עליו,לחשוב שהוא מדבר שטויות,הכל בגלל שהקשבתי לאמא שלי. הוא מממן לי את שיעורי הנהיגה שכבר הגיעו לסביבות ה-8000,הוא משלם עליי בית ספר,הוא ישלם עליי שנה הבאה למקד"צ...איך יכלתי לעשות את זה???????? יש לי אני חושב מספר טענות מוצדקות כלפיו כמו זה שהוא לא מתנהג כמו אבא(סמכותיות והתנהגות נורמלית)אבל כל השאר פשוט לא הגיוני.יוצא לי רוב הזמן לדבר איתו נורמלי,אבל קשה לי לצאת מכל הסיפור הזה של רצח האופי. כבר הגעתי למצב שכיף לי לשנוא את אבא שלי,איך הגעתי למצב כזה?!? איך אני יוצא משטיפת המח הזו?איך אני מתחיל להסתכל על אבא שלי בעיניים אנושיות?

עפרה ד

New member
מתחיל לדבר איתו...

ובעיקר, מתחיל לראות בו בן אדם ולא כספומט / שק חבטות וכו'... זה חלק מתהליך התבגרות נורמלי. בהתחלה, כשקטנים, ההורים נראים הכי הכי, אח"כ כשמתחילים להתבגר מסתכלים עליהם כבר בעיניים יותר מציאותיות ויותר ביקורתיות. להרבה מתבגרים זה מעין "שוק" להבין שגם להורים יש חסרונות, ולפעמים יש תקופה בה "הכל נראה שחור" כי החלק של החסרונות כאילו "משתלט" על התמונה הכללית. (לי נראה שעד עכשיו היית במצב הזה). ואח"כ מגיע שלב נוסף, בו מבינים שגם הורים הם בני אדם, ומתחילים לפתח איתם מערכת יחסים שוויונית יותר, שבה כל צד נותן (יחס, התחשבות, לפעמים גם עזרה ועצות) . לפעמים זה קורה בגיל 16 17 ולפעמים בגיל 30 40
. כל אחד והקצב שלו... אבל בסוף זה קורה (ואצלך זה צריך לקרה גם לגבי אבא וגם לגבי אמא..) בהצלחה!

goldy

New member
../images/Emo23.gifמזל טוב על הגיעך לגיל 17../images/Emo65.gif

1) חפש תוכן מעבר ל"אבא שלך הוא כזה וכזה", כאילו אתה זר ורוצה להישתכנע ללא קשר לשטיפת המוח. חפש את התשובה לשאלה "למה זו סכנה לשלום הציבור?" עלייך להבין שאימא שלך נימצאת במצב פסיכוטי כי אין לה עבודה להיתפרק בה. אים המישטרה תאמין לה מסיבה כלשהיא זה הסוף של אבא שלך. 2) רק בגיל 17 הנער מתחיל להיסתכל על העבר ע"מ להפיק מימנו לקחים, כלומר רק כאשר הגעתה למסקנה הזאת התחלתה ליצבור ניסיון חיים. רישמית - סיימתה את גיל ההיתבגרות
. 3) תימצא עבודה לך ו\או לה. 4) תאחז בזה "הוא מממן לי את שיעורי הנהיגה שכבר הגיעו לסביבות ה-8000,הוא משלם עליי בית ספר,הוא ישלם עליי שנה הבאה למקד"צ..." 5) סופים אפשרים: א) היא תירצח אותו ואתה תיהיה הבא בתור. ב) הוא ירצח אותה וישב על זה בכלא. ג) היא תלך למישטרע ואז המישטרע תאפשר לה להיתעלל בשניכם בוזמנית. ד) היא תימצא עבודה ותרגע. ה) אתה תימצא עבודה והיא תישתגע לבד.

גולדי איך הגעת למסקנה שאני בן 17?

עוד 4 חודשים למנייק...19
היא התקשרה אתמול למשטרה תבין,אז לקחו אותו ואותה לתת עדות(וגם אני נתתי)ונקבע שהוא מורחק מהבית ל-5 ימים.אז המשטרה מאמינה לה וזה לא הסוף של אבא שלי..
.

goldy

New member
../images/Emo206.gif

שים לב שהיא מיתנהגת בדיוק כמתואר בסעיף ג "היא תלך למישטרע וכך יתאפשר לה להיתעלל בשניכם בוזמנית". א) ברר בספר טלפונים היכן יש פסיכולוג שיהיה מוכן לאבחן אותה כך שתצא בילתי שפויה. ב) בקש מבימ"ש, באמצעות עו"ד, לאשפז אותה. אים תיתנגד, הוסף "בכפיה". >ג) בפעם הבאה שהיא פותחת את הפה, אומרת איזשהוא משהוא, אתה או אבא שלך ניגשים *מייד* לנייד הפרטי שלכם ומיתקשרים למישטרע. אים אתה מיתקשר, השיחה יכולה להיראות ככה: "אימא שלי משוגעת, היא פצעה את אבא שלי". אל תישכח להיות לחוץ ועדיף היסטרי - תן למוקדנית, אים איכפת לה, לנסות להרגיעך. העיקרון המנחה: אתם תמיד מיתקשרים רישונים!! הסופים האפשריים הם: 1) היא תילמד לישתוק, כי אים תדבר תיתקשרו למישטרע. 2) היא תיתאשפז במוסד לחולי נפש.

גולדי אתה לא תדבר ככה על אמא שלי

מה זה ההצעות החולניות שעליהם אתה מדבר?בכפייה? איפה אתה חי?יש עם ההורים שלי בעיה,אתה צריך ללכת לגהה,לא אמא שלי. ותשתוק לפני שאתה תהיה במסד לחולי נפש

goldy

New member
ואני חייתי באשליות שאני עוזר לך ../images/Emo10.gif

MidNight Flame

New member
אני לא משועשע...

אני מקווה שלתגובה הזאת לא היה קשר למציאות, זה קצת מעייף אותי. עכשיו יותר ברור למה התכוונתי כשאמרתי שזו לא דרך רצויה לתגובה?

goldy

New member
אתה צודק

בפעם הבאה אקח בערבון מוגבל את מי שרוצה את עזרתי. רוצה לנטר את תשובותי, כך שלא יהיו הפתעות?

Yuval Y

New member
גולדי... יש כל מיני דרכים לעזור

אולי תספר (בשירשור חדש), למה בעצם ההשקפה שלך היא של שחור/לבן?

Yuval Y

New member
נשמע מסובך...

אמא שלך לא עובדת, ונמצאת בבית רוב הזמן, אבא שלך בזבז בעבר את כספי הירושה על הימורים (רגע, ירושה שהוא קיבל, או כזו שהיה אמור להוריש לכם?) אם אמא שלך כל כך שונאת את אבא שלך, אולי כדאי שיתגרשו...? חבל שאמא שלך מערבת אותך בסיכסוך, גם אם אתה נהנית לשפוט את אבא שלך נסה לראות את ההורים שלך כאנשים מורכבים, שלא כל המניעים שלהם גלויים לעין אמא שלך מפגינה שנאה כלפי אבא שלך, ומבקרת אותו כל הזמן - זו הגישה שלה, וזה מה שהיא רוצה - עובדה שהיא לא מתגרשת ממנו. לגבי אבא שלך לא ממש רשמת, מעבר לזה שהוא בסופו של דבר נשבר והתפרץ על אמא שלך, או זה שהוא התאכזב מזה שלא עברת טסט ראשון (?) נסה לראות אותו כבן אדם, מעבר לדמות שאתה רואה שמסתובבת בבית, וביחוד להתעלם מהדמות שמצטיירת בעיניה של אמא שלך. זה עצוב להיות תקוע בתוך דמות, ואני אומר זאת מניסיון..

....

אולי כי אם הם יתגרשו אמא שלי תישאר בלי גרוש(משחק מילים שכזה)ועדיף לה להישאר כי יש מי שמממן..

למעלה