אמא שלו הזמינה אותנו לשבת

אמא שלו הזמינה אותנו לשבת

לפני יומיים האיש שלי הכריז בפני: "אמא שלי מזמינה אותנו לשבת". הוא ידע שהעור שלי יצטמרר, פני יחווירו, ועווית גלויה תחלוף על פני כל גופי. הוא היה מוכן מראש. ראיתי זאת על פניו שלו. גם המהלך המחוכם שבו אמר לה: "אמא, אני אחזור אליך עם תשובה", סגירת הטלפון ונשיפה הוכיחו מעל ומעבר לכל ספק שהוא ידע מה מצפה לו... כפי שמן הסתם ניחשתם, אמא שלו ואני זה לא סיפור אהבה. ומי שלא מבין איך יתכן דבר כזה שיקום עכשיו. היא חיה לה בעולמה הדתי המתחסד. הדת היא עבורה ערך עליון ובל יעבור. קשה לה לקבל אנשים שחושבים או נוהגים קצת אחרת ממנה (גם אם ממש במקרה זו הבת שלה), וכשנמצאים בבית שלה חייבים לשמור על כללים, כגון: לבוש חגיגי במשך כל השבת ובעיקר ליד השולחן (חסר סדר טרנינג או סתם בגד נוח ביתי), כיסוי ראש לפחות בקידוש והבדלה (היא לא יכולה לצפות ממני ליותר מזה), אסור לנגב את השולחן עם מטלית רטובה, לא לרחוץ כלים עם סקוצ´ של יום חול, חובה ללבוש חצאית להבדלה ובכלל ועוד כל מיני הערות חסרות טאקט ביחס לגידול ילדים וחינוכם היהודי כשהרמיזות כלפי הם בדר"כ שאני עושה עוול בחינוך שלהם (את זה רק אני מבינה, מסביב אף אחד לא מרגיש) כי אני לא מכריחה אותם למשל ליטול ידיים או לברך. הכל התחיל בפעם השניה שנפגשנו לפני כ-12 שנה. בפגישה הראשונה הגעתי לבושה עם חצאית בשביל "הרושם החיובי הנכון", בפעם השניה כבר החלטתי שהגיעה הזמן שתכיר אותי האמיתית. וכך היה. מאוחר יותר נאלצתי לישון בביתם כמה לילות (בחדר נפרד, כמובן) בזכות היותי סטודנטית צעירה חסרת מגורים ולקראת חתונה והיא כמעט סילקה אותי בבושת פנים בגלל "מה יגידו השכנים" שאני יוצאת משם בבוקר. מאז אני לא סובלת אותה והיא – אין לי מושג מה באמת היא מרגישה, זה הרי הכל ספקולציות שלי. אני מקווה ש- 2 כלותיה האחרות מנחמות אותה כי הן ממש "יוצרו בהזמנה", אז היא יכולה להרשות לעצמה לסלוח על פאשלה אחת קטנה – אני. היא לא מבינה שלא נוח לי בביתה או שהיא מבינה ורק לא יודעת איך לנהוג אחרת. היא בסה"כ אישה טובה ומשכילה אבל לוקה בחסר בענייני תקשורת בין-אישית, לפחות איתי. אז זהו, אליה אנחנו נוסעים בעוד שעות מעטות עד מוצאי-שבת, אני – לאחר הכנה נפשית והשאר "נוסעים לסבתא" בשמחה. האבסורד בכל הסיפור הזה שהיא גרה 50 דקות הליכה מביתנו, אבל זה לא מתקבל על הדעת להגיע רק לביקור, כי במושגי דת: ארוח כולל שבת שלמה. יש לי כ- 3 שעות "להתארגן" לקראת הנסיעה הזו אבל הוא כבר יושב לי על הראש. מי יתן ותעבור עלי שבת רגועה (וגם עליהם). שבת שלום (נכתב בתאריך 11.10.02) את המשך הסיפור אפשר לקרוא כאן

amitmom

New member
אליאנה חביבה...אני כבר רושמת לך מסר

אבל בנתיים רציתי שתדעי שליבי איתך. חברה מאוד טובה שלי נשואה לבחור שהיה פעם דתי אבל עכשיו נוח ונעים לו במסגרת העולם החילוני עם כיבוד מצוות קלות של הדת. חמותה ממררת לה את החיים ומאשימה אותה בחזרתו בשאלה. לא משנה שהיא הכירה אותו אחרי כן. חברתי הודיעה לבעלה שאם חשוב לו חיי המשפחה איתה והיא חשובה לו שיתחיל לקחת אחריות על מה שקורה. הבחור הודיע למשפחתו שהם ישמחו לבוא לארוחות שבת/חג אבל לא ישארו מעבר לארוחה כי הם מעדיפים לישון בביתם. החתונה היתה מעורבת כי זו החתונה שלהם ולא שלה ולכן הם שילמו הכל מכיסם בעזרת הורי החברה שלי. מה המסר שלי...החיים קצרים מדי. אז צריך לעשות מה שעושה לך טוב. לא לבזבז זמן בויכוחים מיותרים או בכניעה לרצון אדם זה או אחר.

זה טוב רק בתנאי...

זה היה יכול להיות נהדר אם הבעל שלי היה "דבק באישתו". הצרה היא שלעיתים "כיבוד הורים" חורג מהטעם הטוב. תודה על ה-

AdiBason

New member
ואם הכל היה הפוך? כך ש....

כמו במקרה שלי..... בעלי ואני דתיים מסורתיים ( כיפה סרוגה ) והמשפחה שלו חילוניים ( הוא היחידי הדתי). הוריו מאוד רוצים שנבוא לשבתות ואנחנו הולכים אבל לי מאוד מאוד קשה להיות שם בשבתות מכיוון שחלקם לא מכבדים אותנו כלל. אני רוצה לציין שאנחנו לא דתיים בצורה של חמותך ( אני כל השבת עם טנינג , לא שמה כיסוי ראש..... בעלי הולך 3 פעמים בשבת לבית הכנסת וכו´) אבל מאוד מפריע לי לשמוע קידוש מצד אחד וברקע לשמוע את הטלויזיה שאחיו צופה. בערב שבת אני צריכה להאכיל את ביתי בערך ב- 24:00 אבל נורא קשה כי אבא שלו עושה כיבוי אורות בכל הבית.... אחיינים שלו כל השבת משחקים משחקים שיש בטלויזיה בכבלים. מאוד קשה להישאר כל השבת במקומות ספציפיים כדי לא לשמוע או לראות טלויזיה או להריח סיגריות..... אני אישית לא מרגישה ששבת שם. וחג????? חבל על הזמן. בתחילת הנשואין ממש לא התחשבו בנו ואני רבתי המון עם בעלי בגלל זה, אם לא מכבדים אותנו מעט לשבת פעם בחודש אז אני לא מוכנה ללכת לשם בשבת ונלך ביום חול..... הוא אמר זאת לאימו והיה קצת הקלה (ראו פחות טלויזיה ואם ראו אז בקול נמוך.... אחיו עישן רק בחוץ,,,, וזהו בעצם.) אבל משום מה עכשיו הכל מתחיל לחזור להתחלה לאט לאט. כשביתי תתחיל לזחול וללכת אני לא אוכל לקשור אותה בחדר שלא תיראה טלויזיה או שלא תיראה שאפשר לשחק בטלויזיה - זה ילדה שבגיל שנה וחצי לא מבינה מזה שבת ואסור..... אני רוצה לחנך את ילדי בחינוך שלנו ורע לי לחשוב שאמנע ממנה לבוא לסבתא שלה כי לא מתחשבים בנו.....

bertap

New member
מדוע אתם חייבים

לבקר בשבתות אולי באם תפחיתו להגיע בשבתות ואם ישאלו שאלות שבעלך יענה ויעלה את כל מה שהוא מרגיש אני חושבת שלדבר זה מקור כל הצרות שוב זו רק דעתי

AdiBason

New member
דיברנו.....

והאחים ענו : " לא נוח לכם אל תבואו.....". אבל קשה לי לומר לבעלי לא ללכת לאמא שלו לשבתות מכיוון שבמשך השבוע הוא חוזר מאוחר והימים עכשיו קצרים ולא תמיד יש כוח במשך השבוע - כביסות , בישולים ,נקיונות.... וגם הוא קצת מקנא שלהורי אנו נוסעים לשבתות הרבה והוא מצפה שגם להוריו נלך..... ובכל זאת .... זאת אמא שלו....היא עצמה מתחשבת ויושבת איתי ( ועל זה ספציפית הייתי מוותרת - שתשב איתי......אין לי נושא משותף איתה....)

ברטוש , את צודקת רק לדבר צריך

באחת ההודעות סיפרתי על ויכוח ביני לבין חתני.. קראי את ההודעה שכתבתי ותביני שאומנם רק בדיבורים הכל בא על מקומו בשלום!!!

ציפי ג

New member
ההורים של בעלי דתים

אבל פרווה כאלה. גם לנו היו הרבה ויכוחים איתם בתחילת הדרך. למשל, היו מגיעים אורחים ברכב בשבת, משהו שאני לא מוכנה לקבל. או שחמותי לא כל כך בקיאה בהלכות שבת, וממש עושה דברים אסורים. באיזשהו שלב, הבנתי שהם לא ישתנו. היא מחוסר ידע, והוא מחסר רצון. והודעתי, שאני ממש מבקשת, לא להזמין אותנו לשבת בה מוזמנים אחרים, ולפני ששמים דברים על הפלטה לשאול את בעלי. אנחנו מבקרים שם מעט מאוד לשבתות (בערך שלוש בשנה), וזה מספיק כדי שאתחלחל לעיתים רחוקות.

לעדי בסון, אני יודעת כמה זה קשה

גם המשפחה שלי דתיים, אחים אחיות ואמי וחוץ ממני.. הם חזרו בתשובה לפני כמה שנים.. למען האמת מאז שהם דתיים (חרדים) המשפחה שלנו התפצלה. כבר לא עושים חגים ביחד, לא שבתות ובקושי מתראים. החלק הדתי שבהם עושים יחד חגים ושבתות.. ואילו אני וילדיי ועוד אח ומשפחתו חילוניים.. כך שהמשפחה התפצלה לשניים, דתיים לחוד, וחילונים לחוד.. בשבתות לעולם אני לא הולכת אל הדתיים כי אני גם מעשנת וגם נוהגת, והם לא מוכנים לקבל אותי.. לכן אני מתפלאה שאת כן הולכת לאנשים שלא שומרים שבת. מדוע שלא תלכי רק ביום חול? כמה שהם יעשו זה לא עוזר. מבחינת כלים, האוכל והכל..

AdiBason

New member
האוכל כשר אבל הרבה דברים אחרים

מפריעים כמו שכתבתי קודם- עישון ( גם ללא שבת יש שם עננה שחבל על הזמן-עשן קטר פרייאר ליד סלון חמותי...), טלויזיה וכו´ וביום חול אין זמן ראי פירוט הודעות קודמות...

לאוגרת...

חבל כל כך, שהדת מפרידה בין אנשים. עם קצת פתיחות (של הצד הדתי במקרה הזה) הכל היה יכול להראות אחרת. אני מכירה הרבה משפחות (בעיקר בעדות המזרח) שמקובל שחלק דתיים וחלק חילוניים והכל בסדר בארועים משותפים.

עציון

New member
אני חולק עליך....אליאנה.

סליחה על ההתערבות ובעיקר על ההתפרצות. אבל אני לא חושב שהדת צריכה להפריד בין חלקי משפחה. דוקא מילת הקוד היא: סובלנות. של שני הצדדים. אהה, עוד מילה: התחשבות. זה בזה. אם נבוא ונתארח נטולי אנרגיות שליליות לגבי המארחים או הפוך, אם נשתמש בסובלנות ובהתחשבות, לא יהיו כעסים. לו המארח החילוני (אפשר גם הדתי- בסיטואציה אחרת) ידע שעליו לכבד את אורחיו(מן בדואי כזה..)ולא יעשן בפרהסיה או ישמיע בקולי קולות T.V הרי כולם יצאו מורווחים. האורח הדתי(אפשר גם החילוני- ב...אחרת) גם הוא יתאים עצמו למקום שהוא מגיע אליו. הבעיה: שבתיאוריה הכל טוב. מעשית- הענינים חורקים. החיים הם ACTION. ו-ACTION זה הפילפל בחיים..

ואני התנגדתי לזה לדעתך?

אני חושבת שלא קראת היטב את דברי. זה בדיוק מה שאמרתי.

עציון

New member
קראתי והבנתי.

התייחסתי אך ורק למשפט הראשון. בהמשך אנחנו שותף....

אמרתי...

"חבל כל כך, שהדת מפרידה בין אנשים":?|סהדגש| וזה באמת חבל וזה לא|סהדגש| צריך להיות כך ! הדת לא צריכה להפריד. זה אסון שהיא מפרידה וגורמת לכל כך הרבה מלחמות בעם. והנה - אפילו מלחמה בין חמות וכלה. הלוואי וזה לא היה כך. הלוואי והיו מתייחסים לדת כדבר אישי ולא כופים אותה אחד על השני בשם הנאורות. סובלנות והתחשבות הן מילים יפות אבל לצערנו הרבה שוכחים להפעיל אותן כנדרש. עכשיו אני יותר ברורה?

עציון , אצלי באמת המשפחה התפצלה

דתיים לחוד וחילונים לחוד. במשך שנים רבות נהגנו לחגוג כל המשפחה בלי יוצא מהכלל יחד, וזה היה תענוג ושמח.. ואילו היום התחלקנו לשניים..וזה לא נעים!!!

עציון

New member
ברור שיש הרבה סיבות להתפצלות

ואני לא נכנס לזה כי זה לא שייך לפורום זה. אבל, למרות הדת, ישנם משפחות שלא התפצלו אך ורק כדי לשמור על אחדות המשפחה למי שערך "משפחה" עדיין יקר לו. ו...יש כאלו!!!

עצוב...

אבא שלי הוא אדם חילוני, אבל כשאנחנו מוזמנים לשבת: הוא מעשן בחוץ. לא רואה טלויזיה ומקליט את מה שהוא רוצה בוידאו לצפיה מאוחרת. הוא עושה קידוש ולובש חולצה לבנה וכיפה לארוחה. לא מחלל שבת ליד הילדים שלי. הוא שונא פולישטיקים של דתיים אבל יש לו מודעות והוא מכבד אותנו. ברור לו מעבר לכל ספק, שאין כאן אפשרות לדרך אחרת כי אנחנו פשוט לא נגיע. וככה אנחנו מסתדרים מצויין. כך שמה שאת מספרת מאוד עצוב, אבל כנראה שמדובר באנשים ללא שום מודעות או שאולי לא הראת מספיק תקיפות בגישתך, ולכן הכל בידיים שלך - איך שאת תנהיגי את הדברים. אני במקומך הייתי שמה וטו. לא באים ! וזו בעיה של בעלך להתמודד עם הוריו. חבל שויתרת ונתת לזה להתגלגל ככה, כי עכשיו קצת קשה להעמיד תנאים פתאומיים. אבל את יכולה לומר שהילדים גדלו ועכשיו את לא מוכנה להתפשר. מזדהה ומאחלת תקשורת טובה,

ציפי ג

New member
המסקנה שלי מהסיפור שלך

שלא כדאי להורים לילדים דתלשים להזמין את ילדיהם לשבת, אלא לחכות שהילדים יבקשו. ואח"כ הילדים יגידו, שלא מזמינים אותם לשבת, ואיזה הורים גועלים יש להם.

למעלה