אמא שלי אומרת שאין לי חברות

אמא שלי אומרת שאין לי חברות

בגלל שאני הולכת לפסיכולוג ושאנשים מעדיפים להתרחק מאנשים כאלה, כמוני.
לא שאני מספרת על זה למישהו, אבל אמא שלי מדברת כל-כך הרבה שטויות לפעמים, שבא לי לפוצץ אותה.

על מצוות כיבוד הורים שמעת?

"כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ, וְאֶת-אִמֶּךָ, לְמַעַן יַאֲרִכוּן יָמֶיךָ" (שמות כ' י"ב).

זו אחת מעשרת הדיברות!

שוב את חוזרת לתוקפנות עוקצנית?

רק לפני 10 ימים היה יום כיפור!

הקשר הוא לסיפא של דבריה: "אבל אמא שלי מדברת כל-כך הרבה שטויות לפעמים, שבא לי לפוצץ אותה"

מה לא מובן !?

אופירA

New member
מנהל
צר לי, אין פה שום תוקפנות עוקצנית חס ושלום...

להיפך, יש פה כובד ראש רציני ביותר.
יש דבר חשוב שאינך מבין, ולכן אתה חושב שאני עוקצת ולא רצינית. אבל התבלבלת, ואני יודעת שלא התכוונת לפגוע.
אבל במקום לעשות את חשבון נפשם של אחרים, להזכיר להם ימי כיפור ומצוות - בדוק את טעויותיך ולמד אותן.

בא לי לפוצץ את אמא = אני מרגישה כעס נורא על אמא.
מה הסתירה למצוות כיבוד הורים?
בהלכות כיבוד הורים לא כתוב מילה על לאהוב את ההורים ועל להרגיש שמחה ורוגע כלפי מעשיהם הרעים. אין קשר! לכן שאלתי: מה הקשר?

כתוב שיש להתנהג כלפיהם בכבוד, ופה לא נאמרה מילה על ההתנהגות, אלא רק על ההרגשה. אמנם נכון, זה לא הפורום המתאים לדבר על הרגשות קשות כלפי ההורים, אבל עדיין אין קשר לעבירה על כיבוד הורים, כפי שהתכוונת לרמז בדבריך, אם הבנתי את הרמז נכון.
כתוב בפירוש איך לנהוג בהם כאשר נסתתרה בינתם וכד'. יש הנחיות מאוד ברורות של גדולי התורה איך להתנהג להורים שפוגעים בנפש הבן ואיך להתייחס לסוגי פגיעות כאלה.
מי שלא מכיר, כמובן לא יודע. אין לי טענות, ואני מאחלת לכל העולם לא לדעת לעולם על מה מדובר...
אבל התורה שלנו היא תורת אמת קדושה ונעלה, ולא מכזבת בבני האדם. לא מבקשת מהם להגיש את הלחי השנייה לסטירה, לא מבקשת מהם לעוות את נפשם, אלא אך ורק לחפש את הרצון האלוקי הטהור ולדעתו על בוריו.
ויש תורה גם כאשר אויבי איש אנשי ביתו. כמו בכל התורה, זו אינה התורה של אדם שאנשי ביתו אינם אויביו, כשיש שיש הוראות ליום כיפור הן לאדם הבריא והן לאדם החולה המסוכן - ואלו הפכן של אלו!

סליחה מכבודה ומהגישה הפסיכולוגית

אבל "אמא שלי מדברת כל-כך הרבה שטויות לפעמים, שבא לי לפוצץ אותה" = היום אני רק אומרת את זה או רק כותבת את זה בפורום, מחר ח"ו אני אולי גם יעשה את זה, כמו שאנו שומעים בקרים וערבים על מקרים כאלו ל"ע בציבור הכללי.

כך שהנני מאמין שבמקרים כאלה, תזכורת ליהודי בכלל ומסורתי בפרט, מעשרת הדיברות של מצוות כיבוד הורים אולי במוקדם או במאוחר תוכל לעזור במשהו.

אופירA

New member
מנהל
לא, זה לא הולך כך

למרות שאני מבינה מאיזו הרגשה אתה מדבר, אבל זה נושא שאינך מבין בו.
וגדולי תורה כן מבינים בו וכן יודעים מה אומרת התורה בכל מקרה ומקרה של דיבורים של אמא, ומה זו פגיעה בנפש של אדם, ועד כמה התורה חרדה לפגיעה זו שבנפש, ואיך צריך האדם לנהוג.

הדבר היחיד שאוכל להסכים איתו - זה שהמקום לכתוב בסגנון כזה אינו בפורום הזה.
אבל אין שום סיבה לתזכורות של מצוות שאינן קשורות ולתוכחות שונות ומשונות.

אני היום רבת שנים ושבעה ניסיון וחוויות. והאמן לי, שבהרבה נושאים שמעתי כל ימי חיי תוכחות וטענות ותמיהות וביקורת מהרבה אנשים יראים ויקרים מאוד, וגם מאנשים פחות יראים אבל יקרים מאוד, על הנהגות שאני פועלת בהן עפ"י דעת תורה (הן לגבי חינוך הבן שלי, הן לגבי התנהגותי כלפי הוריי, הן לגבי הנהגותי ברפואה). והרבה אי הבנה ספגתי, וכאב לי יותר ואח"כ פחות, והבנתי שכשאנשים לא מבינים בתחום מסוים (והלוואי שלא יבינו) הם יכולים להסתכל עליך בעין מאוד מאוד עקומה.
אבל כבר נאמר פעם שהעוה"ב הוא עולם הפוך, שבו עליונים למטה ותחתונים למעלה. מי שמתמיה ומבוזה בעוה"ז עלול להתגלות כנשגב ומכובד ומפואר בעוה"ב.
כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב. ואשרי מי שנועץ בחכמים ושומע לגדולים.
סוף דבר הכל נשמע. לאחר שנים ועשרות שנים, רבים באו והודו לי, שנוכחו לדעת שטעו, לאחר שנכוו באותו הדבר ולמדו מה דעת תורה בזה ולמה.

ואתה יודע מה, גם הרבנים שהזכרתי את שמותיהם, סיפרו הרבה על חוויות שלהם על ביקורת ותמיהות של אנשים על הוראותיהם והנהגותיהם, אך הם לא זזו מדרכם, באשר זוהי דעת תורה, גם אם הקהילה (או האגו של המתייעצים) לא מקבלת זאת. וסוף דבר הכל נשמע.

REALI

New member
היי,

אני בטוח שיש לך כמה חברות מההווה ומהעבר. תשקיעי בקשר איתם. קשרי חברות דורשים תחזוקה ואני חושב שלרוב האנשים אין לא את הפנאי ולא את האנרגיות להשקיע ביותר ממספר מסויים של חברים. רק בפייסבוק יש מיליון חברים אבל במציאות כדאי לדעתי להשקיע בקשר עם מספר מוגדר של חברים ביום יום ולזכור גם שגם חברים הם פרי עמל של השקעה ולא דבר שמגיע מעצמו.
ככה לדעתי.
בהצלחה רבה! עם החברות וגם עם אמא שלך.

איתי179

New member

תתעלמי מזה.
אל תתייחסי לדיבורים כאלה. סייג לחכמה - שתיקה.

יש היום הרבה אנשים שהולכים לפסיכולוג, לקבל הכוונה,
אז מה?

אופירA

New member
מנהל
אתמול שמעתי ממישהי משהו חכם

גם היא זכתה להורים מרעילים, שאומרים את המשפטים הלא נכונים לילדים שלהם, ומתמכרים לצורך להוריד את הילדים כל הזמן מטה מטה, כאילו זה תפקידם ההורי.....

היא אמרה - אני יודעת שהדברים שלה לא נכונים. אם הייתי שומעת אותם ממישהו אחר, בכלל לא הייתי מתייחסת. סתם הזוי. אבל דיבורים של אמא ואבא חודרים ישירות לנשמה.
וגם אמרה - ההורים האלה ממש מתמכרים להשפלה של הילדים שלהם.
זה ממש כך!

מותר לנו להרגיש כעס על הורים. בוודאי כאשר הם מדברים שטויות שלא מתאימים להורים אלא לאויבים. למעשה אנו חייבים להרגיש כעס על כך, שמא לחילופין נפנים ונקבל את דבריהם החוטאים.........

אמא שלי היתה אומרת שזה התעללות וחוסר כבוד להורים, שאני לא מוכנה להיות איתה בקשר (בתנאים שלה, כמובן...). והיא אמרה את זה להרבה אנשים בטון מאוד משכנע ומשוכנע. והרבה אנשים השתכנעו, והיו כאלו שאפילו ניסו לשכנע אותי, למרות שידעו מי אני. קרובת משפחה אחת הגדילה לעשות וגם נזפה בי כשהזמנתי אותה לחתונת הבן שלי...
. זו ההזדמנות שנראתה לה הכי ראויה... לא רחמנות?
אני לא נהניתי מחוסר ההבנה של אנשים, ובוודאי שלא מהצער של אמא שלי. אבל היתה בי שלווה וידיעת הדרך הנכונה לנהוג בה. הרי שאלתי דעת תורה! וגם הבנתי מה אומרת התורה! כמה טוב שהתורה יודעת את האמת! כמה טוב שאלוקים יודע מה האמת!
(והחתונה של הבן שלי היתה הצומת הכי שמחה ומדהימה בחיים שלי. לפגוש כל כך הרבה אהבה של רבש"ע בבת אחת!).

את יודעת מה ה"נקמה" הכי מתוקה שלי? לפגוש בסוף הנתיב הארוך והקשה באהבת האלוקים ובאישור שלו(!!!).
קודם כל, ניתוק הקשר עזר לי לפרוח ולהוציא המון אני-חיובי שלי לאור. ולדעת שהוא אמת לאמיתה, ולא "הכל לא שווה כלום אם בסוף את מתנהגת ככה...".
עזר לי ללמוד היטב שהקב"ה אוהב אותי.
בצומת שאחרי 20 שנה, אני יכולה לומר לרב זילברשטיין: עשיתי את מה שאמרת לי שהוא תפקידי. ולרב דיאמנט: הבנתי ועשיתי נכון את מה שלימדת אותי.

דבר שני, שלמרות שכל השנים היא סיפרה לכל מאן דבעי כמה אני אכזרית כלפיה, היום כשהיא נתונה לחלוטין לחסדי הזולת ונצרכת לטיפול הרפואי הטוב ביותר - קרובי המשפחה נבוכים ומטפלים בה בחוסר יעילות ובאזלת יד, ואילו אני מושיטה את היד היעילה יותר, מקושרת לרפואה טובה ולייעוץ מעולה. וגם מבינה מתי להוציא כסף גדול על מה שצריך, וגם זמינה טכנית בלי מחויבות של עבודה שכירה.
ויש עוד יותר מזה, שמפגיש אותי עם האישור של אלוקים, אבל אני לא רוצה לחשוף הכל.

אגב, אני מספרת לכל מי שזה מעניין אותו בחופשיות רבה על הפסיכולוגים והפסיכיאטרים והעבר וההווה - ואנשים רק מתקרבים אלי יותר ויותר, והחברות שלי רק מתרבות יותר ויותר. יש לי חברה מגוונת מכל סוגי הקהילות והאנשים בעם ישראל. אני מדברת בשפה של כולם, ונהנית לתקשר בצורה חיובית עם כל סוג של אנשים.
הצעירים בחברת ההייטק של ימינו נוהגים ללכת לפסיכולוג רק כדי לשפר מקום פנימי, לאו דווקא עקב סבל אקוטי. כמעט כולם מבקרים אצל פסיכולוג פעם בחיים.

למעלה