אתמול שמעתי ממישהי משהו חכם
גם היא זכתה להורים מרעילים, שאומרים את המשפטים הלא נכונים לילדים שלהם, ומתמכרים לצורך להוריד את הילדים כל הזמן מטה מטה, כאילו זה תפקידם ההורי.....
היא אמרה - אני יודעת שהדברים שלה לא נכונים. אם הייתי שומעת אותם ממישהו אחר, בכלל לא הייתי מתייחסת. סתם הזוי. אבל דיבורים של אמא ואבא חודרים ישירות לנשמה.
וגם אמרה - ההורים האלה ממש מתמכרים להשפלה של הילדים שלהם.
זה ממש כך!
מותר לנו להרגיש כעס על הורים. בוודאי כאשר הם מדברים שטויות שלא מתאימים להורים אלא לאויבים. למעשה אנו חייבים להרגיש כעס על כך, שמא לחילופין נפנים ונקבל את דבריהם החוטאים.........
אמא שלי היתה אומרת שזה התעללות וחוסר כבוד להורים, שאני לא מוכנה להיות איתה בקשר (בתנאים שלה, כמובן...). והיא אמרה את זה להרבה אנשים בטון מאוד משכנע ומשוכנע. והרבה אנשים השתכנעו, והיו כאלו שאפילו ניסו לשכנע אותי, למרות שידעו מי אני. קרובת משפחה אחת הגדילה לעשות וגם נזפה בי כשהזמנתי אותה לחתונת הבן שלי...
. זו ההזדמנות שנראתה לה הכי ראויה... לא רחמנות?
אני לא נהניתי מחוסר ההבנה של אנשים, ובוודאי שלא מהצער של אמא שלי. אבל היתה בי שלווה וידיעת הדרך הנכונה לנהוג בה. הרי שאלתי דעת תורה! וגם הבנתי מה אומרת התורה! כמה טוב שהתורה יודעת את האמת! כמה טוב שאלוקים יודע מה האמת!
(והחתונה של הבן שלי היתה הצומת הכי שמחה ומדהימה בחיים שלי. לפגוש כל כך הרבה אהבה של רבש"ע בבת אחת!).
את יודעת מה ה"נקמה" הכי מתוקה שלי? לפגוש בסוף הנתיב הארוך והקשה באהבת האלוקים ובאישור שלו(!!!).
קודם כל, ניתוק הקשר עזר לי לפרוח ולהוציא המון אני-חיובי שלי לאור. ולדעת שהוא אמת לאמיתה, ולא "הכל לא שווה כלום אם בסוף את מתנהגת ככה...".
עזר לי ללמוד היטב שהקב"ה אוהב אותי.
בצומת שאחרי 20 שנה, אני יכולה לומר לרב זילברשטיין: עשיתי את מה שאמרת לי שהוא תפקידי. ולרב דיאמנט: הבנתי ועשיתי נכון את מה שלימדת אותי.
דבר שני, שלמרות שכל השנים היא סיפרה לכל מאן דבעי כמה אני אכזרית כלפיה, היום כשהיא נתונה לחלוטין לחסדי הזולת ונצרכת לטיפול הרפואי הטוב ביותר - קרובי המשפחה נבוכים ומטפלים בה בחוסר יעילות ובאזלת יד, ואילו אני מושיטה את היד היעילה יותר, מקושרת לרפואה טובה ולייעוץ מעולה. וגם מבינה מתי להוציא כסף גדול על מה שצריך, וגם זמינה טכנית בלי מחויבות של עבודה שכירה.
ויש עוד יותר מזה, שמפגיש אותי עם האישור של אלוקים, אבל אני לא רוצה לחשוף הכל.
אגב, אני מספרת לכל מי שזה מעניין אותו בחופשיות רבה על הפסיכולוגים והפסיכיאטרים והעבר וההווה - ואנשים רק מתקרבים אלי יותר ויותר, והחברות שלי רק מתרבות יותר ויותר. יש לי חברה מגוונת מכל סוגי הקהילות והאנשים בעם ישראל. אני מדברת בשפה של כולם, ונהנית לתקשר בצורה חיובית עם כל סוג של אנשים.
הצעירים בחברת ההייטק של ימינו נוהגים ללכת לפסיכולוג רק כדי לשפר מקום פנימי, לאו דווקא עקב סבל אקוטי. כמעט כולם מבקרים אצל פסיכולוג פעם בחיים.