אמא שלי בדיכאון

Kola86

New member
אמא שלי בדיכאון

אמא שלי נגמרת לי מול העיניים, היא בדיכאון קשה מאוד אחרי אישפוז במחלקה פסיכיאטרית שלא עזר בכלום. היא שורכבת במיטה לא אוכלת לא שותה לא יוצאת ממנה בכלל, לא בא לה כלום אין לה כוח ועוד מלא דברים שאתם בטח מכירים שמסמנים דיכאון. היא עייפה מהחיים לא מתמודדת או מתפקדת עם כלום רק הולכת ודועכת. מה עושים? איך עוזרים לה לצאת מזה כשהיא לא רוצה? היא מקבלת ציפראלקס, היתה על עשרה מ"ג, עברה ל15, ואז 20. בלילה שותה בונסרין, עכשיו התברר לי שאתמול ושילשום היא כבר לא לקחה אותם בכלל. היא טוענת שזה לא עוזר לה, אבל גם לא שום דבר אחר אפילו לא היא לעצמה.
והפסיקה את הכדורים. היא היתה מטופלת אצל רופאה שלא נמצאת כבר זמן מה ולא יודעים מתי יש תורים עתידיים, בנתיים לא מוכנה ללכת לאף רופא אחר, איבדה הכל ובעיקר את החשק לחיות.

היא מתפרקת לנו מול העיניים ירדה במשקל ובקצב הזה נמצא את עצמנו יתומים מהר מאוד. מפחיד ועצוב, אני לא יכולה לקבל את זה שאין מה לעשות, אבל מה באמת נשאר אם ניסינו הכל? שאני מדברת איתה היא אומרת שאני חופרת ומשתיקה אותי כי כואב לה הראש, לא מסוגלת לשמוע אילו אותנו הילדים, פשוט כבר לא אכפת לה מכלום. מה עושים?

תודה..

היי קולה

המצב שאת מתארת נשמע קשה מאוד. אמא שלך חייבת עזרה לקבל עזרה מבחוץ. כמה זמן היא מאובחנת ומטופלת בציפרלקס? ייתכן שהכדור אינו מתאים לה ולכן ההשפעה אינה רבה. הדיכאון נובע ממשהו מסויים שקרה בתקופה האחרונה?
חשוב שכן תנסו לדבר איתה, כל המשפחה הקרובה ותסבירו לה כמה חשובה לכם הנוכחות שלה בחיים שלך, כמה אתם רוצים שהיא תישאר איתכם לעוד הרבה שנים.
תנסו לברר מתי הרופאה חוזרת ותסבירו לה גם את חומרת המצב שמצריכה התערבות רבה יותר מצידה.

אנחנו פה להקשיב לך וגם לה, אם היא רוצה

Kola86

New member
תודה לך

והמצב באמת קשה, הכדור לא עוזר אולי גם כי היא לא מספיק נותנת לו צ'אנס ומפסיקה על דעת עצמה. הדיכאון זה התצטברות של דברים זה התחיל מחרדות, ואז חוסר שינה בלילה ואז כדורים שאולי רק החריפו את המצב, היא אמורה לפנות את הבית שלה ואין לה לאן ללכת פוחדת משינויים בגילה,הצעתי לה כמה פעמים ועדין לבוא לגור איתי ולקבל את כל התמיכה שבעולם אבל היא מסרבת לקבל עזרה ומתעקשת שככה זה וזהו. יש המון פיתרונות למצב שהיא נמצאת בו עם הבית,אבל היא פשוט לא קוראת את המציאות כפי שהיא באמת ונשארת עם השאלות של "מה יהיה, והחרדות האלה.
אני מנסה לדבר איתה בלי סוף, תמיד וגם האחיות שלי אנחנו אומרות לה את הדברים האלה מראים לה תמונות, בוכות ומדברות לה ממש לתוך הלב אבל היא כאילו לא איתנו בכלל, אתמול היה יום הולדת לאחי חייל מסכן בן 19 והתחננו שתצא מהמיטה לאכול עוגה וכלום.. אפילו לא מזל טוב.
הרואה שלה לא חוזרת בזמן הקרוב ונעדרת כבר בערך חודשיים, היא אמרה לה בזמנו להישאר רק על הציפרלאקס וזהו, מאז כבר עבר המון והמצב לא משתנה אין שופ שיפור זה רק הולך ומחמיר. אמרנו לה שרק היא יכולה לעזור לעצמה כי זה תלוי בהחלטות שלה וברצון להחלים, זה גם כבר לא עוזר היא פשוט שוכבת במיטה ולא יוצאת, כששואלים עד מתי היא אומרת "עד הסוף" .. בעיה.

תודה על ההתיחסות וההקשבה.

נשמע לא קל בכלל

בקשר לפסיכיאטרית, אם היא דרך קופת החולים תתקשרי למוקד ותסבירי להם את המצב וכמה הוא קריטי והם ישתדלו למצוא לך תור בהקדם. אפשר לערב גם את רופא המשפחה בנושא.

הכי חשוב לדעתי זה להקפיד שהיא תיקח את הכדורים, כל עוד לא הוחלט על שינוי בהם.

האם היא הולכת לטיפול פסיכולוגי? האם מעורבת בנושא עובדת סוציאלית? כדאי לערב אנשי מקצוע נוספים כדי להביא לטיפול הטוב ביותר עבורה.

רפואה שלמה!

Kola86

New member
נכון. לא קל בכלל

ותודה על ההתיחסות..

הרואה בעם האחרונה שפגשה אותה אמרה לה ציפראלקס כדור אחד ביום וזהו, יסתדר תוך שלושה שבועות. מאז המצב החמיר ובנתיים ביטלו לנו תורים אליה, זה כבר הגיע למצב שאנחנו חדנו להשיר אות הבבית והיא הפסיקה לתפקד, התקשרתי לבית חולים והצלחתי לקבוע תור למחרת לרופא אחר שלא מכיר אותה. מההתרשמות שלו הוא המליץ על אישפוז. היא היתה בערך שבוע וחצי בסגורה של תל השומר. שיחררו אות הוכלום לא הישתנה, העלו לה את המינון של הציראלקס וזהו. עבר כבר חודש בערך מאז שהיא השתחררה משם, אין שום שיפור ונראה לי שרק הולך ומתדרדר יותר. שוב ניסינו להשיג תור לרופאה הקודמת ואין כלום. בקופת חולים המליצו לנו על מומחים אחרים דרכם, אבל היא לא מוכנה לשמוע על זה ומסרבת ללכת. אני לא יודעת מה לעשות, לקבוע תור או לא, הרי גם האשפוז לא עזר ומה כבר יכול להיות? יתו כדורים אבל היא תפסיק לשתות אותם? מה עושים?

היתה לה פעם בשבוע שיחה עם אחות אחראית בבית חולים, היא הפסיקה גם עם זה, גם שם המליצו על אישפוז ואחרי שסוף סוף הצלחנו לשכנע אותה להתאשפז, על מנת להתאזן אחרי כמה זמן ולצאת חדשה היא אושפזה וכלום לא באמת עזר אזזז אני יכולה להבין למה היא כבר לא רוצה ללכת לרופאים וחושבת שאין מה לעשות מלבד לשכב המיטה "ולחכות שיגמר" . עובדת סוציאלית בעיריה כאן אמרה שמרגע שיש התערבות פסיכיאטרית בבית חולים אין להם מה לעשות יותר מבחינת הרווחה כי הכל עובר לשם, איכשהו הכל נתקע וכלום לא זז בנתיים. זה הכל..

מצטערת על הכל אולי אני כותבת מבולבל אבל אתם ה=בטח מכירים ומזהים פה מבין הגימגומים שלי.

בכל מקרה, תודה שאתם כאן.

שבוע וחצי אשפוז זה זמן מאוד קצר, אי אפשר לעשות בו הרבה וחבל שלא עברה משם למחלקה פתוחה שם הרבה יותר נעים

אולי במחלקה פתוחה

היא תרגיש יותר נעים ויותר תרצה לעזור לעצמה...
האם האשפוז שעברה היה בכפייה?

Kola86

New member
לא כפייה, אבל היא לא רצתה להגיע לזה

היא אמרה שאנחנו מחפשים להיפטר ממנה וכאלה, המצב שלה התדרדר וכבר ניסינו הרבה דברים בעיקר שיחות, ישבנו אותו יום בחדר של הרופא הוא היה מקסים הצליח להוציא ממנה כמה תשובות לשאלות ששאל והסביר לה שהכל בידיים שלה, אפשרות אחת זה להיכנס לאישוז עכשיו ולהתאזן שם, האפשרות השניה זה ללכת הביתה ולחזור עוד שבועיים לביקורת עם מצב רע יותר וחמש קילו פחות, הוא נתן לנו זמן לחשוב על זה בחוץ. אולי שעה וחצי היינו מחוץ לחדר שלו אחותי ואני ושיכנענו אותה לתת לזה הזדמנות כי ככה היא תצליח לחזור לעצמה, אפילו אנשים שהיו שם במחלקה התערבו וכולם אמרו שזה מה שהכי נכון לעשות בסוף היא השתכנעה. מהרגע שנכנסו לשם היא נבהלה כשראתה את מה שמסתןובב שם, התחילה להתחרט ואמרה שזה לא מקום בשבילה כי היא לא כמוהם, היתה שם בלילה הסדר,ואחרי שבוע וחצי יצאה. אני גם לא יודעת כמה עולה היא שיתפה שם עם הרואים או מה בדיוק היה שם. כמו בבית גם שם, רק מיטה כל היום וזהו. לא עזר בכלום לצערי.

Kola86

New member
אני גם חושבת כמוך

אבל אני לא באמת יודעת מה היה שם כי בימים האחרונים לאשפוז אסרו עלינו להגיע לבקר אותה ואף אחד לא שיתף אותנו יותר מידי, רק אמרו שהיא צריכה להמשיך טיפול תרותי בבית. המצב שלה שם לא היה כזה גרוע לעומת שאר הבנות שהיו באישפוז, היא תיקשרה מעט ולא הראתה שנשקפת סכנה לחייה, פשוט שיחררו אותה וזהו אמרו לה לבוא לביקורת אחרי שבועיים, הלכה והעלו לה את המינון. זה הכל. אין לי מושג למה זה היה ככה

תודה לך :)

נורא, נורא.

אתם חייבים למצוא לה רופא אחר, יותר זמין. אפילו מישהו פרטי שיבוא באופן חד פעמי הביתה ואחר כך תחשבו ביחד על אופציות נוספות. אני יודעת כמה קשה זה שאין נגישות לרופא... אולי אנחנו אפילו מטופלות אצל אותה רופאה (אם זה מתל השומר).
שולחת חיבוק שיהיה קל יותר

Kola86

New member
תודה לך

פשוט לקבוע תור לאחד מהרופאים שקיבלנו את שמותיהם בקופ"ח? מה אם היא לא תרצה ללכת בסוף? יש טעם בכלל להתאמץ ולהגיע אם היא לא מתייחסת לכל ברצינות? היא לא תשתף פעולה ובטח לא תשתה את הכדורים שיתנו לה, וכנראה שזו באמת אותה רופאה. (אני לא כתבת שם כי אולי אסור, לא יודעת איך זה עובד פה)

רוצה לרשום לי במסר את שמה של הרופאה?

אין רופא שאין לו תחליף (קצת מצחיק שאני כותבת את זה בשעה שאני בטוחה שלרופאה שלי אין ולא יהיה תחליף), אבל ברצינות, במקרים כמו שאת מתארת אני חושבת שפחות חשוב איזה רופא יראה אותה, העיקר שמישהו יראה אותה ויעקוב אחריה בזמינות יותר גבוהה, ולא חסרים בתה"ש רופאים זמינים יותר.

ולגבי השאלה של לקבוע תור או להזמין הביתה - אני באמת לא יודעת מה מידת שיתוף הפעולה של אמך ואם בכלל אפשר לכפות עליה דבר כזה. אני ממש לא יודעת. זו שאלה טובה ואולי יש אנשים שמבינים בזה יותר ממני. אולי שווה לך ללכת לייעוץ בעצמך (בלי אימא) אצל רופא כדי להתייעץ אתו מה עושים במקרה של אמך. הלוואי שיהיה לכם קל
.

למעלה