אמא שלי התנגדה!!!

אמא שלי התנגדה!!!

שלום לכולם. ראיתי כאן בהמשך הפורום,את השאלה על למה לא התנגדו בשואה... אמא שלי היתה בת 12 כשהורדה מהרכבת יחד עם הוריה וחמשת אחיה ואחיותיה על הרמפה באושוויץ. מפארה והדרה של יהדות הונגריה. מי שעשה את הסלקציה באותו יום היה דוקטור מנגלה מלאך המוות מאושוויץ ההורים והאחים של אמא שלי נשלחו לתאי הגזים,ולאמא שלי נתן הוראה ללכת לעבודה, אמא שלי שהיתה בת 12 בלבד,אמרה שהיא הולכת רק עם ההורים שלה תארו לכם, באושוויץ מול השטן היא מעיזה להתחצף, ומנגלה תפס בשערה וזרק אותה כלפי שורות העבודה ואמר לה בגרמנית חבל את ילדה יפה את רוצה למות? זאת היתה ההתנגדות הזעירה של אמא שלי באותו מצב ילדה לבד בת 12 לא פחדה מהשטן רצתה ללכת עם ההורים. ולזכר הסבים והסבתות הדודים והדודות שלי שנרצחו באושוויץ ולזכר 6 המליונים,תהיינה נשמותיהם התמימות הקדושות והטהורות צרורות בצרור החיים עד יקיצו ישיני עפר,ארץ על תכסי דמם

שלום לענת אדרת

אני מקפיד כל פעם לספר את זה,אמא שלי שתקה רוב השנים,ורק כשהייתי בן 18 והתעקשתי והתעקשתי לדעת אז היא סיפרה אבא שלי גם עבר את המחנות והרבה דברים קשים הוא אספן של כל מה שקשור בשואה ובמנדט, בהם פריטים רבים שהביא משם...בקרוב העלה תמונות של הדברים אני ממשיך דרכו באספנות ובהזכרת השואה כל יום ויום ולא רק ביום השואה שנאמר "והגית ב6 המליונים יומם ולילה בלכתך בדרך, בשוכביך ובקומך,ושננתם לבניך,והיו לטוטפות בין עיניך וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך"

אני מקווה שהעלת על הכתב

תוכל לראות שב"מאמרים" יש סיפורי חיים של אנשים, זו העדות היחידה שנשארת. אני העלתי כאן את סיפור משפחתי בתק' השואה, שקרוב משפחה הסכים לספר לי אחרי שסבי וסבתי נפטרו ע"ה. בהמשך הסיפור יעלה ל"מאמרים". אני מודה לך על ששיתפת, בבקשה, השאר איתנו.

איזה גיבורים אתם ../images/Emo7.gif../images/Emo104.gif../images/Emo47.gif

אמן וכל הרשעים ינגפו מהעולם הזה, וישרפו בגיהנום!!

skito

New member
אכן מצמרר, כששומעים עדות ישירה

יש לזה עוצמה ומשמעות.כבן של גיבורה כזו אני יכול רק לתאר את התחושות והצמרמורת מכך, אמרו כבר "איזה גיבורים"
תודה על ששתפת במידע.

למעלה