אמא שלי ו-'את בת/ילדה/אישה/מה שזה לא יהיה'

ליזי133

New member
אמא שלי ו-'את בת/ילדה/אישה/מה שזה לא יהיה'

אוףף, זה מעצבן, באמת.
אז הסתכלתי על חולצה 'של בנים' בחנות, חולצה לבנה מכופתרת, שאני הולכת לקנות בכל מקרה, בגזרה כלשהי, 'של בנות' או 'של בנים' או מה שזה לא יהיה...
אז היא הביעה את התנגדותה, אני שאלתי מה הבעיה, והתשובה הייתה 'טוב לכל הפחות כי את בת'...

ובולשיט לגבי 'הרמת דברים כבדים' וכו'.... ברצינות, זה מעצבן!!!

ולצאת בפני א/נשים זה מוזר, כי ברצינות, זה נראה לי מוזר להגיד למישהו/י :'אני ג'נדרקוויר', לא רק שהרוב לא יבינו, אלא זה פשוט נראה לי מוזר, לא משהו בשבילי, בכל מקרה... השיטה שלי זה לתקן אתם עד שהם יפנימו, רק שבאמת שאני לא מנסה לתקן במשפחה... (לתקן בקטע של שיוך קבוצתי למגדר של 'בת' וכו'.....)
......

כן, טוב, דיי רציתי קצת להוציא עצבים. לא ממש קשור.... נראה לי..

lily kane

New member
באיזה מגדר נוח שפונים אלייך

האם זה מגדר גברי או סוג של מגדר נטראלי

לדעתי זה בהרבה מקרים יותר קשה להם להפנים גנדר קוויריות ונזילות מגדרית בכלל כי זה פחות חד משמעי מאשר מעבר או הצד שבו בילוגית נולדת, שזו הנחת היסוד בחברה שלנו. או לפחות מעבר חלק מבחינתך לצד המגדרי השני.
ומן הצד השני גם לטרנסים שהם FTM או MTF נתקלים בלא מעט דחייה וחוסר קבלה של המעבר שלהם, טעיות לשון, דיכוי ואפילו אלימות והשלכה מן הבית
, חוסר קבלה היא לצערי בעיה רחבה שקיימת לגבי כל קהילת הלהט"ב

בכול מקרה לך תמיד יש אתנו כאן
כלונו יכולים להתלונון ולהזדהות

both

New member
מכיר את זה מקרוב!

אמא שלי תמיד היתה בדיוק אותו דבר וכך גם נשארה. לפני שנה וחצי כשבאתי לביקור בישראל, היא החליטה לקנות לי 2 חולצות חדשות..ולמה?
לא בגלל שביקשתי ממנה או משהו כזה, פשוט היא החליטה שאני לובש בגדים גבריים מדי (T-SHIRTS פשוטות וג'ינס) ומכיוון שאני אוהב רק צבעים כהים היא חשבה שאם תעמיד אותי בפני העובדה שיש לי חולצות וורודות אני אהיה חייב ללבוש, שהרי אישה "חייבת" לאהוב צבע וורוד, לפחות לפי לדעתה. כשהיא ביקרה בגרמניה לפני חצי שנה (באה לחתונה שלי עם אישתי), היא שאלה למה אני לובש בגדים גבריים (בחתונה אישתי לבשה חליפה נשית ואני חליפה גברית) ואז אמרתי לה- כל החיים שלי היו לי ריבים על הבגדים שרציתי ללבוש...תמיד ציפו ממני לרצות את כולם ואף פעם לא יכולתי לרצות את עצמי. הגיע הזמן לשים את רצוני קודם וללבוש מה שאני מרגיש טוב בו. עזר לי? לא! למחרת היא קנתה לי חולצה אדומה (את הקודמות זרקתי) והפעם אמרתי לה- גם אם קנית זה לא אומר שאלבש!
בעוד שבועיים וחצי אגיע לישראל ואני כיום לובש רק בגדי גברים (מכנסיים, חולצות, ווסט לפעמים, תחתוני בוקסר..) וכן הצבעים הם לא כל כך צבעוניים או חדים- יותר כחול, ירוק, שחור, אפור ...וכל עוד זה עושה אותי מאושר כך זה ישאר. אני יודע שאמא שלי תחקור ותשאל שוב ואף תנסה להשפיע, אבל מקווה שהפעם היא תקלוט שזה אני ולא יעזור כלום!
לגבי יציאה למשפחה- לא חייבים לצאת דרך ההגדרה עצמה. אני לדוגמא לאחותי הסברתי שאני לא רואה עצמי ככל הנשים ושאני אוהב דברים שאחרים משייכים למין הגברי ושיש בי צד נשי וגם צד גברי אבל הגברי חזק יותר אצלי ותמיד היה כך. היא הקשיבה, הפנימה וקיבלה.
ברור לי שאמא שלי לא תקבל כל כך בקלות, למרות שהיא זו שיודעת הכי הרבה כמה הצד הגברי שבי יכול להיות באמת גברי (כילדה קטנה הייתי ממש כמו בן והתעקשתי להיות בן בשם,בביגוד, בחוגים שבחרתי ובכל המשחקים שלי, תוך שהיא התנגדה וניסתה להכריח אותי ללבוש חצאית ושמלה וללמוד בלט, כיאה לילדה. כך שהיא ראתה ועדיין זוכרת את השלב הזה), אבל אני לא אתפשר וכן אצא גם אם זה לא יהיה בזריקת ההגדרה בפניה (לא רואה שום הכרח להעלות את במילה משום שזה לא יאמר לה דבר).

lily kane

New member
דוקא היום

מתחילה מגמה של מעט יותר צבע ואפילו ורוד בבגדי גברים

בכלל נראה לי שורוד יותר יפה על בנים, אני עצמי נוטה לאהוב ללבוש בגדים שחורים

both

New member
כן, אבל

לפי מה שאמא שלי חושבת, הורוד הוא צבע לנשים או לגברים הומוסקסואלים בלבד (צרות עין נודאית).

גם אני נוטה לשחור אבל לובש גם את שאר הצבעים הכהים.

lily kane

New member
אני מבינה

לקח לי שנים ללמוד לשים צבעים אחרים

היי תמיד תוכלי להגיד לה שאם את תשימי עכשיו ורוד
אנשים פשוט מניחים שאת גבר הומוסקסואל ולכן את שמה שחור

both

New member
אהבתי!

אגב איך שמים אייקון של בוהן למעלה, כפי שראיתי שחלקכם עושה לפעמים? (אני לא רואה אותו ברשימת האייקונים)

lily kane

New member
הוא אמור להופיע

הוא נמצא בקטגורית הניגודים (אחרי חי צומח)
עם משנים סוגרים של כל סמיילי אחר למילה כן מקבלים אותו בכול מקרה

למעלה