אמא שלי מתנגדת לגלולות מה לעשות?

זמנבה

New member
אני אגיד לך למה.

כי רציתי לדבר איתה בפתיחות בלי להסתיר דברים,הרי זה עדיף על שהיא תגלה לבד ולא ממני. האמת שאם הייתי יודעת שהיא תגיב ככה אז הייתי קובעת והולכת לבד. עכשיו אני בטוח אלך לבד, השאלה היא אם להסתיר ממנה שאני מתכוונת לקחת גלולות ממש בקרוב,או לא. אני לא התחלתי לשכב בגילך,לכן אצלי התהיות האלה עולות עכשיו כשאני בקשר רציני.

זמנבה

New member
תשובה + שאלה חשובה לבנות כאן.

למה? כי חשבתיש זה הדבר הנכון לעשות ,וכמו שאמרתי..לא חשבתי שהיא לא תסכים לגלולות מלכתחילה. אבל עכשיו אני חושבת שהיא צודקת,כי קראתי שגלולות יכולות להאיץ גידולים שפירים\ממאירים בשד ,ואמא שלה נפטרה מזה..אז זה הדבר הראשון שאני צריכה להימנע ממנו! בריאות היא מעל הכל-בטח ובטח שמעל הריון לא רצוי. ובנות (אלו שנוטלות גלולות) אתן לא מפחדות מזה?? למה לא להשתמש במדבקה נגד הריון?(אמנם זה יקר פי 4 אבל בכל זאת)

זמנבה

New member
טוב,את הזמן שיש לי עד התור אני

מנצלת בתהיות פה.. ברור שאני אקבל תשובות להכל רק אצל הרופאה. סרטן זה הדבר שהכי מפחיד אותי,וברור שלהיסטוריה הבריאותית שלי יש לזה קשר ישיר,וכאן הגלולה עוזרת מצד אחד בסוגי סרטן מסויימים,ומצד שני-עלולה להאיץ סוג אחר
בקשר לגלולות\מדבקה- יש עוד הבדל וזה שגלולות נוטלים והן עוברות דרך מערכת העיכול,והחומרים במדבקה עוברים ישר לדם,מה גם שיותר קל להתמיד בהן.קראתי גם שתופעות הלוואי של המדבקה קלות יחסית לאלו של הגלולה. מישהי ניסתה?

חרדה מהחיים

עליך לדעת שחלק נכבד מהחרדה ירשת מאימך. וזה מתבטא גם כאן - כשאת רוצה לעשות "צעד-של-גדולים"...היא מכניסה לך פחדים ומשתלטת עליך. והיא לא אשמה - אלא שזה רק מצב. את יכולה עכשיו לבחור איזה אדם את רוצה להיות ואיך את רוצה שחייך יתנהלו - שאת תנהלי אותם ?? או שאחרים ינהלו אותם עבורך בגלל החרדות ?? אם משהו שכתבתי היה עצמתי מידי - אני מתנצל מראש , הכל ממקום של אכפתיות. בהצלחה.

שאלה מוסרית..?

את יודעת הכי טוב מכולם מה סוג היחסים שיש לך עם אימך ואיך היית רוצה שהם יראו. אם חשובות לך הפתיחות והכנות, כמו שכתבת, אין שום סיבה לוותר עליהן - אימא שלך ילדה גדולה והיא תיאלץ להתמודד. אלה הם החיים שלך, וזה צריך להיות ברור לשתיכן. בכל מקרה, נראה שלך זה ברור, ואת מתייחסת לכל העניין ברצינות שמגיעה לו. ללכת לרופאים לבצע בדיקות שגרתיות זה חשוב וזה אחראי. את יכולה לנסות להסביר את זה לאימא שלך בלי קשר (ובצורה קצת בוטה, מקווה שתסלחי לי - הרי אכפת לה מכם, היא לא תרצה להשאיר אתכם בלי אימא בגלל "שטות" שלא נתגלתה בזמן) בכל מקרה, בהצלחה.

לא מפחיד אותי.....

במשפחה שלי אין היסטוריה של גידולים בשד אלא גידולים ברחם, שאת זה דווקא גלולות כן מונעות בכל מקרה גלולות לוקחים בהתיעצות עם רופא, והוא מוסמך להגיד לך על סמך הידע שלו והנתונים שלך אם את יכולה לקחת או לא אני מניחה שרופא לא יתן מרשם אם תספרי לו את זה והוא יציע לך פיתרון אחר גם אני לא בטוחה שאפשר לקחת גלולות במקביל לכדורים נגד דיכאון פשוט תלכי לרופא ותשאלי אותו הכל, הכי טוב

achat

New member
אין הוכחה שהמדבקה עדיפה../images/Emo54.gif

מבחינת הסיכוי לגידולים ושינויים בשד, אין למיטב ידיעתי שום הוכחות או אפילו טענות לכך שהמדבקה עדיפה על גלולות. העליה בסיכון ללקות בסרטן שד משתנה בין קטנה מאוד ללא מוכחת במחקרים שונים, יש לחשב את הסיכון מול התועלת ובכל מקרה להתייעץ בגניקולוג לגבי ההסטוריה המשפחתית שלך. בעניין הראשון שהעלת - זו בחירה שלך, אבל אישית אני חושבת שצריך גבול מסויים בין הורים לילדים, שאין שום סיבה לערב אותה בפרטי חייך האינטימיים ולדווח לה על יחסי המין שלך או סוג אמצעי המניעה שלך, ושהצורך שלך לעשות כן מעיד על כך שעוד לא עברת תהליך של הפרדות והתנתקות ממנה, תהליך של התבגרות, וזה עלול לעכב אותך מאוד בחייך ולהרוס לך. ממליצה לך לבדוק את זה...

זמנבה

New member
אמא שלי מתנגדת לגלולות מה לעשות?../images/Emo46.gif

אמרתי לאמאשלי שאני רוצה ללכת בראשונה לגניקולוגית ובאמת הגיע הזמן, אבל מה? לדעתה זה מיותר, אפילו היא לא הולכת כדרך קבע אלא רק במקרים מיוחדים כמו בדיקות סרטן ולידות. לא חשבתי שהיא כזאת פרימיטיבית בנושא.והתאכזבתי. יש לי חבר ואנחנו אוהבים מאוד,ורוצים לקיים יחסים בלי קונדום,כי זה מפריע להנאה של שנינו.לכן הפיתרון הכי הגיוני זה גלולות. ישר אחרי שאמרתי לה שאני רוצה לקבוע תור היא אמרה "בשביל מה?זה למי שרוצה לקיים יחסים,נותנים לה גלולות. לך חסר עכשיו עוד כדורים?"[=אני נוטלת כדורים נגד חרדה באופן יומיומי ככמה שנים] אמרתי לה שלא,אני פוחדת ממחלות שונות וקראתי באינטרנט שחובה להיבדק,ובטח שבגילי.. (23). סיכמנו שאני אקבע תור,ואלך איתה ואולי גם עם אחותי הצעירה. עכשיו הבעיה היא כמובן מה אני עושה עם עניין הגלולות?!?
חבר שלי הכי סבלני בעולם ולא לוחץ עליי,אבל אני ילדה גדולה ואם לקחתי על עצמי אחריות לעשות סקס אז אני יכולה להתמודד עם נטילת גלולות יומיומית. מה אתם מציעים לי לעשות? לקחת בלי שהיא תדע? ללכת בלעדיה לבדיקה, ולקבל מרשם על דעת עצמי? תודה מראש..

זמנבה

New member
...זה כבר מעכב אותי ../images/Emo6.gif ועוד משהו..

בעניין כמה לשתף את אמא שלי בחיי האינטימיים- הסיבה הכי עיקרית לזה שפניתי אליה היתה חשש שלי שאם נגיד אני אתחיל ליטול גלולות בלי ידיעתה,וארגיש אחד או שניים מתופעות הלוואי שהיא גורמת (בחילות,הקאות,כאבי ראש,השמנה?! בלה בלה בלה..) אז את זה אני לא אוכל להסתיר ממנה.כי אני גרה עם ההורים מה לעשות,אז ההגיון הבריא שלי אמר לי שעדיף שהיא תדע שזה מהגלולות ולא מ...הריון חלילה!

בחילות..הקאות...השמנה

או הרזיה וכו' יכולים להתרחש גם כשאת לא מרגישה טוב! היא לעולם לא הייתה עושה את הקשר שבין גלולות לבחילות או הקאות. ואני יכולה להגיד לך..שלא עניינה לא גלולות ולא הריון לא רצוי שאפשר להפסיק עוד לפני שרואים משהו. לא צריך לשתף את ההורים בכל דבר ואני למדתי זאת בדרך הקשה. נראה שגם את תלמדי זאת בדרך הקשה. זה שאת עוד גרה תחת קורת הגג שלה זה לא אמור שהיא צריכה לדעת כלח דבר ואני בטוחה שהיא גם לא רוצה לדעת כל דבר (כמו שצריך להיות) את מצטיירת כ"ילדה טובה ירושלים" אבל יותר מידי טובה...את כבר לא בת 13...אלא בת 23.

../images/Emo24.gif

תופעות לוואי של גלולת אפשר למנוע במידה מסוימת. תופעות הלוואי נגרמות הרבה פעמים בשל מחסור בוויטמין B6 שהגלולות יוצרות. אפשר לקחת השלמות של הוויטמין ובכך לעקוף את תופעות הלוואי. לגבי המדבקה, גם אני חשבתי שזה הגיוני שהיא תהיה יותר מוצלחת כי היא לא עוברת במערכת העיכול. מסתבר שכמה רופאים לא הבינו את הקשר הזה ואומרים שזה לא משנה (אלא אם יש לך בעיות ספיגה, שלשולים, הקאות...). לגבי אימא שלך. נראה לי שכבר כתבתי קודם, ואני מסכימה עם מה שכתבו לך פה. לי נראה בכל אופן שאת מבינה את המצב ופועלת לפי תחושת הבטן שלך. השיתוף של אימא שלך במה שעובר עלייך יכול להיות יותר בסגנון של דיווח; לשמוע עצות אבל לא בהכרח לקבל אותן. בכל מקרה נראה שעובר עלייך איזשהו תהליך של התבגרות ועצמיות - כיף, לא?

למעלה