אמא שלי שותה הרבה
|

lidorush

New member
אמא שלי שותה הרבה ../images/Emo175.gif../images/Emo175.gif|

יש לי שאלות 1.אלכוהול,זה אומר שבקשר להריון הרופא שלה היא שותה הרבה וכדאי..? היא שותה הכל,2 או 3 בקבוקי אלכוהול של 5% 15% ו30% כוהל בנפח וזה טוב בשבילה?היא אמרה שהיא שותה קצת כך הרופא אמר ולעומתם היא שותה הרבה... 2.מה טוב בשבילה כמה אחוזים כוהל בנפח ומתי זה יגרום לה לעשות תאונות או שכיחות או חוסר שכל או להשתכר... 3.ראיתי שהיא שותה הרבה והיא אמרה לי כך אבל היא התמכרה לאלכוהול וזה לא טוב נכון?אז אני לא רוצה שהיא תשתה איך זה יגרום לה להפסיק?אני חושב שהיא לא מחקשיבה לחוק הרופא....אז מה נעשה איך זה יגרום להלהפסקת אלכוהול????????????????????.

shanhen

New member
ללידורוש

השאלות שלך מאד מבולבלות ולא ברורות (בהתחשב לעובדה שאתה בן 14 כבר). אם אמא שלך בהריון, כל כמות של אלכוהול אינה טובה בשבילה, או יותר נכון, לא טובה לעובר שבבטנה. אסור לנשים בהריון לשתות אלכוהול. אם הפרטים שמסרת נכונים, אני מניח שלא רק אתה בבית עם אמא שלך, יש ודאי אנשים נוספים (גם במשפחה המורחבת). אל תקח על עצמך את התפקיד "לחנך" את אמא שלך, אבל בהחלט תפנה לאנשים נוספים שאתה חי אתם, ושאולי יש להם השפעה גדולה יותר על אמא שלך, שתשנה את מנהגיה. אשמח אם תנסה לכתוב את הדברים בצורה ברורה יותר, לא רק לשאול אלא גם לתת פרטים שניתן יהיה באמת לייעץ לך כמו שצריך. בברכה, נחום

meran3

New member
תכלית ועומק רוחני לחיים

בכפר קטן באוקראינה, לפני כמאתיים שנה, ישב איש מעולם אחר וצפה בנו.רבי נחמן מברסלב.מן המרחק העצום של זמן ומקום, השקיפו עיניו גם עלינו, ראו טיבם של חלומותינו, ירדו לפישרם של משברינו והבינו עומק מבוכותינו. רבי נחמן מספר בכתביו על מחלת היאוש, שורשיה ורפואתה. הוא מדבר על תקוה ונחמה גדולה, המצפות לכל איש, יהיה מי שיהיה, עבר מה שעבר, אם רק יתחזק ברצון אמיתי אל הטוב והקדוש. הוא מלמד בדרך תבונה ודעת על תכלית ועומק רוחני לחיים ולכל המעשים.אין ספור עצות מועילות הוא מונה בפנינו, כיצד לגלות מוצא אמיתי לשאלותינו, וכיצד להאיר באור חי, אור יקרות, גם את הפינות היותר אפלות של חיינו. כל זאת, מתוך נאמנות מוחלטת להלכה. "יכול הינך לקמט את ספרי כרצונך", אמר (כלומר לומר בו פירושים כלבבך) "אולם אל תיפגע בסעיף קטן שבשולחן ערוך" (שיח שרפי קודש א' - קל"א). את היכלו - בונה רבי נחמן בעצמו.ללא ממשיכי דרך, ללא ממון או ארגון רב השפעה, ובתוך זמן קצר להדהים, התפשטו מסריו והגיעו לריבי רבבות, וספריו, הנושאים את האור העז והעדין, של משנתו, מוצאים את דרכם לכל בית ולכל לב. על פי דרכו, הופך המושג עבודת השם לאנושי, וכל הדרגות של תיקון ושלמות הנפש - לברות השגה. זאת, לא רק לבני עליה גדולים ברוחם וגבורים בכוחם, כי אם אפילו למי שכבר רחק מאוד מכל קדושה ותיקון, וכדבריו "כמה (בני אדם בעלי) צלם אלוקים היו מונחים ברפש, שאני הוצאתים מהרפש... הלא יש אצלי אנשים, שאיני יודע אם השאול תחתיות היה די להם, כי גם השאול תחתיות היה קטן לפניהם (לפי רוע מעשיהם) שאם היה אפשר להם לחתור תחת שאול תחתיות - היו חותרים, ועל ידי נתקרבו (אל הקדושה)" (חיי מוהר"ן ש"י). מדרך ללא מוצא - אל דרכים בהירות.מיום יום אפור, דועך ועמום, להתחדשות רבת גוונים.כצייר, שאף שרטוטי הנוף העדינים ביותר אינם זרים לו, מפליג רבי נחמן למחוזות הנפש העמוקים והסבוכים ביותר.כאומן לחימה יחיד ומיוחד, מקורי ומפתיע, הוא מבחין בכל פעם בתנועות האויב, קטלני ככל שיהיה, ומסכל את תוכניותיו, בהעניקו לנו כלים חדים, מדויקים ועוצמתיים. כך, הופך הוא את ההולכים בדרכיו לשותפים באדריכלות הגאולה, לפרטיזנים אמיצים, בלתי נילאים, במלחמה האחרונה, עד תקום ותכונן בעולם כולו - מלכות הקדושה.

shanhen

New member
נו, אז מה?

נסיתי להבין את הקשר לפורום ולא הצלחתי.

למעלה