אמא שלי

אמא שלי

אמא שלי בת 75 אישה מקסימה ועדינה. בשנה האחרונה חלה התדרדרות במצבה. היא שוכחת יותר ויותר (מתבלבלת בין ראש השנה לפסח...) ויש עוד כל מיני סימנים עצובים. כיום היא מתפקדת ועצמאית אבל אני ואחותי מרגישות שהיא צריכה לקבל עזרה ובעיקר אבחון. סבא שלי סבל מאלצהיימר ופרקינסון.... היא מבוהלת מאוד ולא מוכנה לשמוע על פניה לרופא בענין זה... איך עושים את זה? לפנות לרופא המשפחה מאחורי גבה? לוותר... לחכות? מה עושים. אודה לכם אם תגיבו ותתנו לי עצה מנסיונכם

קורנית

New member
תלתנית.....

אם דפדפת כאן, בטח ראית שאנחנו הופכים הורים להורינו, ובתהליך צריכים ללמוד המון דברים, בין השאר - לשקר להם, לטובתם. מה שלא עשינו (אני, לפחות) לילדינו כשהיו קטנים, אנחנו נאלצים לעשות להורינו המתילדים. לכן.... כן. לפנות לרופא מאחורי גבה. להמציא תרוץ ולקחת אותה לאיבחון. לשכנע אותה ב... נכלוליות ללכת למעון, לקחת תרופה... כל מה שיכול אולי לעזור לה, והיא לא יודעת או לא מקבלת, ואת כן יודעת. חיבוק לך. תצטרכי המון מאלה.

אני קוראת וקוראת ולומדת וזה עוזר..

...תודה על התגובה. מה שמדאיג אותי זה שהאבחון במרפאת זיכרון, כפי שהתרשמתי ממה שקראתי כאן , הוא ברמה של תפקוד מינימלי כמו לכפתר כפתור ושאלות בחשבון... זה נראה לי לא מתאים לאמא כי היא מתפקדת ועצמאית ביום יום בבנק בסופר בבית בדרכים, אולי כדאי ללכת עם כל הבדיקות לרופא טוב פסיכוגריאטר (אם אני מבינה נכון) ולעשות אבחון שיותר מתאים למצב שלה ... ו"לעבוד" עליה בכיוון הזה. אני פוחדת שאבחון "סטנדרטי" יהיה ממש טראומטי בשבילה. יש לכם המלצות על רופאים טובים? או על מה הדרך הפחות פוגעת בשבילה ?אנחנו גרים במרכז. ושוב תודה לכם

ליבי נשבר בקרבי, מצד אחד

על זה שמצטרפים פה עוד ועוד בני משפחה מבולבלים וכואבים של חולי אלצהיימר. מאידך, ליבי שמח ורחב על זה שאנו נמצאים כאן בשבילכם, כדי שתבינו ותדעו שאתם לא לבד. שאלוהים יעזור לכולנו....

אסתרס

New member
תלתן מלכה

לפי מה שסיפרת יכול ליהיות שלאמא יש ירידה מינימלית שלא בהכרח תתפתח לאלצהיימר, בחוברת שלפני האחרונה, יש מאמר בדיוק על הנושא הזה ,וחשוב שתקראי אותו. לנושא האבחון: במרפאה הפסיכוגריאטרית באיכילוב, בודקים את הסוג הזה. כל מה שעליך לעשות הוא ,לקבל מרופא המשפחה הפניה, לא צריך טופס 17 ולצלצל ולקבוע תור. אמא תקבל אבחון מקיף ותדעי היכן את עומדת.

אסתרס

New member
את המאמר אפשר לקרוא בחוברת אלהיימר

בחוברת לפני האחרונה, תרשמי לעמותה, ותבקשי מהם לשלוח חוברות אחרונות.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום מכה תלתן

שלום מלכה, עלייך לפנות לרופא המשפחה של אמך ולבקש הפנייה למרפאת הזיכרון באיזור מגוריכם. כל נוירולוג, או גריאטר יאבחן את המחלה ויתן לאמנא טיפול רפואי. בשום פנים לא לוותרעלייך לסייע לה בכל דרך גם אם זה יהי בחשאי. זהבה שחם

ענתי44

New member
מלכה תלתן../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום והלוואי באמת שלא מדובר באלצהיימר. אבל כדי לדעת מה קורה לאמא אסור להמנע מללכת לאיבחון. ההכחשה וההתנגדות שלה זה בגלל שהיא עצמה חוששת, בעיקר בגלל אביה. כן. חד משמעית לגשת לרופא המטפל שלה. לנסות לשכנע אותה בכל דרך אפשרית החל מרופא שהיא שומעת לו שישלח אותה או מישהו אהוב שישכנע אותה או להמציא עבורה סיפור כיסוי ואם לא עוזר פשוט להפעיל עליה לחץ. לא לוותר. אצלנו למשל כשדיברתי עם הנארולוגית של אמא אז היא ניצלה את זה שאמא שלי האמינה בה וביקשה ממנה לעזור לה ולהסכים לבוא שוב לבית חולים למרפאת זכרון ולראות רופאה חברה שלה. באותו יום היא גם ירדה אל המקום ובאה לומר לאמא שלום.

למעלה