אמא שלי

אמא שלי

אני עומדת לחגג את יום הולדתי ה-50,ותופסת שאמא שלי פשוט לא מודעת לזה. בגלגול אחר שלה,היתה כבר מדברת אתי בלי סוף,ושואלת מה אני מתכננת,על מנת להסתיר ממני הפתעה שמכינים לי,היתה שואלת מה אני רוצה מתנה,ואני מרגישה שאני פשוט נפרדת ממנה.לא בוכה כבר,רק מתגעגעת.עצוב לי כלכך.רוצה לדבר על זה.

מיה יקרה , שיהיה במזל טוב

מיה יקרה , כמה קשה כשאנו מגיעים לאותם ימים שפעם חגגנו בהם והיו משמעותיים לנו ופתאם יקירינו כבר לא יודעים. אני מבינה אותך שהרי אמא חיה אך כאילו היא לא נמצאת כאן , היא כבר בעולם שלה ושם היא לא יודעת שיש לך יום הולדת. אצלנו , עוד לפני זיהוי המחלה , שמתי לב שבעלי לא זוכר את ימי ההולדת ויום הנישואין וגם כשהזכירו לו , הוא כבר לא טרח לקנות כרטיס ברכה או פרחים. זה כאב לי מאד ונעלבתי כי עדיין לא ידעתי שהוא חולה. עכשיו יש כבר השלמה והוא גם לא נעלב אם הילדים קונים מתנה וכרטיס ברכה , זה לא מעניין אותו למרות שהוא עדיין עצמאי. לכן , עלייך לשמוח שיש לך עדיין אמא ואני מקווה שעדיין מזהה אותך ומה שנשאר זה לשמוח איתה, אם אפשר לחגוג יחד איתה ,להראות לה מתנות שקיבלת ואולי זה ישמח אותה ואת תקני לעצמך משהו שאת חושבת שאמא היתה רוצה לקנות לך וזו תהיה המתנה שלה עבורך, כך תבצעי את רצונה. מאחלת לך יום הולדת נפלא עם משפחתך , תהני מכולם יום יום בבריאות ואושר, טובה

תודה

מי את ליאורלילי?מה הספור שלך?אני לא כלכך בקיאה פה בפורום,ספרי לי קצת. בכל אופן,תודה על ההתייחסות ועל העצות.אקח אותן לתשומת לבי.תודה ויום טוב

מיה יקרה

נילי החמודה כבר נתנה לך את כל האפשרויות שמציע הפורום ועמותת האלצהיימר לקבלת תמיכה ועצות. אני בת 55 ובעלי בן 57. הוא אובחן לפני כשנתיים וחצי ומאז מטופל בתרופות: אביקסה וממוריט שאמורות לעכב קצת את התקדמות המחלה. עד לפני כחצי שנה הוא עוד הלך לעבודה , למרות שכבר לא עשה שם הרבה . היה לו מזל לעבוד עם אנשים מתחשבים מאד ובמקום ציבורי. לכן בחצי שנה האחרונה הוא לבד בבית במשך היום. אני בעבודה והילדים , רובם לא נמצאים בבית במשך השבוע. אנחנו משפחה דתית ובשבת בדרך כלל נמצאים 1-3 מהילדים הרווקים. יש לי בת נשואה ונכד מתוק. אני מספרת לך כל זאת כדי שתראי שכל המשפחה צריכה להתמודד עם המחלה וזה קשה מאד לילדים שחיים בבית וצריכים לעודד ולתמוך גם בי. הבן הגדול עוזר לי בדברים טכניים וטיפולי מכוניות והבת הצעירה עוזרת קצת בבית ולפעמים מגישה לאביה אוכל. כל אחד מהם רק בתחילת חייו העצמאים ואני לא רוצה להכביד עליהם ולדרוש יותר מדי. פעם הייתי מכינה עוגה ליום ההולדת. השנה הגיע מצב שאפילו את זה לא עשיתי להם כי אין לי כוחות בערב , קניתי עוגה, כרטיס ברכה ובאמת לא היו מסיבות סביב ימי ההולדת. נכון שפעם היה קצת אחרת , אך היום אנו שמים לב לדברים העיקריים בחיים. בשנה שעברה היינו אמורים לחגוג 30 שנות נישואין והוא לא התעניין כלל ומחק זאת מתודעתו. כאב לי מאד אך המשכתי הלאה. מיה יקרה , מצאי לך את הדברים שאת נהנית מהם ואוהבת אותם , הקיפי עצמך באהובים עלייך ותחגגי את יום ההולדת. אל תפסיקי לשמוח ולצחוק , כי את צריכה להמשיך בחיים והשמחה נותנת כח ואנרגיה. חיבוק ענק ממני ובע"ה תקבלי ממשפחתך הרבה נשיקות והרבה מתנות. שמי טובה והכינוי ליאורלילי הוא על שמו של בני הבכור ליאור ז"ל.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מיה יקרה ../images/Emo49.gif ../images/Emo65.gif

לך ליומולדת 50. זה באמת אירוע חשוב ומאוד מעציב שאמך כבר לא במצב שתוכל לחגוג איתך ולשמוח בשמחתך. גם אצלנו, הבת של בעלי מנישואיו הראשונים, חגגה 50 בחנוכה השנה. אבא שלה חולה באלצהיימר במצב מתקדם וכבר לא זוכר את תאריך הלידה שלו או שלי ועל אחת כמה וכמה של ילדיו. אפילו את השמות שלהם הוא כבר לא זוכר... אמא שלה חולה בפרקינסון במצב מתקדם ובחודש האחרון חלה התדרדרות גדולה מאוד במצבה והיא איבדה את הקשר עם המציאות, אושפזה ל-4 שבועות בבית החולים ונמצאת עכשיו במוסד סיעודי כי היא יצאה מבית החולים באמבולנס על אלונקה ואינה מסוגלת אפילו לעמוד על הרגלים,היא פסיבית לגמרי ואין לה מושג מה קורה, כך שגם היא כבר לא היתה מסוגלת לחגוג עם בתה את יום הולדתה. השמחה היתה רק עם חברים והמשפחה הגרעינית שלה, בעלה ובנותיה. זה היה מאוד עצוב וקשה. בכלל אנחנו עוברים שנה קשה מאוד עם משברים לא קלים... תראי, במקום לעודד אותך אני מספרת לך את סיפור הנכאים שלי. מה שרציתי לומר לך שאנחנו כאן מבינים בדיוק מה עובר עליך. כולנו כאן מתמודדים עם בעיות דומות עם הורים ובני זוג ושואבים כוחות ועידוד אחד מהשני באמצעות הפורום הזה וגם מקבוצות התמיכה. לעמותת אלצהיימר יש קבוצות תמיכה כמעט בכל מקום בארץ וכדאי לך להתעניין באתר שלהם ולמצוא קבוצת תמיכה באזור שלך. מניסיון אני יכולה לומר לך שזה עוזר מאוד לפגוש באנשים עם בעיות דומות, ללמוד מהם איך להתמודד, לקבל טיפים ועצות ובכלל אוזן קשבת. יש לעמותה גם קו חם שבו אפשר לדבר עם מישהו שמבין... בנוסף, הפורום הזה משתדל לתמוך ולעודד את החברים בו ולנחם ולחזק. אז שוב מזל טוב ליומולדת שלך, שולחת לך חיבוק אמיץ וחם ומאחלת לך הרבה כוחות נפש להתמודד עם דרך החתחתים של אמך במסע הארוך והמפרך אל תוך האין...

תודה

תודה רבה נילי.זו לי פעם ראשונה להכנס הנה ולשתף את הרבים ברחשי לבי ואני מאד נרגשת מההזדהות,הסימפטיה והחום השופע תבורכי על מלותייך,תודה ותחזיקו שם מעמד.הכל עוד לפנינו,מזל שיש גם נקודות אור ורגעים יפים. תודה,ואשמח למלותייך.אם תרצי לשוחח אתי,אשמח.צרי קשר דרך כאן ונדבר. להשתמע,חג פורים שמח

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מיה יקרה

את מוזמנת להיכנס לפורום תמיד ובכל מצב. יש אפשרות להתכתב במסרים אישיים או בפורום הפתוח. תמיד יימצא מישהו שיגיב ויעודד, וינסה לעזור. Welcome to the club כמו שאומרים, ברוך בואך ל"מועדון" שלנו...

הענות

תודה,אני אעשה זאת.אוהבת מאד לשתף ולקרא דברי אחרים. זה תמיד מוסיף ומחכים. תודה

../images/Emo149.gif../images/Emo154.gif../images/Emo65.gifמזל טוב לאמא ,מיה

תנסי לחגוג יפה ונהדר כמה שאת יכולה לאמא הנשמה של כולנו. עכשו אנו צריכות להחזיר לאמא את האהבה והעזרה וגם כמה שנעשה לא מספיק, תחשבי על 9 חודשים שסחבה אותנו כל אמא מגיע לה את הטוב ביותר אז יש לך הזדמנות נפלאה לעשות שימחה של מצווה ענקית לאמא , פשוט חסד של אמת עלי והצליח נשמה

ענתי44

New member
זר ברכות מיה

שולחת לך חיבוק גדול מכל הלב. כמה מבינה לליבך. דווקא ברגעים של שמחה, כל כך בולט האין. מורגש החסרון של אמא. צריכים אותה יותר ויש בלב פנימה געגועים ועצב . אולי סמוך ליום הולדתך, תקחי אותה לשעת כיף של שתיכן אמא ובת ( כמובן שלצערינו התהפכו היוצרות ואנחנו אלו שהפכנו אימהות לאמא שלנו). אני לקחתי את אמא שלי ביום הולדתי לבית קפה ללקק גלידה. הגלידה נזלה עליה והיא ניגבה במשענת של כסא הגלגלים וליבי התכווץ מרוב כאב, אבל אז ראיתי איך זהרו עיניה והחלטתי שאני מחפשת את נקודות האור ובוחרת ליהנות ולראות את מה שיש לא מה שאין. ליהנות איתה כאן ועכשיו ולא לשקוע במרה שחורה על מה שהיתה בעבר או איך תהיה ביום הולדת הבאה. ואת יודעת מה? אפילו יש יתרון באלצהיימר. כי כל פעם שבירכו אותי ביום הולדת, אמא גילתה מחדש שזה יום הולדתי וקיבלתי שוב ושוב ברכתה ונשיקה. מאחלת לך לחגוג את יום הולדתך , למרות ואולי בגלל המצב של אמא שלך.ליהנות מהיום המיוחד שלך.ברכותיי

ronnyw

New member
מזל טוב לך, מיה !!

לא לגמרי ברור לי מה מצבה של אימך, אם היא במצב מתקדם, ופשוט לא זוכרת את יום ההולדת (ואפילו אותך... גם זה קורה לצערנו) או שהיא בתחילת הדרך, ופשוט אטומה ולא איכפתית מספיק כדי לשמוח. זו אף זו תופעות של המחלה. הגישה שלי, בניגוד לאחרים שהגיבו, היא הרבה יותר הגיונית. אני מכירה במחלה, יודעת מה התופעות ומשתדלת לקחת דברים בצורה הכי קרה והכי רציונאלית שאפשר. כמו שחום בא עם דלקת בגרון, כך שכחה באה עם אלצהיימר. פשוט - אין לי ציפיות. אני לא מצפה שאימא תזכור את ימי ההולדת שלי, לכן אין לי אכזבות. אני לא מצפה שהיא תזכור את הנכדים, את מה שאכלה לפני רגע, האם זה בוקר או ערב - ולכן אין לי את ה"בומים בבטן" שהיו לי בעבר. זה קשה, זה דורש קצת לעבוד על עצמך (אולי אפילו אם סיוע מקצועי מבחוץ, כן, כן, ללכת להעזר בבעל מקצוע מתחום בריאות הנפש !!), אבל כיוון שזה הולך להפוך לשגרת חייך - זו נראית לי הדרך הנכונה. הגישה הקרה (יש שיגידו מנוכרת) היא הדרך שלי להתמודד. אני גם משתמשת המון בהומור, כי המחלה יוצרת סיטואציות נורא מצחיקות. אני ובני משפחתי למדנו לצחוק איפה שמצחיק, עם אימא ועל אימא, כי זו עוד דרך להישאר שפוי... (פה יכולה לתמוך בי גם אריאלה, שמאמינה אף היא ב"להיות שרוי בשמחה" עד כמה שאפשר.) אני מכירה את גיל חמישים (לצערי, במבט לאחור...) זה ממש גיל אמצע החיים, בו את יודעת מה השגת, מה כבר לא תשיגי. זה גיל עם הרבה חוכמת חיים ונסיון, ועדיין עם כוחות גופניים לעשות ולתת. אני חושבת שזה גיל נהדר, ואני מאחלת לך להנות ממנו הנאה מרובה !! שיהיה לך יום הולדת שמח ומאושר למרות הקשיים !!!

../images/Emo151.gif רוני עם החיך שלך את שווה

מיליון דולר, את מקירה את השיר, אז אני מקדישה לכל הםורום את המאמר חיוך

תודה

ענתי,התרגשתי מאד לקרא את המלים שלך.מודה לך מקרב לב,אקח את עצותייך קרוב קרוב ללבי. שאי ברכה,אשמח להחליף אתך מלים .

ענתי44

New member
אני כאן בשבילך תמיד

למעט הזמן שיקח לפרמט את המחשב. אם תרצי אני אשמח לדבר איתך בכל דרך שתבחרי.

אני רשמתי לאמא ביומן

את יום ההולדת 40 של אחותי הקטנה. אבל היא לא ממז זכרה להביט ביומן. ולהפרד זה הדבר הנכון לעשות, לאט לאט, בבטחון. שאלוהים ירחם עלינו, כל הילדים והילדות שאיבדו את אמא ואבא והם עדיין מסתובבים לנו מול העיניים ודורשים תשומת לב. שאלוהים יעזור וירחם.

למעלה