אמא של כדור, יש לי שאלות אלייך...

אמא של כדור, יש לי שאלות אלייך...

ממה שקראתי את קראת ויודעת הרבה על הנושא ורציתי לשאול - 1. את כל כך רוצה ליבא נעליים ומוט מחו"ל. למה? מה היה לכם לא טוב במה שיש בארץ והאם נתקלת בעוד שזה לא טוב להם? לנו פשוט לא היתה בעיה עם ה-DDB ועם 2 זוגות נעליים הפוכות. מעניין אותי האם כולם הולכים בדיוק עם אותו מכשיר ואותן נעליים. 2. האם ידוע לך איך יודעים עם הק"פ תנוחתי או לא?

נשימה ארוכה

בדיוק רציתי ללכת להתקלח, אני מכורה בטירוף... אני לא חושבת שצריך נעליים הפוכות. יש לי הרגשה מוזרה לגביהן. זה שאני מנעילה אותן רק בגלל שזה מה שמייצרים כאן... לא מספיק לי. הפחד שלי והוא לא בטוח בכלל שמבוסס, אבל זו התחושה, שבגלל שהנעלים יהיו הפוכות זה "יבלבל" את הגיד בצד הפנימי של הקרסול ואז יכול להיות מצב שיצטרכו לעשות את הניתוח להעברת הגיד. חוץ מזה גם ככה הנעלים עם הבר זה לא הכי נח שבעולם אז למה גם לשים נעלים הפוכות. אני לא הייתו רוצה לשים נעלים הפוכות אם היתה לי אפשרות לבחור... עוד על הנעלים, הן מרופדות. דבר שגם עוזר להשאיר את הרגל למטה- במקום מדבקת הפלסטיזוד, וגם אני מקווה שיהיו פחות סימנים כחולים ב"צמיד" של הקרסול, שפחות תלחץ הרצועה. הנעלים שהולכים איתן בארץ מיוצרות בארץ במפעל אחד וכולם משתמשים בהן. הן מיוצרות הפוך כדי לטפל בבעיה אחרת אבל בגלל שרק ככה מיצרים אותן- בטח שיקול כלכלי- אז גם הקלביסטים הולכים איתן. הבר האדום המתארך. קראתי עליו המון דברים טובים (יותר מעל הבר המוזהב המתארך), פונזטי משתמש בו... הנעלים של אושרי הולכות בזוית של כשלושים מעלות כלפי מעלה, ולא בזוית ישרה. זה משגע אותי. אם תשימי לב שהבר הכי סגור, ואת מחזיקה את הבר במקביל לרצפה גם הנעלים יהיו במקביל לרצפה, אם הבר פתוח הן מתחילות להיות בזוית. זה גם נראה לי טירוף. אני מקוה שהבר האדום גם יותר קל. הוא ישר וכך אם אושרי יצטרך לעמוד עליו יהיה לו קל יותר, אני מקוה. אני לא יודעת איך יודעים אם הק"פ תנוחתי. אני מניחה שרק אורטופד יכול לדעת ושזה תלוי במידת הקשיחות של כף הרגל. מה שאני יודעת שהטיפול בק"פ תנוחתי הוא ממש גבס שניים לכל היותר (מקוה שאני לא מטעה), אבל אין צורך בנעלים וכו'. זה בכלל נראה לי חולף כל כך מהר שההורים בכלל לא יודעים מה זה ק"פ. יצא לנו לפגוש באמא לילדה עם ק"פ תנוחתי ברגל אחת שהיתה צריכה רק גיבוס אחד, ואני כבר רציתי לתת לה עיצות... נראה לי גם שלרב זה נגרם מתנוחה לא טובה ברחם ועל כן שמו. טוב למקלחת (איפ איזה סירחון). מקוה שעזרתי עידית

גווניבר

New member
נעליים על ציר ישר הן נעליים הפוכות?

כי אני זוכרת שהנעליים שלי נראו הפוכות (וכל המטומטמים שאמרו לי שנעלתי אותן הפוך..), אבל הן לא החליפו פשוט את ימין ושמאל. המבנה מותאם לרגל הנכונה. אלא אם כן אני טועה, ואשמח להתעדכן..

גוון

http://www.markellshoe.com/tarso1.html בעמוד הזה תוכלי לראות תמונה של נעלים ישרות ונעלים "הפוכות", אז הן באמת לא באמת הפוכות אבל, כבר תראי.

ממש מוזר לי לקרוא

לנו לא היתה מדבקה ולא סימנים כחולים. אבל אולי בגלל שהתחלנו בגיל 4 חודשים כשהרגל גדולה יותר. ואני הייתי בטוחה שהנעליים ההפוכות הן בכוונה לתיקון הזווית. כי הרי כשמגבסים בהתחלה נותנים נטייה קיצונית לכיוון השני, החיצוני, כדי לתקן את העיוות כלפי פנים. ומה זה בר פתוח או סגור? אולי אנחנו מדברות על בר אחר? שלנו בצבע כחול וזה מוט פשוט ללא אפשרות הערכה. הנעליים תמיד בזווית ישרה לריצפה. ואנחנו עם אותו מוט כבר 11 חודש. עכשיו אני כבר ממש מבולבלת...

טוב שחשבתי לבדוק באתר שלך

ראיתי את הבר שלכם ועכשיו אני מבינה על מה את מדברת. אצלנו זה שונה. מקווה כבר מחר לצרף תמונה. הנעליים - בדיוק אותן נעליים.

../images/Emo53.gif DDB הסאגה נמשכת

טוב אני משתגעת. המכשיר שיש לאושרי הוא כמו המכשיר של תותוש אבל הפסיכים ב"גפים" חתכו אותו ולכן כל הבעיות עם הזויות בנעלים נוצרות. הנעלים כאמור אמורות להיות במקביל לרצפה כשמחזיקים את הבר במאוזן- 180 מעלות לרצפה. מה שקורה אצלנו שהנעלים נהיות בזוית. הבר צריך להיות קצת יותר מאורל הכתפיים של הילד ולדעתי הם חתכו אותו כי הוא היה מאוד ארוך. אבל עכשיו זה פשוט לא טוב. זה ממש דפוק. כמה רופאים ראו את זה ולא שמו לב. וגם עוד אורטודיסט. עודד שם לב. היום התרוצנו ביד שרה, פעמים וב"נוה", לנסות לראות מה עושים (גוון, נראה לי שאיתמר ואני דיברנו עליך- לפי נעלי הזמש, הוא השוויץ ואמר שאין דרך לדעת שהיה לך ק"פ.) אז עכשיו אנחנו מחפשים בר ישר באורך 10 אינץ- כ25 ס"מ. האם יש למישהו אחד שהו לא משתמש. (רעיון מצויין לפורום, לוח מודעות על נעלים במידות שונו, מכשירים ישנים וכו'). אש"ת האם יש לכם את הבר הישן? מה שמצאנו ביד שרה או קטן מידי או גדול מידי. הבר האדום שרצינו להזמין יהיה טוב. הוא מתחיל מ9 אינץ עד 15 אינץ. אבל עד שהוא יגיע, ובכלל אם אפשר לחסוך זה מבורך. אני ממש עצבנית. כל פעם אני מגלה כמה הורים צרכים לחקור ולשים לב, אוף

שוב שיגעון

ועכשיו אני קוראת מהורים בפורום ביהו שהבר חייב להיות עם קיעור של לפחות 15 מעלות כדי לתמוך בדורסרפלקציה. מסכן פונזטי, כנראה אני שוב אטריד אותו.

הסבר בבקשה ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שחייב להיות קיעור. הרופא שלנו למד אצל פונסטי עצמו ובקשר מתמיד איתו והוא סיפק לנו את הבר הישר. והוא הרבה יותר הגיוני במיוחד כשהילד מתחיל לעמוד. לגבי הבר-באמת חשבתי, עכשיו כשמתחילים להריח את הסוף, שאתרום אותו למישהו שצריך. אבל יש עוד כמה חודשים. אנחנו משתמשים באותו בר מגיל 4 חודשים ועד גיל שנתיים... והרעיון של לוח המודעות מצויין. נדאג לזה

אז כן צריך קיעור

אחרי שכתבתי לפונזטי, ברב טימטומי, פשוט נכנסתי לספר המופלא ומפורט שם הכל. הבר צריך להיות מכופף באמצע ב 5-10 מעלות כדי לגרום לדורסרפלקציה לא להיעלם. וזה גם אם לא עושים ניתוח. כך שמי שקונה בר ישר יכול וצריך לכופף אותו. זה מה שעושים הרופאים. כאשר הילד מיישר את הרגלים, עם הנעלים הבר כאילו "מושך" את כף הרגל מעט למעלה וזה טוב. צריך מאוד לשים לב שהרוחב של הבר הוא לא פחות מרוחב הכתפיים כי אז זה מאוד לא נח לילד. טוב אנחנו מחזירים את פוצקי לבר המעוקם לעוד כמה זמן. אני נושמת לרווחה, נמאס לי מהמרדף אחרי הדבר הזה תודה לכולכם על הזמן של בלבול המוח!

דורסרפלקציה dorsiflexion ותיקון

אני לא יודעת להסביר במונחים רפואיים. הסיבה שעושים את הניתוח להארכת הגיד היא שהרבה תינוקות עם ק"פ לא מסוגלים להעלות את כך הרגל כלפי מעלה. בניתוח חותכים את הגיד בעקב ונותנים לו להתאחות לבד, כך השאיפה היא שיסגר בזוית טובה יותר. היכולת של כך הרגל לנוע כלפי מעלה, נקראת dorsiflexion . אחרי הניתוח הזוית היא 20-30 מעלות, ברגלים רגילות 30 מעלות. והתיקון הוא: כאשר יש ק"פ ברגל אחת לא חייבים ששתי הנעלים יהיו בזוית ולכן אפשר לכופף קצת את הבר בצד של הרגל עם הק"פ. מקוה שאני מובנת עידית

בוקר טוב עידית

גם אני יודעת על המונח הזה, אבל כל הזמן הרופא טוען שהזויית ברגלים רגילות היא 90 מעלות, ולכן שמחתי שאנחנו מצליחים להגיע לזווית כזו ברגליים של תמיר, מה קורה פה???? אולי זה בשיטה שאתם מטופלים בה הזוית האופטימלית ששוה ל 90 מעלות בשיטה שאנחנו מטופלים??. יום נעים אורית

גן עדן

תחשבי שאת הולכת את מרימה את כף הרגל והיא נהית בזיות, היא לא נשארת במקביל לרצפה כמו הליכת רובוט למשל. זה לא משנה איך קוראים לשיטה העיקר התוצאה. תשאלי את הרופא על זה. האם תמיר עבר את הניתוח להארכת הגיד? בוקר טוב עידית

כן הוא עבר

והיה לא מפחיד כמו שחשבתי, ההתאוששות הייתה מהירה.. וזה בעצם לדעתי מה שסייע לו ליישור הרגל, ואת צודקת לגבי המונח זווית. תודה על ההבהרה יום נעים אורית

אורית, אני חושבת שאתן מדברות על

זוויות אחרות. 30 מעלות זו זווית הכיפוף של כף הרגל כלפי מעלה. 90 מעלות זו זווית ישרה של כל כף הרגל יחסית לשוק. בהתחלה הרי הרגל מכופפת פנימה ואח"כ מתקנים. מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי

תודה על הסבר, תארתי לעצמי שלזה

את מתכוונת. אני כל הזמן משווה את הכיפוף בשתי הרגליים כמו שראיתי שעושה הרופא. לשמחתי הרגל מתכופפת יופי.

למעלה