אמא שעזבה את גוריה

didi185

New member
אמא שעזבה את גוריה

אני מאכילה שני חתולי רחוב בוגרים: אחד זכר שהגיע לשטח שלנו במצב לא טוב והשניה נקבה שחיה אצל השכנים, רגילה לבני אדם, מתלטפת ונכנסת אלנו הביתה.
לפני כחודש הגיעה אלי חתולה שמצאה אוכל בקערה של החתולים וכעבור כמה שעות חזרה עם שני גוריה.לאחר יומיים הצטרפו עוד שני חתולים צעירים.
מאז אני מאכילה את החתולה המתלטפת רק בבית כי היא מאוד פחדנית, כשבסה"כ אני מאכילה 7 חתולים באופן קבוע בוקר וערב.
האמא לא עוזבת את גוריה ונשארת בשטח הבית (שטח מאוד מאוד גדול) וגם כשהיא מחפשת מקום מרוחק מכניסת הבית, היא קוראת להם לבוא איתה. אחד תמיד היה צמוד אליה.
אתמול בערב קרה דבר מוזר. אחרי ארוחת הערב, שאפילו אותה לא סיימו, הלכה פתאם האמא של הגורים לשטח של השכנים. היא אף פעם לא חצתה את השטח לשם מכיוון ושם מתגוררת החתולה המתלטפת שאנו מאכילים והשתיים לא מסתדרות כלל יחד.
כשחצתה את השטח היא פתאם יללה בקול, יללה שאני לא מכירה, בתגובה לכך רץ אליה הזכר הבוגר (שמחזר אחריה המון),
הגורים ו2 החתולים הצעירים יותר המשיכו לאכול. הלכתי לבדוק וראיתי אותה יושבת בין שיחים שמפרידים בין השטחים שלנו ושל השכן. לא ראיתי כל סכנה בשבילה והלכתי.
בלילה הם נוהגים לישון או בארגז במרפסת הבית או בארגז ששמנו בשיחים. אתמול לא ראיתי אותה ישנה איתם.
הגורים ישנו במרפסת בארגז, ואחד יצא ממנו והחל לשוטט בשטח. הבוקר באופן מפתיע לא ראיתי אותה ולא את הזכר הבוגר שאנו מאכילים כמעט שנה. חשוב לציין שבכל בוקר הם מחכים במרפסת לאוכל. עד עכשיו, שעות הצהריים הם לא הופיעו..
והגורים יושבים במרפסת ולא עוזבים אותה, כדי לשוטט בחצר ולשחק כמו בדרך כלל.
האם יכול להיות שהאמא עזבה? האם אמא תעזוב את השטח גם כשהיא מקבלת אוכל באופן קבוע? האם יש קשר להעלמות הזכר להעלמות שלה?
האם גורים שנראים כבר גדולים יכולים לשרוד בחוץ בלי האוכל שלנו.. כי אנחנו עתידים לעזוב את הבית עד הקיץ ואני קצת חוששת מה יהיה איתם אחרי..

shirul2

New member
יכול להיות שהיא מיוחמת והזכר רודף אחריה.. עונת הייחום עכשיו

ויתכן שעוד זכרים, היא עלולה להיעלם לכמה ימים (בתקווה שתחזור) לכן חשוב מאוד להאכיל את הגורים, כמה פעמים ביום ולדאוג שלא יעזבו את המקום בחיפושים אחריה, לדאוג שגם תהיה להם פינה חמה.. כשהיא תחזור, אנא תשקלו ברצינות לעקר אותה אחרת עוד חודשיים יש לכם גורים חדשים..

didi185

New member
הגורים..

יש להם ארגז עם מגבות במקום שלא יורד גשם וכן כלוב מחוסה בניילון עם שטיחים אך הם מעדיפים לישון במרפסת של הבית.. חשבתי שעונת היחום תהיה רק לקראת האביב.. הם מקבלים אוכל ומים כל יום. אך מתי שהוא יצטרכו לדאוג לעצמם כי לא נהיה כאן עוד הרבה זמן.
לגבי העיקור כבר מזמן יצרנו קשר מספר פעמים עם העירייה ועדיין אף אחד לא הגיע.

דרורפפ

New member
מהניסיון הדל שלי עם שתי חתולות- התשובה חיובית

האמא-חתולה הראשונה 'עזבה' 6 גורים כשהיו בני חודש, גם היא וגם הגורים קיבלו כאן יותר מזון ממה שהם יכלו לאכול. וגם אמא-חתולה נוספת, לאחר תקופה של כחודשיים או יותר, 'עזבה' לאחר שהעבירה את הגורים לחצר שלי.

במקרה שלי, בשכונה הספצפית שלי- אני יודע לומר שאין חתולים רעבים- החתולים מרופדים היטב וכל פעם אני מופתע כשאני שומע על פינת האכלה שלא הכרתי. הסיבה היחידה שטרחתי להאכיל חתולים היתה רק משום שהם היו גורים ומן הסתם אין באפשרותם להגיע לפינות האכלה.

אם הייתי במקומך הייתי מחפש/שואל על מאכילי חתולים באזור שלך, ואולי הייתי מנסה ללמד את הגורים בשלב מסויים להגיע לאכול שם.

לכל הפחות- את יכולה לנסות להתאים את הארוחות שאת נותנת להם- שלא יהיו במקביל לארוחות של המאכילים האחרים- כך שיהיה להם חלון הזדמנויות לשוטט ולהכיר גם את הארוחות של המאכילים האחרים.

ולא פחות חשוב! לדאוג שהם יכירו את המזון של המאכילים האחרים, כך זה גם יעזור להם לזהות את המיקום עם חוש הריח.

didi185

New member
אצלנו אין פינות האכלה..

אנחנו חיים במושב שבו לכל אחד יש כמה דונמים של אדמה, אין תקשורת עם השכנים..למעשה בקושי רואים אותם. השטח שלנו לא מתוחזק והוא נראה כמו שדה גדול. יש פה שפע של חיות, עכברים, לטאות, נחשים.. כך שיש להם הרבה מה לצוד. כבר ראיתי מספר פעמים שצדו עכברים. מעבר לזה כל חתול שנתקלתי בו בסביבה נראה מטופח ושמן..נראה לי שעוד אנשים מאכילים פה..

didi185

New member
האם כדאי ואפשר להרגיל אותם לידי אדם ולנסות למצוא להם בתים?

Yukita

Active member
מנהל
לפי מה שתיארת מהמצב הקיים

נראה שזו אכן אופציה עדיפה. מאחר שהם רגילים לאכול אצלכם, נוצרה תלות - ורוב הסיכויים הם שכאשר תעברו, הם לא יהיו במצב טוב ויתקשו מאוד (ובהחלט אולי לא יצליחו) להסתגל להעדר המזון). גם לא בטוח שהדיירים החדשים בביתכם הנוכחי יקבלו בברכה חתולים שבאים ומבקשים אוכל.
&nbsp
יתכן שהסיכוי הטוב ביותר שלהם הוא שתצלמו תמונות ממש חמודות ויפות שלהם ותתחילו להפיץ לכל אחד בכל מקום, בתקווה שמכר או חבר של מכר מעוניין לגדל אחד מהם לפחות. כן צריך לשים לב שאם מישהו בא- צריך לבדוק איך הוא רואה גידול בע"ח, כי לא כל מי שמתעניין הוא בית רצוי. לא בהכרח יהיה קל או מהיר למצוא בתים, אך כנראה זו האופציה הטובה ביותר (אם תצליחו למצוא).

למעלה