"אמא, תגידי לי על מה לחלום"

orit81

New member
"אמא, תגידי לי על מה לחלום"

לאחרונה הגדולה (בת 7וחצי) מתקשה להרדם בלילות בטענה שיש לה מחשבות מפחידות. היא מספרת על חלומות מפחידים שבגללם מפחדת להרדם כדי לא לחלום אותם שוב. היא מספרת לי על מה היא חולמת ומדובר בפחדים לגיטימיים לגילה אך התדירות בה היא מתלוננת עליהם מעט מטרידה.
הילדה המדהימה שלי מצאה לעצמה פתרון איך לעזור לעצמה -
היא קראה לי למיטה שלה לפני כמה ימים ואמרה "אמא, תגידי לי על מה לחלום".
אני חייכתי ואמרתי לה שהלוואי ויכולתי לשתול לה בתוך הראש מחשבות נעימות וחלומות טובים והסברתי שכל החלומות נמצאים רק בתוך הראש שלה.
היא אמרה "כן, אבל אני רוצה שתגידי לי דברים טובים שאני אוכל לחשוב עליהם ואז גם לחלום עליהם".
כמובן שהחלטתי לזרום איתה, היא יודעת מה היא צריכה ממני והיא יודעת להסביר את זה בצורה כל כך מדוייקת.
שאלתי אותה מה הדבר הכי כיפי שקרה לה היום, היא חשבה וענתה לי "כשישבתי לצייר". אני לקחתי את מה שאמרה ואמרתי לה "ועכשיו תדמייני שאת נמצאת במקום מיוחד שמותר לצייר בו בכל מקום - על הקירות, על השולחנות ועל כל הרהיטים, על התקרה ועל הגוף שלך ויש שם צבעים מיוחדים שטובים לגוף שלנו ומותר אפילו לטעום אותם...". ככל שהמשכתי, החיוך על פניה רק הלך והתרחב והיא המשיכה את דברי ונתנה רעיונות משלה.
יצאתי מהחדר שלהן כשהיא מחוייכת ומדמיינת לעצמה תמונה שעושה לה טוב. לראשונה מזה שבועות שהיא נרדמה תוך 3 דקות.
התיישבתי בסלון והתחלתי לבכות. מהתרגשות.
הילדה שלי מבינה בדיוק מה היא צריכה כדי לעזור לעצמה והיא עושה את זה דרכי.
היא לימדה אותי בקלות ובפשטות איך לעזור לה אחרי שאני שוברת את הראש ומחפשת בכיוונים שונים איך להקל עליה עם הקושי להרדם ועם הפחדים באופן כללי. היא לימדה אותי להקשיב לה יותר ולשאול אותה בעתיד מה היא חושבת שהיא צריכה, מה יכול לעזור לה? אני משוכנעת שברוב המקרים תהייה לה התשובה.

אחד מהרגעים היותר מרגשים שלי כאמא.
תחושה נפלאה שמילים רק יקטינו אותה.

אבי351

New member
את תמיד צליחה לרגש אותי בדברייך כל כך יש לך ילדה מקסימה

fatfat

New member
היא בהחלט יודעת מה היא צריכה

כשרק קיבלתי אותן יצרתי דקלום לילה טוב שנאמר כמו מנטרה ערב ערב לפני השינה. כשהגדולה היתה כבת חמש והתחילה להתלונן על פחדי לילה,
מעבר ללספר לה סיפורי "פחד" כמו פחדרון בארון הוספתי לדקלום שתי שורות אחרונות: לילה טוב, חלומות נעימים..... תחלמי על פיות, נסיכות וקוסמים.
וז עבד. הן היו כה בטוחות שאם אני אומרת להן שורות אלה הן תחלומנה חלומות טובים, עד שיום אחד כשאמי השכיבה אותן לישון הן דרשו את הדקלום וכשלא ידעה הן לימדו אותה את שתי השורות הללו.
היום הן כבר בנות תשע ועשר ועדיין הדקלום נאמר כל ערב לפני השינה, רק שהיום הוא נאמר כהרגל ישן וטוב, לפעמים במהירות, לפעמים חלק אני אומרת וחלק הן, אבל כשמגיעים לשתי השורות האחרונות הללו הן תמיד נעצרות ואומרות אותן באיטיות עם דגשת כל מילה.

יסמין@

New member
כל כך מקסים ומרגש!!!

לבתך יש אינטליגנציה רגשית גבוהה! הסיפור ממש נפלא וגם המסקנות שלך ממנו נראות לי מאוד נכונות, ולא רק לבתך אלא בכלל. תודה על השיתוף :)

Noga Lavie

New member
כשקראתי את הכותרת לראשונה

רציתי לכתוב שזו באמת טקטיקה ידועה, לחשוב על דברים טובים לפני השינה כדי לחלום על דברים טובים, ולפיכך יש הגיון רב שאם תגידי לה על מה לחלום, זה יעזור לה להרדם, ולחלום חלומות טובים.
כשקראתי מעבר לכותרת, וראיתי שהרעיון הגיע ממנה לחלוטין הרגשתי ממש גאה בה. אמנם אין לי מה לחוש גאווה על ילדה שאינה שלי, אך הצורה בה היא עלתה על הפתרון בעצמה, מרשימה.
זיו, פעמים רבות, רוצה לשמוע לפני השינה כיצד זכירו בלוטו מליונר וקנינו לה אורוות סוסים, לשם היא יכולה להזמין את חבריה לסופי שבוע לרכיבות משותפות. היא מודעת לחלוטין שזהו דמיון בלבד, אך מהם חלומות אם דרכו של הדמיון לומר לנו מה אנו רוצים? וזיו רוצה לצאת לרכיבות ממושכות על גבי סוסים, והיא רוצה לעשות זאת עם חברים.

למעלה