אמא...

אמא...

אמא יש רק אחת. אמא אוהבת את הילדים שלה. אמא דואגת ומגינה על הילדים שלה. לא הסבירו לך את זה? הוא לא עזב אותך בגללי. הייתי רק בת שבועיים. לא עשיתי שום דבר רע. הוא עזב בגללך. בגלל מה שהיית. בגלל מה שאת. אז למה התנקמת בי? מה אני עשיתי לך? רק רציתי קצת חום, קצת אהבה. רק רציתי לגדול, לחיות, לאהוב אותך, לרצות אותך. רק שלא תכעסי, שלא תרביצי, שלא תעני. אמא, את יודעת מה הוא הזכרון הראשון שלי? החבר שלך דופק בדלת, ואני רצה להתחבא בארון מתחת לכיור של המטבח. אבל אני קטנה ואתם גדולים. מוצאים אותי. לוקחים אותי לחדר השינה. את יודעת, אמא... אני לא זוכרת את הכאב. אני רק זוכרת שפתאום נורא רציתי חיבוק. לא קיוויתי שתפסיקו. רק רציתי שגם קצת תראי שאת אוהבת אותי, בזמן שאתם עושים את זה. ואחרי החבר הראשון בא עוד אחד ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד... לפעמים בקבוצות, גברים, נשים, ילדים אחרים. אמא... על ילדות קטנות מגינים... ילדות קטנות לא מוכרים בחנות לאביזרי מין. אמא... אני זוכרת גם את הרגעים היפים... אותם רגעים בהם באמת היית אמא. אותם רגעים באמת יכולתי להיות ילדה. אמא... את לא היית במקומי באותו זמן... את לא יודעת מהו אושר אמיתי. אמא... אולי אני צריכה להודות לך... לא להרבה אנשים יש הזדמנות להיות חי ומת באותו הזמן... כל החיים... אמא... הם שילמו לך? אני חושבת שקל יותר להבין אם זה היה בשל צורך כספי. אשה לבד, ללא בעל, ללא משפחה... אולי עשית את זה כדי שאוכל לאכול? לא. את נהנית מזה. אני זוכרת. אמא... את חושבת ששכחתי? עכשיו אני כבר לא ילדה. עכשיו אני כבר לא משחק של אף אחד. ואת זקנה... חולה... כן... את הולכת למות, ואת דואגת להזכיר את זה לכל העולם, כל כמה דקות... אף פעם לא דיברנו על זה. את באמת חושבת שאני לא ממשיכה לחיות את זה? שאני לא מתעוררת בלילה מסיוטים? שאני אותו אדם שיכולתי להיות אם הייתי גדלה במקום אחר? לא... אמא... אני לא אותו אדם. אף פעם לא אהיה. ואת הולכת למות. ואני שונאת את עצמי על ההרגשה, ואני רוצה שאת תמותי, אבל כן... אני אוהבת אותך... אמא.

אני כלכך מבינה אותך../images/Emo7.gif

אלוהים כמה שהחיים האלה יכולים להיות קשים! אני עוד אכתוב לך! פשוט אני צריכה זמן!

מרגו

New member
אמא שלך היא פושעת, והיום היו אוסרים

אותה. אז תאהבי אותה, כי היא חלק ממך, אבל תמשיכי הלאה עם תפנית של 90 מעלות, וייתכן שאת צריכה טיפול לאחר ילדות כל כך טראומתית שחווית שלא באשמתך. תדאגי לעצמך ותטפלי בעצמך, כי אמא שלך לא עשתה את זה כשהיית קטנה, ואת עכשיו גדולה. ותראי שעם טיפול נכון את תוכלי להתגבר ולבנות לעצמך חיים שוים פי מליון מאלה שהיא זימנה לך. אני שולחת לך חיבוק גדול ואוהב.

אופה3

New member
ילדה בשחור, האמת אחרי מכתב כזה

אני לא חושבת שאוכל למצוא את המילים הנכונות לנחם אותך, מה שכן אוכל להגיד לך, שאולי באמת תפני לטיפול כמו שמרגו אמרה, הילדות והחוויות שעברת, הותירו בך צלקות שכנראה לא הגלידו עוד וגם לא יגלידו ללא עזרה, אנא פני למישהו את חייבת להוציא את הכל החוצה פשוט לשפוך את הכל, את חייבת לבנות לעצמך עולם אחר, עולם בו לא תהיי עוד כה אומללה ועצובה, אני שולחת לך את כל האנרגיות החיוביות בעולם, ואת כל האהבה, כדי שתוכלי להתגבר על מה שעבר, ובקשר לאימך, הרשי לי לא להתייחס , אלא להגיד שאני מבינה אותך, כל כך שונאת, אך באותה העת, גם אוהבת. כל טוב וחג שמח האופה

Y A E LY

New member
ילדה בשחור

הבעת הרבה מאוד כאב במכתבך- ואין לי איך לנחם אותך. אני יכולה להבטיח לך שאם את מחפשת מקום לפרוק בו את כאבך- אז מצאת!!! מצאת מקום נהדר- תפרקי, אל תתבישי. אמך היתה פושעת- וזו לא אשמתך מה שהיא עשתה לך. אולי את בשר מבשרה- אבל עדיין- מותר לך לאהוב אותה- אסור לך להאשים את עצמך. אם את רוצה תמיכה את מוזמנת אלי למסרים 24 שעות ביממה אני תמיד כאן בשבילך.....

האילתית

New member
ילדה...

כואב לי לשמוע על מה שעוללו לך. אני לא יודעת מה להגיד, בחיים לא חויתי דבר כזה, אני רק יגיד לך: אם את רוצה לדבר על זה- אני פה. אם את רוצה כתף (וירטואלית)- אני פה. כל דבר שתרצי, רק שלא תרגישי צער! איתך בכאבך.

ה מוזה

New member
אני יכולה לצעוק במקומך??

דיי !!! כנראה שנולדנו עם מין מנגנון בילד אין שכזה לאהוב את האמהות שלנו - למרות הכל . והדהים אותי לקרוא בסוף המכתב ..."אבל כן... אני אוהבת אותך... אמא" כו, כנראה שזה מנגנון שכזה .. וטוב שהוא קיים להעניק לנו הגנה . כי בלי זה היינו רואים אותם במערומיהם .ובזה לא היינו עומדים. אימך הותירה בך צלקת , צלקת קשה שלא תעלם לעולם .אני רק יכולה לאחל לך שמישהו ילטף , ירפא, יעטוף את אותה צלקת בהרבה אהבה . שיעניקו לך כל מה שהיית זכאית לו כילדה . הגנה חום אהבה . שהסיוטים יהפכו לחלומות של תקווה ואופטימיות .. כל זה יקירתי יתממש עם הרבה כוחות נפש שלך ועם התמודדות אמיצה . מצ"ב קישור - מקום שבו תוכלי להעזר בהתמודדות שלך . מחבקת אותך אחותי .

mamonako

New member
חזק מאוד.

נראה לי שהפורום הזה יחבר אתי לעולם אחר לגמרי מהעולם שאני מכיר

!PuMiCkY

New member
לא כל כך הבנתי...[../images/Emo20.gif]

מה היא עשתה
... על איזה "פשע" אתם מדברים
... ~עדי, שהתרגשה מהמכתב למרות שלא הבינה את כל המשמעות שלו...~

תודה. לכולכם.

על העידוד והתמיכה. כן, התחלתי טיפול כבר כמה פעמים, אבל זה פשוט לא הולך. אחת מה"ירושות" שקיבלתי ממנה היא סלידה גדולה מאנשים, חוסר יכולת להזדהות עם כאב - של עצמי ושל אחרים. אני יכולה לכאוב עד דמעות למראה חתול רחוב רעב ותשוש, אבל אם תדפקו לי בדלת, ותספרו לי שמישהו חולה/אומלל/מת - נאדה. כלום. ביום טוב אני אגיד "מצטערת" בלי ממש להתכוון לזה. ביום רע - אני אשאל "אז מה", ואחשוב לעצמי "אחד פחות בעולם - אז מה?". מזעזע? בהחלט. רע? לא אנושי? כנראה שכן. שוב תודה, על העידוד, ועל המקום שנתן לי את ההזדמנות לכתוב "לה".

Y A E LY

New member
מוזמנת תמיד

מבטיחה לא לשפוט אותך- רק לתת כתף ואוזן.

הכאב שבמכתבך ילדה חותך בבשר החי

וזה מחזיר אותי לשאלה שאני שואלת כבר הרבה שנים: איך זה שיש חינוך חובה ללימוד קריאה וכתיבה ואילו לקראת הורות אין שום בית ספר חובה?!!!!!! והורות עוסקת בדיני נ-פ-ש-ו-ת!!!!! כמה כאב היה נחסך כמה ילדים אפשר היה להציל מפשע סמים וחולי נפש... אני לא מתפלאת שאת אוהבת את אמך, יש בנו מנגנון ריכוך הפועל ביתר שאת ככל שעוברות השנים - וטב שכך - אחרת אי אפשר היה לחיות עם כאב חד של כל כך הרבה מאורעות. המשיכי לטפח את האהבה הזו לאמך - היא תרכך את כאבך. אני גם מציעה לך צורה אחרת של חשיבה, חישבי שאמך היא מה שהיא וכאם היא עשתה את הכי טוב שהיא היתה מסוגלת לו, ומתוך החשיבה הזו תצמח הסליחה.

לא הייתי מאמינה שמתוך הכאוס |../images/Emo34.gif

לא הייתי מאמינה שמתוך הכאוס הנוראי הזה תצמח ילדה טהורה שכזו,עד שקראתי את מה שכתבת. את הוכחת לעולם, שכנגד כל הסיכויים,נשתמרה הנשמה. לפי דעתי אם הצלחת לכתוב מכתב כזה גלוי ומרגש,אז את פשוט מדהימה. את שרדת את הנורא מכל ועדיין יש בך אהבה. העולם שהכרת היה עולם של חורבן,לכן מוות בעינייך הוא פרס למת ולא בגלל חוסר יכולת להזדהות עם הכאב. והחתול שלא השתתף בחורבן מקבל בצדק אצלך מקום של כבוד ודמעות. ובתוך כל זה,היו לך רגעי חסד של אמא מתוקנת . תשמרי את הרגעים האלה בדמיון ותמחקי את כל היתר. את לא אשמה ילדה בשחור. חייך היו תאונה קשה אבל לא קטלנית. תנסי להשיל את הכאב מעלייך ומחר מחכה לך יום של אור. ולאמא הזאת,תניחי לה למות ולהיעלם מחייך. מכל ה

למעלה