אמא

אמא

את אמא שלך לא הכרתי... היא נפטרה מסרטן שלוש שנים לפני שבאתי אני לעולם, שנה לפני רותם... רק בת 20 היית אז... צעירה ממני בשלוש שנים כיום... וכבר אז סעדת אותה במיטת חוליה. היא לא היתה איתך בלידות שלך, בחתונה שלך היא כבר היתה חולה, היא לא זכתה לראות אותך בוגרת, אמא בעצמך, לא זכתה לראות אותך לומדת ועושה חיל בכל דבר שאת נוגעת בו, לא זכתה להגיד לך כמה שהיא גאה בך... ואני, המעט שאני יודעת עליה זה מהסיפורים המעטים כל כך שאת ואבא מספרים... אומרים שהיא היתה אישה טובה.... את לא מדברת עליה כמעט... את כל כך חזקה אבל לפעמים נראה שאם רק אני אגע בנקודה אחת כואבת את תשברי לי למיליון חתיכות... ואני לא אצליח יותר לאסוף את השברים... אז אני לא שואלת... ואני לא יודעת כמעט שום דבר על סבתא שלי. אני כן יודעת שהיא עישנה כבד, אני כן יודעת שסרטן התפתח אצלה, בהתחלה על העור, אח"כ כבר פשט בכל... אני לא יודעת במשך כמה זמן היא סבלה... במשך כמה זמן את היית צריכה לראות את אמא שלך מרותקת למיטה ולטיפולים שלפעמים נדמה שעושים יותר נזק מהסרטן עצמו... אני לא יודעת איך הרגשת כשלקחו לך את אמא בגיל כל כך צעיר. אני כן יודעת שאני לא רוצה להרגיש ככה... ואני כן יודעת שאני פוחדת... בכל פעם שאת מדליקה סיגריה... אני פוחדת לאבד אותך אמא אני רוצה אותך איתי בחתונה שלי אמא, אני רוצה אותך איתי בלידות שלי, אני רוצה שתזכי לראות אותי מסיימת לימודים, שתגידי לי שאת גאה בי אמא, אני רוצה שהילדים שלי יזכו להכיר אותך אמא, שהם ידעו בעצמם איזו אישה טובה את. אני צריכה אותך עדיין אמא... ואני מפחדת לאבד אותך אמא... את חושבת על זה לפעמים? את מרגישה כמה אני פוחדת כשאני מסתכלת עלייך? את שמה לב שאני לא קרובה אלייך כמו פעם אמא? את היית הנפש הכי קרובה אליי פעם... הכל הייתי מספרת לך... ועכשיו הפחד הזה כבר הרחיק אותי ממך, אולי אני מנסה להראות לעצמי שאני יכולה גם בלעדייך... אולי זה פשוט הזמן שהרחיק ביננו... אבל אני לא יכולה בלעדייך אמא... לא עכשיו ולא למשך עוד הרבה זמן... אז אני מבקשת ממך אמא, תשמרי לי עלייך, אמא, תפסיקי עם הסיגריות האלה אמא, לפני שיהיה מאוחר מדי.

ה מוזה

New member
פטנט עולמי

אין פרסומת בעולם שתגרום למעשן כבד להגמל אין ססמאות של קופירייטר הכי מוצלח בעולם שיגרמו למעשן להגמל אין תמונה בעולם..שתעשה את זה אבל המכתב שלך גרם לי לכבות את הסגריה. אהבה עצומה לאמך - מול זה אין שום תירוץ או התחמקות תני לה את המכתב והרווח הוא נקי של שתיכן .

חן j

New member
תודה..

את לא יודעת כמה הפחדת אותי, לא, אני לא מעשנת , אבל אבי כן, ויש לי שני אחים קטנים, אחת מהן ממש קטנה בת 5 , ואני פתאום קלטתי, אבא שלי שמעשן כל כך, ויש לו בעיות בעור, והוא משתעל הרבה..כל כך הפחדת אותי, שמא , חס וחלילה, את בטח כבר יודעת על מה אני מדברת...אני תמיד אומרת לו שיפסיק..אבל זה לא עוזר..אבל עכשיו , ברשותך ...את מסכימה שאני אדפיס את מכתבך ואתן לאבי?

ככה או ככה...

אני מקווה שמכתב זה כן נתת לאמך...כי לשנות הוא לבטח ישנה... ואולי גם אני אעשה כדברי חן...

אמא

האמת, קראתי את המכתב שלך אתמול, אבל לא ידעתי כל כך איך להגיב. ההזדהות שלי הייתה עם שני הצדדים, מהסיבה שכנראה אני שייכת לשניהם... את אמא שלי ניסיתי לגמול מסיגריות מהרגע שגיליתי שזה רע (זה כלל החבאת מציתים, קופסאות וכו´), בקיצור הייתי ילדה מעצבנת. היום, אמא שלי, בכל דרך אפשרית, מנסה לגמול אותי (עד לא מזמן זה כלל החבאת מציתים, קופסאות וכו´). נגע לי המכתב שלך, רק שתדעי. חשבתי עליו עד הסיגריה הבאה. דינה

s n o w h i t e

New member
אם אדם אחד יפסיק לעשן בזכות המכתב

אז הוא עשה את שלו... אז מי שביקש להדפיס, בבקשה תדפיסו, כבוד הוא לי, והלוואי וזה יעזור! בקשר לאמא שלי, כן אני אתן לה אותו... אני לא בטוחה בהשפעה שתהיה לזה.. אבל אני מבטיחה לספר אם יהיו תוצאות טובות
מוזה, אני שמחה שגרמתי לך לכבות סיגריה... אבל גם גרמתי לך לא להדליק את הבאה?? תקוותי הכנה שכן... תודה לכולכם על התגובות! ו

מה שמזכיר לי

ששכחתי קודם להגיד, שהחתימה שלך מקסימה :) ובהצלחה עם אמא. דינה

למעלה