אמא

lady d23

New member
אמא

שלום. אני ילדה (נערה) בת 15 וחצי, וכמו כל ילדה בגילי- גם אני רבה עם אמא. אבל אני חושבת שפה זה יותר מאצל אחרים, למעשה- אני משוכנעת בכך. אמא נותנת לי את התחושה של האנטי כל הזמן. היא גורמת לי להיות בטוחה בכך שאני מגעילה אותה, שהיא חושבת שאני ילדותית, מעצבנת, וחסרת אחריות. היא דואגת לרמוז לי שאחותי יותר טובה ממני, אע"פ שאחותי סתם ילדה קטנה וטפשה שלא מבינה הרבה מהחיים שלה.. יש לי תחושה כזו שאמא מחפשת איפה לריב איתי. היום רבנו על נעליים,לעזאזל. קיבלנו תלוש לקבלת נעלחיים מראש אחד, נעלי BK. ראיתי שיש לאח שלי דגם נורא נחמד ורציתי אותו, ומלכתחילה אמרתי לה שלא אקנה כמו של אחותי, כי אני שונאת פלאטפורמות, אקנה כמו של אח שלי. ובכן, הגענו למחסני אפנה והיו רק פלטפורמות כמו של אחותי, שממש לא אהבתי. למעשה- שנאתי. התעצבנתי על אמא כי אחרי 7 פעמים אמרתישאני לא אוהבת אותן המשיכה להציקליועכשיו היא לא בדיוק מדברת איתי. היא תמיד עושה את זה. פעם היא לא דיברה איתי חודש שלם, ואני ממש לא מגזימה. היו על זה כ"כ הרבה פוסטים בבלוג שלי. אמא הולכת ללשכת הרווחה פעם בשבוע לשיחה עם אישה אחת שאמורה לסדר שיהיה בסדר פה. אבל לא הולך לה. היא כבר השניה. בפעם האחרונה שהלכתי לאישה הזו, הייתי עם אמא בתקוםה ההיא שהיא לא דברה איתי. משומה הייתי בטוחה שאמא מכריחה אותי ללכת איתה כי היאכן רוצה להשלים איתי, אז הלכתי. מתברר שהאישה ההיא בכללה יא זו שביקשה שאבוא, ואמא קראה לי גועל נפש, כמעט ירקה עלי. המצב פה ממש לא נעים. אני לא יודעת מה לעשות עם זה, ואני לא רוצה לפנות ליעוץ, כי אמא כבר פנתה ל2 יועצות שלא הצליחו לעשות הרבה. -יש לציין שאני משתדלת לא להיות בבית כדי למנוע סכסוכים, וכשאני כן פה אני כמעט ולא מדברת איתה או עם האחים, לא מתחשק לי לשמוע את הצעקות שלהם. עזרה?

faith2

New member
קראתי...

אני פשוט לא יודעת איך להגיב עדיין. שלא תחשבי שחס וחלילה התעלמתי.

qt1

New member
היי, אני חדשה אפשר להצטרף?../images/Emo13.gif

lady d23 היי חמודה
תראי, גם לי יש ילדים , אחת עוד מעט בת 17 ,אני אומנם לא הולכת לרווחה כדי לקבל יעוץ כזה או אחר ויש גם אבא בבית הזה, אבל גם בבתים שיש בהם אבא יש בעיות , אני מניחה שאת יודעת את זה... מה שאת מתארת מאוד עצוב ,ניסית לדבר עם יועצת ביה"ס על מה שקורה בבית? כי להסתובב בחוץ זה לא לעניין. ברוגזים של חודש זה גם לא לעניין. ביעוץ צריך הרבה מזל ואסור לוותר,אם את שואלת אותי בתור אמא ובתור אמא שרואה חברות של הבת שלי , אני הייתי מייעצת לך לגשת ליועצת ביה"ס. אגב, כמה אחים אתם? אני מתארת לעצמי שלאמא שלך לא קל מאף בחינה. את רוצה להמשיך לגור בבית או שאת חושבת על מעבר למסגרת אחרת? אני בגילך עברתי לגור בקיבוץ והיה לי חלום עד אחרי הצבא. גם לי לא היה טוב בבית וכל הזמן היו מריבות עם אמא שלי שהיתה לבד וגם עם אחותי, אז אני מבינה על מה את מדברת. ולא כתבת איזה נעליים קנית בסוף, איזה קנית? ותתחדשי על אלה שקנית , אני מאוד אוהבת את ה BK בלי הפלטפורמה , הן cool . חיבוק

lady d23

New member
תודה על התגובה:)

תראי, בפעם האחרונה שהלכתי ליועצת מרצון זה נמרח 3 שנים. זה היה סיוט. החליפו יועצת ואמרתי תודה לאל, אין יותר נודניקית שתשב לי על הראש, ומתברר שהיא העבירה את שמי ליועצת החדשה. זה הגיע למצב שהיא פשוט הכריחה אותי לגשת אליה ולא הסכימה לוותר. שנה שעברה זה היה השיא- סיפרתי לה משהו באמת אישי, היא קראה להורים שלי והכניסו אותי לטיפול פסיכולוגי פעם בשבוע, יצא שיש לי גם יועצת וגם פסיכולוגית. כן, אני רוצה לעבור מפה. כבר כמה שנים, אבל להורים אין יותר מדי כסף להעביר אותי לפנימייה (כמעט העבירו אותי לצבאית בחיפה שנה שעברה..). אני רוצה לעבור גם כן לקיבוץ, מכר שלי עבר לגור שם ונשמע שזה עשה לו באמת טוב. אבל מה לעשות, אני עושה בייביסיטר כמה שעות בשבוע וזה לא מספיק כדי להחזיק דירת חדר וחצי בקיבוץ, בטח שלא לשלם חשבונות. אני רק מחכה לצבא כדי שכן אוכל להחזיק את עצמי מחוץ לבית. אמרת "להסתובב בחוץ", זה לא שאני מסתובבת ברחוב או משהו, להיפך. אני כל היום אצל חברות.בסופ"שים כשאבא יוצא מהצבא אני לא מתה לשמוע ריבים בארוחת הערב או משהו אז אני בכלל נוסעת לחבר וחברה שגרים בהרצליה (אני מזכרון יעקב). אני הבכורה, יש עוד אחות בת 13 וחצי (ביולי 114) ואח בן11 וחצי (יולי 12), כיתות י',ח' וו'. ההורים גרושים? ("היו מריבות עם אמא שלי שהייתה לבד").. לא קניתי נעליים. כמו שאמרתי- אמא עשתה ברוגז.. היא הלכה לאוטו והתיישבה שם, הודיעה לאחותי שיש לנו רבע שעה לעשות מה שבא לנו ושבשלוש וחצי חוזרים הביתה.

qt1

New member
כשכתבתי קיבוץ ../images/Emo24.gif

התכוונתי בתור ילדת חוץ... זה מה שאני הייתי... אני ממליצה לך בחום לפנות לרווחה ולומר שם בדיוק את מה שכתבת כאן , אם קשה לך , תוציאי בהדפסה את ההודעות שלך ותראי אותן לעובדת הרווחה. אם עובדת הרווחה שלך ואת לא מסתדרות , בקשי ממנהל/ת הרווחה , עובדת אחרת ודברי על האפשרות של מעבר לפנימיה (זה מסובסד ,אפשר לעבור גם כשלא עשירים, תשאירי את הדאגות של המימון להורים שלך.) את שלילית לגבי יועצת ביה"ס וגם לגבי הטיפול הפסיכולוגי וחבל שכך , כולם מנסים לעזור לך , את צריכה להבין את זה , ברגע שתהיי פתוחה לקבל עזרה , את גם תקבלי אותה. חשבי על כך , כתבי מה את חושבת ונראה איך אפשר להתקדם , אין כל סיבה שתשארי במקום בו רע לך , בשביל זה ישנם מוסדות כמו קיבוצים , פנימיות וכדומה , ואני בטוחה שתמצאי את זה שהכי מתאים לך, אבל את צריכה יד מכוונת וטוב עשית שפנית לכאן חמודה , מי לקח בסוף את השובר של BK ? אם יש לך אותו אולי את יכולה להמיר אותו בחברה אחרת , תבררי עם מנהל החנות... אני יודעת שאולי זה נשמע דבילי אבל אני גם יודעת איך זה מרגיש לא למצוא את מה שמחפשים בחנות ומבינה את תחושת התסכול שלך. חיבוק

jessy19

New member
../images/Emo24.gif

נראה לי שמדובר פה ביותר ממריבות רגילות של הורים- ילדים. מה היועצים אמרו? כיצד טיפלו בה עד כה? ועצה לבנתיים: נסי להוריד פרופיל, ולא להיות בבית ואם את בבית, נסי לשנות את הגישה ולעזור יותר, להראות ולהוכיח שאת אדם טוב ושאת לא כל כך נוראית כמו שאמא שלך חושבת....

lady d23

New member
רק עכשיו שמתי לב לחתימה שלך

בלוגרית? יא. מגניב. אני lady d משם:) אני כמעט לא בבית. לומדת פעמיים בשבוע עד 4, פעמיים עד 3, יש לי משא"ז בימי שני, מועצת נוער ימי שלישי, בייביסיטר ימי חמישי וראשון ורביעי קבוע אני פוגשת את ידיד שלי. אני עוזרת. היא פשוט בטוחה שאני עושה הכל בחפיף, אע"פ שבניגוד לאחותי, אני באמת שוטפת את הכלים ודואגת שיהיו נקיים. תודה על התגובה:)

עינת

New member
לפעמים

אני נותרת ללא מילים. ההודעה שלך כאן כבר יומיים שאני קוראת אותה ולא יודעת מה לומר, פשוט כך. וכשהמילים נגמרות לי שולחת
ענק

אמא עייפה

נראה לי שאמא שלך עייפה ומתוסכלת,לא קל לגדל ילדים לבד נראה לי שאיפה שהוא נכנסתם את והיא למעגל שחור שאי אפשר לצאת ממנו פעם מזמן מזמן כשאני הייתי בגילך הייתי במצב מאוד דומה ויש לי רעיון קטן לשיפור המצב. במקום להמשיך לחפור בבעיות של שתיכן,בתיסכולים ובכמה לא נעים בבית(ואני מניחה שמאוד לא נעים בבית)אולי תתעלי אל עצמך ותצאי לקנות לאמא מתנה קטנה ותצרפי מכתב קטן,שלשם שינוי לא מדבר על כמה רע לכם,אלא מזכיר לאמא שיש לה ילדה שעם כל הקושי אוהבת אותה מאוד(אחרי הכל אמא יש רק אחת)אני מבטיחה לך שתופתעי משצף הדמעות שיצא מהעיניים שלה ואולי זה יזכיר לה וגם לך שהתפקיד של אמא הוא לא רק כביסה וכלים אלא קודם כל ובעיקר אהבה ואולי ייפתח פתח לתקשורת קצת יותר טובה,עם יותר קבלה והבנה. כי אמא שלך מרוב כלים וכביסה מרוב ריצות ודאגה נראה לי שהיא פשוט כבר עייפה

g i l i

New member
אני חשובת ....

שבמקום לשלוח את הילדה לטיפול (סתומרת אותך) ולתת לה עצות בקשר למשהו שהיא יכולה לעשות בשביל אמא שלה.. אולי כדאי להכריח את האמא שלה ללכת לטיפול.גם אני במשך תקופה ארוכה נורא נרוא רציתי לצאת מהבית עד שהבנתי הבעייה לא בבית אלא בחברה שאיתה הסתובבתי.. לי נראה שמה שלא תקין בבית זה המשפחה שלך ונכון לפעמים זה גורם לתהיות- מה כולם לא בסדר ורק אני כן.. אז תתפלאי זה אפשרי כשההורים שלי בצמשך תקופה כעסו עליי שאני רבה עם אחותי הגעתי למסקנה שהם צריכים להיות קצת בבית כדי להבין כמה שהיא הגורם.. והם הבינו ואני הפכתי לילדה מאושרת.. שווה ללך לנסות לפנות לרווחה באופן עצמאי ולא עם אמא שלך שנשמעת דווקא אישה די אלימה... (< ולכן אני חושבת שהיא זאת שצרכיה לפנות לטיפול) תקחי יזמה כיככנראה שמאיפה שאת באה אין אפחד אחר שיעזור לך מלבד עצמך כמו שאמרו חכמים לפניי אם אין אני לי מי לי?!

lady d23

New member
אבל היא בטיפול..

היא לקחה אותי איתה כמה פעמים, השתעממתי והלכתי הביתה. בפעם האחרונה האישה בקשה שאגיע לבד, הלכתי לבד. סתם שאלה מלא שאלות כדי לנסות לראות איזה אדם אני. "וואלה? אוהבת ספרים? איזה מן סוג של ספרים? ולמה לדעתך היא עשתה ככה?ולמה הוא עזב אותה?" וכו'. היא נסתה לראות איך אני מנתחת מצבים מסויימים, היא פשוט לא אמרה את זה.

qt1

New member
lady d23 ../images/Emo24.gif

היי שוב
היום את לא בטיפול אצל הפסיכולוגית?,ישנן כל מיני שיטות של טיפול. השאלה היא אם היה לך נחמד לדבר על הדברים שאת אוהבת/לא אוהבת ,את גם תמיד יכולה לשאול את הפסיכולוגית למה היא שואלת אותך שאלות , אין סיבה שלא תשאלי דברים שאת רוצה לדעת. בטיפול חשוב מאוד שתהיה כימיה טובה בינך לבין המטפלת ושתרצי לחזור לשם ולשתף אותה בלבטים שלך ובכל דבר שמתחשק לך. אני חושבת שהבנת שאני ממליצה לך בחום לפנות ללשכת הרווחה ולברר אם קיימת אפשרות של פנימיה או קיבוץ בשנת הלימודים הבאה ובמידה ויקראו להורייך בעקבות כך , זה לא אומר שהם אנשים רעים , זה אומר שאת רוצה לחיות מחוץ לבית וגם ילדים למשפחות עם הורים טובים בוחרים לעבור ולגור במסגרת אחרת בלי שום קשר להורים טובים/רעים. את לא עושה שום דבר רע , את בסה"כ צריכה שיכוונו אותך למקום בו יהיה לך רוגע , שלווה ,שקט ואושר אמיתי. ובבית תמיד ישמחו כשתבואי לבקר, זה פשוט מצב שנוצר ויכול להגמר בצורה מאוד יפה לכל הצדדים, צריך להיות אופטימיים ולהאמין בכך.

lady d23

New member
חשבתי ללכת איתה לפגישה הבאה

ולספר לה שם שאני רוצה לעזוב.. מה את אומרת? (אגב, את עובדת בערוץ 3 או משהו?)

qt1

New member
lady d23 האפשרות נראית לי אבל...

אני חושבת שאם תיפגשי עם העו"ס (עובדת סוציאלית) לפני הפגישה שלה עם אמא ותשתפי אותה בתחושות שלך ובמחשבות שלך לגבי מעבר , יהיה להורים שלך קל יותר וגם לעו"ס. לא כדאי להפיל את זה כפצצה בשיחה ,אין צורך להפוך את השיחה למריבה ,זו יכולה להיות שיחה שתביא לפריחה במערכת היחסים שלך עם הוריך ואחייך. שוב אני מדגישה את הצורך לכתוב לך שלא מדובר בהורים טובים/רעים. מדובר ברצון שלך בשינוי עם דגש על כך שאת אוהבת את ההורים שלך ואת אחייך ותמיד תאהבי אותם. נסי ליצור קשר עם המטפלת לפני הפגישה אם זה אפשרי וראי מה תגובתה, אני מניחה שהיא מכירה את ההורים ואת המשפחה ולכן סמוכה ובטוחה שהיא תיתן לך את התשובה של 'מתי כדאי להעלות את הרעיון של עזיבת בית' 'מי צריך להעלות את הרעיון' וכדומה. במידה וזה בלתי אפשרי אנא פני ליועצת ביה"ס כדי שהיא תשוחח עם העו"ס של ההורים ותיידע אותם ברצונך.חשוב לי להדגיש שאת לא עושה רע לאף אחד , את מחפשת את שביל הזהב בקשר בין ההורים לבינך ואני מאוד מקווה שאת לא מרגישה שאת עושה למישהו מבני משפחתך רע. למרות שהיו דיבורים על עזיבה בשנה שעברה לדבריך , את בכ"ז נשארת בבית ולכן כדאי מאוד לעשות את הדברים בצינורות המקובלים ולא לצאת בהכרזות של "אני הולכת מכאן כי אתם אנשים רעים" או משהו בסגנון... אני בתחושה שאת תצליחי מאוד
אני לא עובדת בערוץ 3 , אני מנהלת פורומים כפי שכתוב בתחתית הכרטיס האישי שלי ואת כמובן מוזמנת להצטרף לפורום הפעיל , יש שם חבר'ה נחמדים מאוד ועד שהסידרה תעלה שוב אנחנו אוספים תמונות ומידע על השחקנים. חיבוק

lady d23

New member
אז לבקש מאמא שאת הפגישה הבאה

עם העו"ס תבטל, ואלך במקומה, ושבוע אח"כ נפגש שלושתינו? (אין סיכוי שאבא והעו"ס יפגשו, הוא יוצא מהצבא רק בסופ"שים)

למעלה