אמביציה יש רק חסר הידע

אמביציה יש רק חסר הידע

בני חוגג יום הולדת 5, ולקטנטן יש דרישות היום זה תעשי לי עוגת פוקמיון וליום הולדת בגן עוגת ספידרמן ולגבי המסיבה הוא עדיין לא סגור על זה. די התייאשתי מהדרישות שלו וניסיתי לספק אותו בעוגה עם סוכריות "אבל לחבר שלי..." ואז מישהי יעצה לי להיכנס לתפוז ולראות ומהשניה הראשונה התאהבתי בעוגות והפורום מדליק ויש לי את האמביציה להשקיע אפילו ללמוד אבל אין לי זמן יש לי בדיוק שבוע להפיק 3 עוגות. המלצה ראשונה אני צריכה לדעת איפה באזור ת"א, ר"ג גבעתיים יש חנות שבה ניתן לרכוש בצק סוכר (ועל איזה סכום מדובר) עוד שאלה בעניין שהבצק סוכר שראיתי בתמונות צבוע (הרקע) זה בצק סוכר צבעוני או שצובעים עם מיכחול? ואיפה קונים את כל שאר החומרים צבעי מאכל, דבק סוכר (השקעתי בלקרוא) דרך אגב פורום מקסים ומדהים תודה מראש,

net the jet

New member
שלום. אז ככה, תעשי קצת "סיבוב"

בפורום ובפורום השכן..יש המון מידע-מאמרים\הסברים\כתובות של חנויות...הכל ! אם יהיו לך שאלות-תחזרי אלינו. באשר לחנויות שקרובות אליך, בת"א ברחוב חלוצים יש שתי חנויות ( גרובשטיין ןהכל לאופה..מספרים 18 ו 22 נדמה לי..אבל אולי אני טועה ) 4 קילו בצק סוכר עולה בין 65-85 ( תלוי אצל מי קונים ) אפשר לקנות גם קילו, אבל אין לי משוג מה המחיר. הבצק מגיע לבן, ובאותן חנויות גם קונים צבעי מאכל על בסיס ג'ל-וצובעים את הבצק. אם מציירים על-אז זה באמת עם מכחול, שאת הצבע מדללים בטיפה מים או אלכוהול מאכל ( ז"א לא רפואי ) בהצלחה.

הכנסי לקישורים ותמצאי שם רשימת

חנויות המוכרות ציוד. על השאר אענה בהמשך, חייבת לרוץ לקחת את הילד מהגן...

לילית462

New member
OK אז ככה :

קודם כל קישור לרשימת חנויות, בתל אביב יש את 4-שף, גרובשטיין וחייק. 4 קילו בצק סוכר עולה בין 60 ל 85 ש"ח, צבעים עולים כ 12 שח לקופסת צבע איכותית (בג'ל). את אכן בבעיה, אבל אל יאוש אנחנו נעזור !!! קודם כל אם אין לך סבלנות ו/או יכולת להכין בעצמך את העוגות את יכולה לקנות, שנית את יכולה לקנות תמונות שמניחים על העוגה (תמונה אכילה) ואז עלייך להכין רק את העוגה. שלישית - האופציה שלנו - להכין לבד מא' ועד ת' נראה לי שהכי פשוט זה ללכת על עוגות מצויירות, כי פיסול של פוקימון וספיידרמן זה יותר מידי. הייתי מכינה עוגות עגולות או מלבניות - בהתאם לגודל הרצוי - כלומר בהתאם לכמות המוזמנים. את העוגות מצפה בבצק סוכר - איך עושים זאת ניתן לקרוא במאמרים. על העוגות הייתי מניחה משטח בצק סוכר שעליו הציור המבוקש. את צריכה לבחור ציור שאת רוצה ולהעתיק אותו לבצק. אני מצרפת תמונה של עוגת ספיידרמן שעשיתי, כדי שתקבלי רעיון. חוצמזה את יכולה לשאול עוד מליון שאלות ואנחנו נעזור לך. הכי חשוב לדעתי להחליט מה את רוצה לעשות. אם יש לך שלוש עוגות להכין (אפילו לאותו היום) ויש לך עוד שבוע,כל האפשרויות עדיין פתוחות בפנייך. לוז לדוגמה : יום א' - מציאת הציור המבוקש (לוקח שעות למצוא ציור מתאים) והעתקתו לבצק סוכר מרודד - להניח ליבוש עד מחר. במקביל מכינים את סרט הברכה, וגם לו נותנים להתקרר. יום ב' - אפיית העוגה המתאימה על פי כל ההוראות וההזהרות - כדי שתצא יפה, גבוה, ישרה ושלמה מהתבנית. אחרי לפחות שעה שהעוגה התקררה, ציפוי העוגה בבצק סוכר, הדבקת החלקים מאתמול ופינישים..... בקיצור - אפשר ביומיים בכ 3-4 שעות עבודה בכל יום, ואל תדאגי מעוגה לעוגה משתכללים וזה לוקח פחות זמ
יצא לי נורא ארוך, מקווה שעזרתי לך בהצלחהן

תודה ענקית וכנראה אמשיך לברר

זה ממש עזרה במיוחד למישהי שעוד לא התאפסה על מה עושים לפני מה. וגם בטוח שבתקופה הקרובה אני צמודה לפורום לצייר דרך אגב אני יודעת, אז כבר חסכתי, כנראה. גם אצרף תמונות של המוצרים המוגמרים (גם אם לא יהיה מוצלח) בכל מקרה שאלה שכל הזמן אתם חוזרים אליה, לאטום בכלי סגור. איזה כלי יכול להכיל עוגה מרובעת גדולה? ואיפה אפשר למצוא אחת כזאת

לילית462

New member
לא בדיוק הבנתי את השאלה....

כשאומרים לאטום בכלי סגור, בדרך כלל מדברים על הבצק סוכר שלא מעובד... ולזה את יכולה להשתמש בשקיות סנדביץ ואת הבצק העטוף בנילון לשים בקופסה המקורית של הבצק. לגבי העוגה, ברגע שהיא עטופה בבצק סוכר, את פשוט משאירה אותה בחוץ, מקסימום את יכולה לשים אותה בארון או בתנור (סגור כמובן). העוגה לא דורשת קירור וגם לא אטימה. אם את רוצה לאכסן את העוגה לאורך זמן זה כבר משהו אחר, אבל אני לא חושבת שלזה את מתכוונת, ואם כן, תשאלי ואכתוב לך. בהצלחה

ממליצה לך לצייר על עוגה

חפשי עם הילד תמונה שהוא אוהב של פוקימון/ספיידרמן. אם היא מורכבת מדי, את יכולה לבודד חלקים ממנה ולהגדילם בהדפסה שיתאימו לגודל העוגה. אם קראת את החומר
את ודאי יודעת כיצד מתחילים, ואם תתקבלי בבעיות כלשהן - נשמח לעזור לך במהלך העבודה! מצרפת לך עוגת פוקימון שלי.

אפשר להעתיק אותיות מודפסות מהמחשב

(רק לזכור להפוך אותן לכתב ראי), ולהעתיק אותן על הבצק בדיוק כפי שעושים בציור על עוגה.

זו עוגה ישנה מאוד.... כאן הטבעתי

אותיות של סרגל אותיות בבצק מרודד, הרמתי וחתכתי מסביב. כשהתייבש עברתי על האותיות הבולטות בצבע. עשיתי כך גם בעוגת חנוכה שלי, אבל אני בדר"כ עושה את הכיתובים בדרך אחרת.

למעלה