אמהות ואבות יקרים

רחליקה1

New member
אמהות ואבות יקרים

מזמן רציתי לפרסם כאן משהו שקראתי באתר אומנות הלידה ופורסם ע"י אלמונית. היום אחרי שקראתי את השרשור של יעלי החלטתי שזה הזמן. האם חשבתם פעם כיצד נבחרות אמהות לילדים נכים? משום מה אני מדמיינת את אלוהים מרחף מעל הארץ ובורר את אמצעי הרבייה שלו בכוונת מכוון ומשקיף, ומצווה על מלאכיו לרשום בתוך ספר ענק: "ארמסטרונג, בטי - בן, המלאך השומר: מיכאל." "פורסט, מרגורי - בת, המלאך השומר גבריאל." "קורץ, דולי - תאומים, המלאך השומר:... תנו לה את אריאל, הוא רגיל לגידופים." לבסוף הוא מוסר שם למלאך ומחייך "לה תן ילד נכה." המלאך מסתקרן "מדוע דוקא לה? היא כל כך מאושרת." "אדרבא", מחייך אלוהים "וכי יכולתי לתת ילד נכה לאשה שאינה יודעת לצחוק? זוהי אכזריות." "היש לה סבלנות" שואל המלאך? "איני רוצה שתהיה סבלנית מדיי, אחרת תטבע בים של רחמים עצמיים וייאוש. לאחר שהזעזוע והתרעומת יעברו, היא תסתדר. התבוננתי בה היום. יש לה תחושה של עצמיות ועצמאיות, הנדירות כל כך ודרושות כל כך באם. עליך להבין, הילד שאתן לה יהיה בעל עולם משלו, עליה לגרום שיחיה בתוך עולמה וזה לא יהיה קל." "אבל אלי, אינני חושב שהיא כלל מאמינה בך" אלוהים מחייך, "אין דבר את זה אני יכול לסדר. האשה הזו מושלמת. יש בה מידת האנוכיות הנכונה." המלאך משתאה "אנוכיות?, האם זו מעלה?" אלוהים מהנהן בראשו "אם לא תוכל להתנתק מדי פעם מהילד, היא לא תחזיק מעמד. כן, הנה אשה שאברכנה בילד לא מושלם, היא עדיין אינה תופסת זאת, אבל היא ראוייה לקנאה. היא לעולם לא תראה הגיית מילה כמשהו מובן מאליו. היא לעולם לא תחשוב שצעד הוא דבר רגיל. כשילדה יאמר "אמא" בפעם הראשונה, היא תהייה עדה לנס והיא תדע זאת כשהיא תתאר עץ או שקיעת שמש לילדה העיוור, היא תראה אותם כפי שמעט מאד אנשים רואים את מעשה ידיי. אני ארשה לה לראות בבהירות דברים שאני רואה - בערות, אכזריות, דעות קדומות - וארשה לה להתעלות מעליהם. היא לעולם לא תהייה לבדה. אני אהייה לצידה בכל רגע של יום בחייה, מפני שהיא עושה את מלאכתי ממש כאילו הייתה עומדת כאן לצידי." "ומה בדבר המלאך השומר עליה"? שאל המלאך וקולמוסו קופא באוויר אלוהים מחייך "די לה בראי." זהו, אוהבת אתכם, חיבוקים ונשיקות, שיהיה לנו חג שמח אביבי ומאושר.

רחלי, העיניים שלי דומעות

כל כך יפה הקטע הזה. אבל אני לא יכולה לקרוא לטל נכה. אני לא יכולה להזדהות עם המילה הזו בהקשר אליו. זו מילה קשה מדי וטל מתפקד כרגיל עם מוגבלות קלה. נכון, יש כאן מוגבלות מסוימת, אבל אני לא מסוגלת להתייחס לזה כאל נכות. מעבר לזה, הקטע שכתבת הוא מאוד מרגש ואני מזדהה עם המון ממה שכתוב שם. אני גם מרגישה שאני חיה את חיי דרכו בהרבה מובנים. מרגישה אותו לאורך כל היום, לאורך כל הקשיים והשמחות, העצב והאושר, הכול. תודה ששיתפת אותנו בזה. יעל

יעל, גם אצלנו נפתח אתמול דיון בבית

על המילה נכה. מילה כל כך כואבת. אני גם לא רואה שום מצב של ק"פ ונכות. אני יודעת שגוון לא מסכימה עם זה וחושבת שק"פ זה כן נכות.

הקטע לכשעצמו מרגש והנושא מעורר

מחשבות. תותוש לא נכה. הוא ככל ילד אחר. אולי היה צריך קצת עזרה בדמות גבס ונעליים אבל זה כמו שילד אחר צריך עזרה בריפוי בעיסוק. אבל מה שכן, קיבלתי תובנה איך זה אצל נכים. הרגשתי שלתקופה מסויימת היינו "מוגבלים". כשהוא היה עם גבס/סד/נעליים הרגשתי איך זה להיות עם ילד שונה/חריג. איך זה לטפל טיפול מיוחד ולא קל. ואיך לשמוח שזה רק זה ולא יותר. והרגשתי איך הסביבה מתנהגת עם ילדים כאלו, המבטים/השאלות החטטניות/ההערות המטופשות. קיבלתי המון מהקטע הזה. גם כאמא, גם כאדם. היום אם אני מסתכלת אחורה וגם קדימה לגבי מה שצפוי לנו אני חושבת שהחוויה הזו גם תרמה לי ולא רק לקחה ממני.

למעלה