אמהות חד-הוריות יאבדו מאות ש´ בחודש

Brendan

New member
אמהות חד-הוריות יאבדו מאות ש´ בחודש

דו"ח: אמהות חד-הוריות יאבדו מאות ש´ בחודש מרכז אדווה לשוויון חברתי טוען: בעקבות הקיצוץ בתקציב המדינה תאבד אם חד הורית בין 900 ל-1,300 שקל מהכנסתה; המשפחות החד-הוריות בישראל יוצאות החל מהיום למאבק בעקבות הפגיעה בקצבאותיהן כתבה מאת: דוד רגב כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט © לינק לכתבה המלאה כאן

אתמול בלילה

קיבלתי טלפון מאחד מראשי העמותת חדורים וחדוריות. - יש לך דוכן? - האאאאאא? התברר שהיום מתחילים בהחתמת העצומה (שפירסמתי כאן פעם ) ברחובות הערים , אבל , איזור תל אביב "שכח" ולא התכונן .
. אז חיפשו בעלת שולחן שיהפוך לדוכן באיזה צומת מרכזית בת"א. אבל , אני לצערי , התכוננתי נפשית לגשת סוף כל סוף הבוקר לביטוח לאומי. וכך עשיתי וגם פיספסתי ת´הזדמנות להתנדב למטרה נעלה בכייף. אבל , היה נחמד לבקר בביטוח לאומי. (שזה גם קצת קשור בעצם
) ועוד משו קצת לא קשור וכן קשור - ישנן כאן בנות ששאלו לגבי מזונות מאב שנמצא בחו"ל , אז בתחנת אוטובוס מחוץ לביטוח לאומי פגשתי בחורה נחמדה שהתחילה איתי (עם שאלות , עם שאלות , מה חשבתם ?
) והתברר שהיא חדורית , אם לילדה מאב שנמצא בחו"ל ואפילו קיבלה בהסכמה פס"ד למזונות , אך הוא לא משלם. לא הספקנו ממש לרדת לעומק הענין כי האוטובוס שלה הגיע , אבל הספקתי להבין ממנה שמחודש מרץ 99´ (אני מקווה שאני זוכרת נכון ) הביטוח הלאומי לא משלם מזונות במקום אבות שנמצאים בחו"ל גם אם יש פסק דין. ועל כן בכוונתה לגשת לבג"ץ בנושא. מה שכן הספקתי זה להזמין אותה לכאן , אלינו לפורום , ואני מקווה שהיא אכן תגיע ותספר בעצמה. ואני כל הזמן אומרת "היא" כי לא הספקנו להכיר עד כדי שמות"
אז "היא" ברוכה המצטרפת , (מראש) , אם תגיעי ואני מקווה שכן

א ו ר1

New member
אני בקרוב אם חד הורית

ולא הבנתי מה פשר העניין לאבד את הסכומים הללו??? האם מישהו מוכן להסביר לי בבקשה?

דבורי

New member
שלום אור, ברוכה הבאה, ובהצלחה!

הסכומים האלה הם הקיצוץ בהבטחת הכנסה. אם את לא מקבלת הבטחת הכנסה ולא מתכוננת לקבל כשתהיי אם חד-הורית, זה לא קשור אליך.

ובחלקם ,משקללים את כל ההטבות האחרות

מגורמים שונים , כמו רשויות מקומיות והנחות במקומות שונים שגם יבוטלו או יקוצצו. וברוכה המצטרפת אור

א ו ר1

New member
אני כרגע עובדת אבל

אני לא קבועה ומי יודע מה יהיה בשנה הבאה. ואם יקצצו גם הטבות שקשורות לרשויות המקומיות אז זה מאוד מקשה. אין לי מושג עדיין איך אני מארגנת את החיים שלי ,אבל כל זה נשמע ממש מפחיד.

מלי62

New member
../images/Emo122.gif

אור, גם אם את עובדת את מפסידה, השקיטי ושימעי מהרגע שהפכנו לחד הוריות הפכנו להיות שק מטרה שיכול רק לחטוף ולא לתת, כי אם את לא עובדת יקצצו מכל מיני דברים שמגיעים לך, לעומת זה כשאת עובדת כמוני מישרה מלאה במישמרות ועושה לפעמים עוד שעות מגיע הזמן של ישור קו ואז הם עושים חשבון עם הברוטו והם אומרים הי חמודה את מה זה עשירה את עובדת (אפשר לומר אובדת בכל הניירת) אז לא מגיע לך לא זה ולא זה ואם לרוע מזלך האקס שלך דפוק (מה שקורה בדרך כלל) ושכח שיש לו ילדים ולא משלם מזונות אז גם ביטוח לאומי שמשלם מזונות (צריך לדאוג שלילדים יהיה מה לאכול) מקצץ מהמזונות כי הוא לא מצליח לגבות ממנו כסף, והתשובה שלהם היתה כיתבי מיכתב ונאשר לך תביעה בהוצאה לפועל ותתבעי אותו על ההפרשים . מבינה אנחנו חוליה בעיתית חלשה שאין לה כוח כלל רובנו נשים עם ילדים שנלחמות על הקיום אין מי שמייצג אותנו ולנו אין את הזמן הכסף והכוח לעשות משהוא אם כל החד הוריות היו יחד ועולות לעשות רעש ובלאגן האמיני לי אף אחד לא היה עושה לנו את המעשים שעושים לנו עכשיו ובשום מקום. הנשים תמיד היו שניות במעלה וכמובן גם כאן, צריכות להיות יחד להתאגד להתארגן ולהקים קול צעקה שגם אלא שחושבים שלהם זה לא יקרה (ואין חיה כזאת) יזיזו את עצמם ויראו שאנחנו לא הפקר

למעלה