אמהות לתאומים שרוצות ילד נוסף- התייעצות

BABYBOOM10

New member
אמהות לתאומים שרוצות ילד נוסף- התייעצות

לי ולבעלי יש תאומים מקסימים בני אוטוטו 3,
פתחנו תיק באסותא ואנחנו כנראה בחודש הבא מתחילים שוב טיפולים.
כמה שאנחנו חושבחם על סיטואצית ההחזרה- אנחנו לא מצליחים להגיע להחלטה...
כמה להחזיר???!!!
אנחנו מבועתים מעצם המחשבה שיהיו לנו עוד זוג תאומים.
מעבר לשיקול הכלכלי (שלדעתי זה יפיל אותנו), לוגיסטית אני לא בטוחה שאעמוד בזה... 4 ילדים... זה נראה על סף הבלתי אפשרי...
מצד שני להחזיר אחד נראה לי בזבוז בהתחשב בעלות של הסבבים לילד השלישי...
אשמח אם תשתפו אותי בשיקולים שלכן ומה עשיתן בסוף כי אני אובדת עצות.
חשוב לציין שהתאומים היו טיפול שלישי בסך הכל (שגם בשני היה הריון אבל כימי- ולדעתי היה גם תאומים כי הבטא הייתה ענקית),
הקושי גם נובע מזה שאם ייקלטו שוב שניים- לדעתי לא אהיה מסוגת לדלל עקב קשיים כלכליים, זה יהיה פשוט להישאר עם שניים...

פיפי99

New member
עלות הסבבים של ילד שלישי

היא כאין וכאפס לעומת עלות גידול תאומים
אם השיקול הוא כלכלי - מאוד הגיוני להחזיר אחד כל פעם, גם אם זה עולה יותר

סופר MOM

New member
מנסה לעזור

מהרגע שהתאומים שלי נולדו (בן ובת בני 4) לא הפסקתי לחשוב מה יהיה אם יהיו שוב תאומים. פחות הפחידה אותי הלוגיסטיקה, אלא יותר העניין הכלכלי ובעיקר זה שקשור לטווח הארוך. אני רוצה שנוכל לאפשר לכל אחד מהילדים לימודים גבוהים, עזרה בקניית דיר וכו' (כמו שאנחנו קבלנו מהורינו) ולא הצלחתי לראות איך עם ארבעה ילדים זה מתאפשר. עם הזמן הצלחתי לחיות בשלום עם המחשבה הזו אבל כשזה עלה על הפרק בשיחה עם בעלי גיליתי שהוא ממש אבל ממש לא מעוניין (ולא בגלל הקושי שבגידול, ובסיבוב הראשון הוא זה שרצה תאומים יותר מהכל).
אני הבהרתי לו חד משמעית שתאומים אני לא מדללת. רק המחשבה על לדלל משניים לאחר כשיש לי תאומים בבית חלחלה אותי... השיחה הזו נגמרה בלי פתרון מוסכם.

היו לנו מוקפאים ובסבב הראשון (שהיה על בסיס טבעי) בכלל לא היתה התלבטות כי מתוך שניים שרד רק אחד. הסבב לא צלח...

בסבב השני הופשרו שלושה ושלושתם שרדו. בלב מאוד מאוד כבד החזרנו את שלושתם וגם הסבב הזה לא הצליח.

נגמרו לנו המוקפאים ולכן עברנו לסבב מלא של פרוטוקול מלא.... נשאבו 7 ביציות והיו רק 2 הפריות... ביום ההחזרה הלבורנטית נכנסה להחזרה ואמרה שאחד הוא בן 2 תאים ואחד בן 4 תאים. הוקל לי קצת... אחרי שבועיים קבלנו בטא 56! לפני שבוע ראינו דופק אחד ויחיד!!!

(יש לי חברה שגילתה את התאומות שלה רק בסקירה, למרות שלפני כן עברה בדיקות א.ס. אף רופא לא ראה עוד אחת... )

לא יודעת אם עזרתי . מההסברים שקבלתי מהרופא שלי, החזרה של שני עוברים מעלה את הסיכוי להשתרשות (לא ברור לי למה)...

שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרו!

בניגוד לעמדה של הרופא שלך

רוב המחקרים האחרונים מראים שהסיכוי לא עולה. צרפתי קישור לרשומה בבלוג שלי בנושא בהמשך השרשור.

HiLoLiT7

New member
פשוט מאוד- מחזירים רק עובר אחד!

יכולה לספר לך על עצמי שאני עכשיו בטיפולים לילד שלישי- בבית שני בנים, הגדול שלי בן 4 כשהוא היה בן 7 חודשים חזרתי לראשונה לטיפולים היו לי מוקפאים מהטיפול הראשון. בגלל שהיו לי 3 עוברים בקשית אחת הפשירו את כולם ביחד ואמרו לי להחזיר את כולם ואני פחות הבנתי בזה, אמרו לי שלמוקפאים אין הרבה סיכוי אז הלכתי על זה. קשה לי להגיד בדיעבד שזאת הייתה טעות כי מהטעות הזו נולד בני השני אבל זאת כמעט הייתה יכולה להיות ועות אחת גדולה כי כל שלושת העוברים נקלטו
גם העובר המעאפן שהיה רק 4 תאים החליט להישאר אצלי ברחם. מאחר וכבר היה לי תינוק בן 7 חוד' בבית גם תאומים לא באו בחשבון ודיללתי לעובר אחד בלבד. אצלי זה הסתיים בסוף טוב אבל אסור לקחת את כמובן מאליו, יש הרבה סיפורי דילול שמסתיימים פשוט רע! הפעם נפלתי על "הצד הטוב" של הסטטיסטיקה אף אחד לא מבטיח לי שככה יהיה גם בעתיד.
אני כותבת את הסיפור שלי מאחר ואם יש עוד מישהי שקוראת אותי ודבריי יכולים לעזור לה. אם לא רוצים תאומים לא להחזיר מס' רב של עוברים! זה מאוד פשוט.

עכשיו הקטן שלי עוד מעט בן 3 ואני בטיפולים שוב, גם הפעם תאומים לא באים בחשבון, עברתי חודש שעבר החזרת מוקפאים. הפעם היו לי שני מוקפאים, אחד בלבד הוחזר אליי והשני ניסו להמשיך לגדל לבלסט' (זאת אופציה ע"מ לא לזרוק לפח עובר). קיבלתי שלילי וגם העובר שנשאר במעבדה לא התפתח.

נשארו לי שני עוברים אחרונים מהשאיבה שעשיתי לפני 5 שנים, גם הפעם אני אחזיר רק אחד גם אם העובר השני יהיה הכי גרוע לא אחזיר שניים ואני מאוד שלמה עם החלטתי. אם גם זה לא יצליח בינואר אני אעבור שאיבה חדשה בתקווה שיהיו לי הרבה מוקפאים כמו בסבב הראשון. עכשיו המלחמה שלי תהיה עם אסותא שיקפיאו לי אותם בבודדים. כששאלתי את הרופא שלי אם הם יסכימו הוא אמר לי שהוא לא יודע מה יגידו כי אף פעם לא ביקשו ממנו כזה דבר, אף אחת לא ביקשה להקפיא בבודדים ושבאסותא יש מצוקת מקום בהקפאה והוא תמיד נאלץ "לריב" איתם שלא יקפיאו בשלשות אלא רק בזוגות אבל אני יראה להם מה זה
אני לא מתכוונת לוותר אם צריך אני אשלם על ההקפאה הזאת ובכלל עכשיו פיניתי להם 2 קשיות אז שלא יבלבלו בשכל

בקיצור- אל תתפתי להחזיר יותר עוברים אם את לא רוצה תאומים, מקסימום זה לוקח קצת יותר זמן, אני החלטתי שאין לי בעיה אחרי שכבר יש לי שני בנים (עם הפרש מאוד קטן ביניהם) שהשלישי יקח לו קצת זמן ומקסימום יהיה לי פער של 4-5 שנים בין השני לשלישי העיקר שאני לא מביאה את עצמי שוב למצב של הריון רב עוברים, וועדה להפסקת הריון, דילול וכו'. פעם אחת נפלתי טוב על הסטטיסטיקה אף אחד לא מבטיח לי להיות שם שוב.

חותמת על כל מילה (ולי היו הריונות טבעיים של תאומים ושל שלישיה... למזלי לא נדרשתי לועדה אלא הטבע עשה את שלו)

מעבר לזה שאם את לא רוצה עוד

תאומים אז תחזירי רק עובר אחד---

החזרה שני עוברים לא מעלה את הסיכוי לקליטה בהשוואה להחזרת עובר אחד, היא רק מעלה את הסיכוי לתאומים. את יכולה לקרוא על זה ברשומה הזו בבלוג שלי.

אז אם אתם רוצים להמנע מזה - החזירו עובר אחד בלבד.

בהצלחה!!!

למעלה