אמון? אפשר לשקם?

אמון? אפשר לשקם?

היי! שאלה לי אליכם. מערכת יחסים שהתסיימה בעקבות משבר אמון חריף (הוא שיקר לה הרבה, היא גילתה את זה אחרי שהוא התוודא בפניה), ניתנת לשיקום? בהנחה ששני בני הזוג עדיין אוהבים ורוצים להמשיך, האם זה אפשרי לשקם את האמון שנהרס? אם כן, איך? אם לא, איך לעזאזל משלימים עם זה שזה אבוד? תודה.

ScorpioID

New member
ה"לעזאזל" כל כך מסגיר אותך../images/Emo3.gif

בתור אחד שקרן שקרן לשעבר והיום שקרן לבן קטנטן, לא. לשקם יחסים שמהֶלך דבריך מבוססים על שקר זה דבר אפשרי. אבל נו נו אחד גדול הסיבה היא כמובן הרגשה. היא תמיד תחשוד שהוא משקר. הוא תמיד ינסה להוכיח את עצמו במקרה הזה, האהבה לא תנצח. תנחומיי.

ScorpioID

New member
ה"לעזאזל" הזה

נותן לי חשד סביר שמא אתה מעורב בכך. בגלל זה אמרתי שזה כל כך מסגיר. ואני אסביר לך שוב. במילים הכי פשוטות. יחסים כאלה, לא בעיה לשקם. הבעיה היא בחידוש האמון שזה דבר בלתי אפשרי במקרה שאחד מבני הזוג שיקר במשך תקופה ותאמין לי שלא משנה על מה, הצד השני תמיד תמיד תמיד יחשוד ויחשוש שמא הצד השקרן ימשיך לשקר גם אחרי הוידוי והמשבר. זו הסיבה שהוספתי בסוף, שאהבה לא תנצח פה.

pain is MY love

New member
תלוי

כמובן תלוי בשני בני הזוג כי כל אחד מקבל דברים בצורה שונה דבר שני זה תלוי מה הייתה בעיית האמון בגידות וכיוצא בזה אני לא חושבת שאפשר לשקם אבל שקרים שנובעים מסיבה מסויימת אמיתית ומוצדקת כן אפשר להבין ולהמשיך הלאה.. אני אתן לך דוגמא אני וחבר שלי רבנו המון בגלל כל הקטע של האמון אני שיקרתי לו פעם אחת בתחילת המערכת יחסים והיו לו נורא קשה להתגבר על זה הוא בחיים לא שיקר לי אבל פעם אחת הוא נאלץ לשקר לי בגלל שהוא פחד מהתגובה שלי ואני גיליתי את זה אז נכון ששום דבר לא מצדיק שקר אבל בגלל שבגדול אני סומכת על חבר שלי ואני גם יודעת שהוא לא ישקר לי יותר (אפילו שהיו לו הזדמנויות ואני יודעת את זה) אז המשכנו את הקשר כרגיל נכון שאני יותר חשדנית ויותר בודקת אותו אבל אין מה לעשות יש בינינו אהבה מטורפת ואני לא מוכנה לוותר עליה...

אם יש אהבה

אפשר להתגבר על הכל אני די מאמין במשפט "על כל פשעים תכסה אהבה" השאלה עד כמה הם אוהבים ואם מחליטים להתגבר על זה כמה שזה קשה צריך פשוט לשכוח לגמרי מהמקרה הזה ולמחוק אותו מהראש כי כל עוד יהיו חשדנות ואי אמון לא יוכלו להמשיך הלאה

שאפולי

New member
קצת תלוי באישיות של הצדדים

אבל כעיקרון? לא. אמון הוא דבר כ"כ שביר שגם אם מדביקים אותו אפשר לראות את סימני השבירה והדבק.. מה גם שלנצח השקרים יעמדו בניהם הורסים בשקט כל דבר טוב.. הצד נבגד תמיד יהיה "בעמדת כח" מבחינת "יש לי קלף עליך" והצד השני תקופה יהיה בעמדת התגוננות והתרפסות ואח"כ פשוט ימאס לו יתחיל לצבור מרירות.. ראיתי כמה קשרים כאלה ממש *ממש* מקרוב.. והיחידים ששורדים את זה עוד עובדים על זה אחרי 7 שנים מ*שבירת האמון* (סוו קולד...) עדיף לוותר. איך משלימים עם זה? אם משלימים עם זה שכל קשר נגמר? בדם ויזע. המון עבודה עצמית,תעסוקה ונותנים לזמן לעשות את קסמיו.. בהצלחה

לא.

"שיקר הרבה" = תמיד ישקר ! ולא משנה מה תגידו. במקרה חריג,שקר אחד שהרס את האמון... אפשר איכשהו לשקם לדעתי. בכל מקרה, גם תלוי מה השקר...

למעלה