אמון. חטטנות. ומה שביניהם

מיטללל

New member
אמון. חטטנות. ומה שביניהם

יש לי חברה שיש לה גישה לנתונים של כל תושבי מדינת ישראל. כל פעם שהיא מתחילה לצאת עם מישהו, היא נכנסת לתוכנה ובודקת פרטים בסיסים עליו. מה דעתכם על זה? הייתם עושים את זה?.. איך הייתם מגיבים אם הייתם יודעים שבדקו עליכם? ובכלל... פעם הייתה לכם דילמה אחרת שקשורה לאמון וחטטנות? מה הייתה? מה עשיתם?

איכס

כל הקטע זה לגלות את הדברים דרכו. בחיים לא הייתי מחטט ככה, ואם מישהו היה עושה לי את זה, אז הייתי אמור יפה שלום.

ilana4ka

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני מאד מקווה שזו שאלה רטורית.... מה זה השיט הזה?! אני לא אוהבת כשנכנסים לי לפרטיות, בדיוק כפי שאני בחיים לא אכנס לאף אחד אחר לפרטיות. לכל אדם יש את הפרטיות שלו וצריך לכבד את זה. מה נסגר עם חברה שלך? שרלוק הולמס? לא יודעת, לדעתי מה שחברה שלך עושה הוא דבילי ולא מוסרי במיוחד..

מיטללל

New member
אני אתן לכם דוגמא.....

לפני דיי המון זמן היא הכירה מישהו וההתלהבות הייתה אדירה.. בכל מקרה, הוא אמר לה שהוא יצא מהצבא, 21. בגלל בעיות גופניות. והיא נורא רצתה לברר אם זה באמת על בריאותי ולא על נפשי. אז נכנסה ובדקה... ... גילתה מה שגילתה. נגמר. האמת היא שהיא גם בודקת בקטע של "סתם". אבל אני מצטערת לאמור לכם, רוב האנשים שבעמדות האלו עושים את זה... בנוגע אליי, אני בטוחה שאני לא אעשה את זה. כי אחת התוכנות השולטות בי הן נקיפות מצפון. ואני פשוט לא מסוגלת לעשות דברים כאלה. שאני עושה את הדברים הכי קטנים, זה נורא מעיק ומציק לי...

apl

New member
אני יודעת שאני קיצונית,אבל

במקומך הייתי "מעוררת" אותה איכשהו(בתור חברה שלה). אני רואה את ההתנהגות הזו(חיטוט וכו')כמגעילה ביותר ולא אתפלא אם האמון שלה גם בחברות ובידידים-ירוד ביותר.. ואין דבר כזה לדעתי "סתם"-הרי מה זה "סתם"? סקרנות? שילמדו לשלוט על עצמם... הקיצר,אם לך יש כ"כ הרבה נקיפות מצפון וכול מה שציינת, שנוגע למוסר ולאתיות,אז תתרמי קצת לחברה הזאת שלך..זה לא יזיק.

apl

New member
דעתי לדברים היא שלחנך אי אפשר

כשהאישיות כבר מעוצבת. אבל לשנות כן. באופן אישי אני יכולה להגיד שאם התנהגות מסוימת של אנשים קרובים לי,לא מוצאת חן,פוגעת,מגעילה,חטטנית(גם כלפי אנשים אחרים)אני אעיר,אתקן,אראה למה זה המצב ומה אפשר לשפר. אפאחד לא הוציא מילה על שיפוט;אבל לפעמים צריך לדעת לעשות גם את זה. לנסות להישאר אובייקטיבים,אך מעורבים(בייחוד אם היא משתפת אותך בזה שהיא מחטטת בפרטים של אנשים שהיא יוצאת איתם(חוצמזה שזו עבירה על הזכות\עקרון הפרטיות וכבוד הפרט)). והנה אני מוכיחה שחור על גבי לבן את ידיעותיי באזרחות וזכויות הפרט
עם כול הכבוד[ויש כבוד]: אם משהו לא מוצא חן בעיני בדרך התנהגותו של אדם קרוב לי(או במקרה שלך-החברה)אז אני אעיר,אשאל,אברר ואראה למה זה המצב. ועצם זה שהעלת את הסוגיה הזו לפורום מראה על משהו לקוי פה. שכן,אם זה היה נראה לך כהתנהגות נורמלית ו-"שכול אחד במעמדה\תפקידה היה עושה כן" ולא בר-שינוי,לא היית כותבת על חברה שלך ומעשיה בפורום. נכון שרצית לקרוא מה אנחנו חושבים,אבל עדיין,לטעמי,משהו פה מסריח. לתשומת לבך,

apl

New member
../images/Emo93.gifבלוף-לא יצא לי למחוק כמה

משפטים בפסקה השנייה שהובהרו אולרדי בראשונה,אז..אל תתייחסו,או שכן

Anna Karenina

New member
גועל נפש.

יש דברים שאני רוצה לספר עליהם בטיימינג מסוים לאותו בחור, נניח, ואני חושבת ש"סקירה מוקדמת" ממש ממש מגעילה. אני רוצה להיות מי שאני ומה שאני כיום, וכך אני רוצה להיות מוצגת. לא רוצה שיחקרו עלי וידעו כל מיני פרטים. גועלי.

seeyou

New member
אין לי בעיה !

אין לי מה להסתיר ואני בעד שהציבור הרחב ידע בקשר ל: פושעים נוכלים ....אנשים שמסכנים שלום הציבור אני גם בעד יילקח תביעות אצבע מכול אזרחי המדינה-כולל התיירים בכניסה לארץ אני גם בעת חטטנות במקורות מימון של אזרחי המדינה... בכלל הפכנו לארץ מקלט להרבה עבריינים.

מיטללל

New member
דיי. לקרוא לה עבריינית ?

איזו הגזמה פראית. בכל מקרה, זו לא הייתה השאלית העיקרית... לכולנו יש יצר סקרנות. כולנו אנושיים. קשה לי להאמין שתמיד תמיד הצלחתם לשלוט בו. הייתכן ?

seeyou

New member
מיטלי!-איפה הבעיה שלך?../images/Emo140.gif

ראשית-היא כן עבריינית(תאמיני לי-עבדתי שנים בתחום הזה!) שנית מה שכתבתי בכלל לא בכוון הזה!

fishey

New member
ניראה לי שאפשר ...

לפי דעתי אים זה כל כך מסכרן אז אפשר לישאול זה תמיד עדיף מאשר לברר על מישהו פרטים מאחורי הגב ,בכל זאת אנחנו מדברים פה על קשר בין שני אנשים והדבר שהכי בונה אותו ושעליו הוא מבוסס זה אמון ... אז ניראה לי שעדיף לשאול ישירות תמיד יש לאנשים מה להסתיר אז גם אים תקבלו תשובה מתחקמת או לא ברורה ,אני בטוח שעים הזמן תקבלו את התשובה האמיתית לעניין ...

מבחינה חוקית..

מה שהיא עושה אסור. גם מבחינה מוסרית זה נחשב לא הוגן. מעבר לזה, אין מניעה שהיא תעשה את זה. טבע האדם והסקרנות אלו שמובילים לזה. פרט לכך, אם מכירים בנאדם, והוא אומר דבר אחד... יש יותר מדי שקרנים בעולם בכדי שהיא לא תבדוק שהיא לא יוצאת עם איזה אידיוט שאנס קטינה או משהו כזה...

apl

New member
אפשר לחשוב שני ,שבמחשבים

של הצבא(אני מניחה שמשם הבחורה משיגה את מירב "החומר החם")מוצאים מידע על עבירות פליליות(=פירוטן) או משהו דומה. ובאופן סטטיסטי מה הסיכויים שהיא תצא עם עבריין... זה נשמע לי הגיוני רק אם היא...מפה אני שותקת:=)

סופה 20

New member
תראי מה אפשר להגיד לה..

ואני מקווה לפחות שזה ישכנע אותה.. קודם כל מה שהיא עושה זה לא חוקי מבחינת הצבא יש איזה פ"מ (פקודת מטכל) שאוסרת חיפוש נתונים סתם על אנשים. ולמה? כי לפני כמה שנים חיפשו חומר על יעל בר זוהר , גם על נינט ועל שי מכוכב נולד (מעניין למה לא על שירי.) ויש אנשים שעוברים על המערכות האלו ובודקים לא לשכוח שיש לכל מערכת את הגישה שלה וככה אפשר לדעת מי עשה את זה . (איך אני יודע את זה? כי אני עובד עם מערכת שפולטת נתונים על אנשים ). דבר שני מה יוצא לה מזה? אז היא תפגע אם היא תגלה שהוא משקר לה . תגידי לה שהיא סתם הורסת לעצמה . ולא לא הייתי עושה את זה.. הייתי מגלה הכל בעצמי .

Sunset Night

New member
נורא ואיום

אם הייתי מגלה עליה דבר שכזה, אז היא זאת שהיתה מוצאת את עצמה לבד! זה ממש ילדותי ומעצבן מצידה להתנהג ככה, ואני בהחלט מקווה שמתישהו הקערה תתהפך על פיה.

למעלה