אמונה - איך היא נוצרת?

liranush39

New member
אמונה - איך היא נוצרת?

היי... אני קוראת המון חומר, מבינה הרבה דברים, אבל זה עדיין ברמת הרציונאל, ולא במובן של האמונה - והפנמה פנימית. היום לדוגמא- כתבתי לעצמי ייעדים, הרגשתי שחלק בתוכי כ"כ צוחק על זה ולא מאמין שהוא מסוגל לעמוד ביעדים הנ"ל. כמו שאמרתי- האמונה שלי היא נורא מגיעה מהראש- איך באמת חשים את האמונה הזו? אשמח לתגובות...

GMjoy

New member
אמונה תמיד קיימת

השאלה עד כמה את נותנת לה להיות חלק מהמחשבה/ההרגשה שלך. מה היעדים שאת קבעת לעצמך, ומה החלק בהם שאת יותר מאמינה להגשים? תראי, יש יעדים שכמה שאת לא מנסה - את לא מצליחה. זה בערך כמו שאת חושבת על משהו שאת ממש, אבל ממש רוצה - והוא לא בא עדיין. לעומת זאת, דבר אחר שאת פחות מתעסקת בו - בא בהפתעה, משום מקום! נכון שזה פרודוקס? RIGHT! הכל בגלל שאת נשארת שלווה עם עצמך לגבי אותו דבר שאת פחות רוצה - את לא מתעסקת אם יהיה או לא יהיה... יבוא או לא יבוא... הכל אצלך בFUN. וזה מה שקוראים לו "לשחרר"... לעומת זאת (ואני מכיר את זה מעצמי) - כשאת "נתקעת" ביעד מסויים, ומאוד חשה רצון להגשים אותו - זה גם מגיע לייאוש.. בגלל שאת עסוקה במתי זה כבר יקרה - מתי יתגשם!? וככה את מונעת מעצמך את השיחרור והתלות ביעד. זה מאוד לא קל לפעמים לשחרר ולהמשיך לקוות שיגיע - ולחיות בלי לחזור לזה. אבל כן - זה אפשרי - במיוחד כשאת משוואה את זה לאותם יעדים - הפחות חשובים לך - שמגיעים!!!

GMjoy

New member
../images/Emo13.gifזו גישה שבאה מניסיון שלי בכמה דברים בחיים.

ואני למעשה עד היום חוזר לפעמים לאותם "יעדים תקועים" שרק בגלל שאני מתעסק בהם - הם יכולים לעבור מולי, ואני אשאר בשלי, ופשוט לא אשים לב שכרגע חלפה מולי ההזדמנות לזה. את מבינה ? זה כמו שאמרה לי היום רותי11 (מנהלת פורום מסע הנשמות): "זה כמו שאדם נוסע באוטו, וכולו במחשבות על משהו - והוא מפספס את כל מה שבדרך - כל התמרורים שמראים לו לאן לנסוע..". זו הנקודה שאני עובד עליה - מיקוד - ערנות - שיחרור. ממליץ לך להתחיל בזה גם :)

GMjoy

New member
עושים את זה בדרך השמחה והאמונה.

בדיוק כמו שהסברתי לך לפני זה: התקיעות שלנו באות מהתעסקות יתר. אם את לא משחררת את ההתעסקות - את לא מתקדמת - את נתקעת. הנה, בדיוק דיברתן בשירשור על הרזיה... סיפור קצר מהחיים: אני הייתי "פריק" של דיאטות לפני כמעט שלוש שנים! אני חשבתי שהנושא הזה יביא אותי בסופו של דבר לשיגעון עמוקקק!! באמת! כל היום התעסקתי במה אני אוכל, כמה קלוריות יש באוכל וכו'... הייתי קורא על זה המון באינטרנט - חוקר ללא סוף את העניין והמערכות הפועלות בגוף, כולל התגובות ופריקת המזון. הייתי נשקל פעמיים עד שלוש ביום (כדי לוודא שלא השמנתי מתפוח) וכן האלה...(אני יודע, זה נשמע מפגר - ובצדק!!!). יום אחד נעמדתי מול המראה בעירום - אני כמעט צרחתי מרוב בהלה - לא היה עליי כמעט כלום - עצמות!!! אני לא שמתי לב איך הגעתי למצב הזה - נהייתי כמעט אנורקט. ביום למחרת הכל חזר - ספרתי מה שאכלתי... אבל מה? הגוף הרי לא פחות חכם מאיתנו, והוא הבין שאנחנו יחד לא נשרוד ככה ... מהר מאוד התחלתי להבין שאני לא מצליח לעמוד בדיאטות הרצחניות האלה! התחלתי להישקל ולשים לב שאני שוב מתחיל להעלות במשקל! אני אקצר מפה, ואגיד: כמובן שלמדתי על מערכת הגוף שלנו עקב התהליך הרזיה שלי, אבל אני היום לחלוטין לא מתחשבן עם מה שאני אוכל. אני לא נלחם במה שאני אוכל, ולא סופר קלוריות!! והכי חשוב - אני נמצא בגיזרה יפה ומתאימה לי - גם במשקל וגם יפה במראה :) ומוסר ההשכל בסיפור: כששיחררתי את המחשבה - הכל הסתדר. כמובן שרזיתי גם בתוך השיגעון עצמו, אבל זה לא החזיק מעמד...זה התנפץ - למזלי למקום הרבה יותר טוב! הכל לטובה!

liranush39

New member
אני רוצה כבר לקצור פירות

חלק ממני מרגיש שהוא מתבחבש עם עצמו, כשבפועל עם כל השמחה והאמונה אני עדיין לא עושה שום דבר

GMjoy

New member
יש יעד עיקרי שאת שואפת להגשים?

יש לך מקצוע כלשהו שאת למדת או רוצה ללמוד? יש עבודה מסויימת שאת רוצה ? במה את מרגישה שאת מתבחבשת, ומה בפועל היית רוצה לעשות ?

לפי מה שאת אומרת, הבעיה שלך אינה "חוסר אמונה"

קודם כל, אין שום רע באמונה שבאה מהראש. זה סוג האמונה הכי יציב, כי לא משנה כמה רע תרגישי ואיזה תהפוכות רגשיות תעברי, את תמשיכי לדעת שאמונתך היא אמת. הבעיה שאת מתארת היא אחרת. את לא מחפשת "איך להאמין", אלא איך להתחבר רגשית לאמונה שכבר יש לך. והדרך להתחבר רגשית למשהו, היא דרך החוויה. את פשוט צריכה לחוות את ההצלחות שאת רוצה בדרך כלשהי, כאן ועכשיו. הדרך הכי פשוטה לעשות זאת, היא באמצעות דמיון מודרך. פשוט לעצום את העיניים ולדמיין את עצמך כאילו את כבר במקום שבו את רוצה להיות. תחזרי על התרגיל הזה מדי יום, ולאט לאט תראי שאת הופכת להיות מחוברת יותר ליעדים שלך. אפשרות נוספת היא על-ידי חוויות במציאות שמייצגות את הדבר האמיתי. אחד החלומות שלי, למשל, זה להיות באולימפיאדה. מן הסתם אני אצטרך להתאמן עוד הרבה שנים לפני שבכלל יהיה לי סיכוי להגשים את היעד הזה, אבל זה לא מונע ממני להשתתף בתחרויות ריצה רשמיות כבר עכשיו. את יודעת איזה דבר גדול זה, לעמוד על קו הזינוק באליפות ישראל יחד עם אתלטי ענקי כמו היילה סטאין ונילי אברמסקי ולחכות לאקדח ההזנקה? כמובן שיחד איתנו מזנקים עוד 1000 איש (כי ההרשמה פתוחה לכל מי שחפץ להירשם), ושאני בטח אסיים במקום ה-700... אבל לא זו הנקודה. הנקודה היא שמדובר בחווייה מעשירה, ואחרי כמה מירוצים כאלה את פתאום מרגישה שלהשתתף במרתון אולימפי זה לא חלום כל-כך מגוחך אחרי הכול. החוויה היא בדיוק אותה חוויה. רק צריך לרוץ קצת יותר מהר

GMjoy

New member
מה שטוב בעניין האמונה

זה כשאת ממש יודעת ומוכנה להתווכח על משהו - ולהישאר אמיתית לגבי מה שאת מאמינה. אבל בסיטואציה שלך, את נמצאת בעימות של הראש והלב - ללא קשר לאמונה. העימות מסתיים, כשאת מרגילה את עצמך לא לעצב את המחשבות עפ"י המציאות. אלא ההפך :) ודמיון מודרך, זה מדהים!! אני ממליץ גם לנסות.

man-o-war

New member
אמונה

מה שאת מתארת הוא מכשול גדול, שקיים בהרבה תחומים. מנסיוני האישי אני יכול להגיד לך שעד שאת לא מתחילה ליישם את הדברים ולחוות את האמת בעצמך זה יישאר בתור תאוריה נחמדה ותאוריות ניתנות לספק ולערעור. אמונה לא. את יכולה לקרוא המון חומר ולהבין אותו מצויין, לחשוב שזה נכון ואפילו להסביר עליו לאנשים. איך שאני תופס את זה, זה לא משנה כמה תקראי, כמה תלמדי וכמה תחשבי שזה נכון ומופלא. בשלב הזה האמונה שלך היא לא מלאה, היא שכלית ולכן היא גם לא שלמה. את יכולה לקרוא פה בפורום סיפורי הצלחה מדהימים שיחזקו את דעתך על העניין אך זה עדיין לא יהיה מספיק. את צריכה להעביר את הידע ואת הרצון שלך לידי ביצוע, עד שלא תרגישי את ההתנסות ואת האמת שבעניין בעצמך על ידי חוויה חיובית העניין יישאר כתאוריה אינטלקטואלית. את יכולה לנסות להסביר לבן אדם שאף פעם לא טעם תפוז כמה שזה טעים, בריא וחמצמץ. גם אם הוא מאוד ירצה להבין ולהסכים איתך, עד שהוא לא יטעם את התפוז בעצמו העניין יישאר אצלו כמוטל בספק. האמונה היא תחושת הבטחון שאנחנו מקבלים על ידי הורדה לקרקע של החומר שהכנסו לראש בצורת למידה, ההתנסות עצמה בחומר התאורתי שיושב אצלך בראש והתגברות בעזרתו על קשיים. ברגע שזה קורא האמונה היא לא רעיון שיושב אצלך בראש אלה תחושה כללית אשר אינה ניתנת לעירעור. החוויה משלבת את הפן השכלי שבו יושבת התאוריה ואת הפן החווייתי, הרגשי. ברגע שזה קורה, נופל האסימון ואז כבר הרבה יותר קל, הספקות והציניות נעלמת אט אט ואת מצליחה להתמסר לאמונה ולהתחיל לחיות את חייך בצורה שאת רוצה. על מנת לעשות את זה, לחוות את התאוריה בצורה מוצלחת את חייבת לתת לזה הזדמנות אמיתית, להתעלם מהספקות ומתחושת חוסר הבטחון המובנת שלך לעניין. צריך להתחיל עם לב כמה שיותר שלם, האמונה השלמה תבוא בדרך בעקבות החוויה. אני מניח שזה עניין אינדיוידואלי כמו רוב הדברים בחיים אבל אני יכול להגיד לך שאצלי ככה זה עובד. זה לא בקטע של "עד שאני לא רואה אני לא מאמין", זה לא עניין של התעקשות או ספקנות, זה עניין של להרגיש ולחוות, וברגע שזה קורה זה יותר חזק מאלף ספרים, מאמרים והרצאות. נעלם הספק ומתחילה אמונה.

למעלה