אמונה באלוהים- חולשה?

אמונה באלוהים- חולשה?

לפני כמה זמן שאלתי את חברה שלי, כשחזרנו מריצה בטיילת בערב, אם היא לא מרגישה את אלוהים כשהיא מיסתקלת על השקיעה הזאת. "כשהייתי קטנה גם אני הרגשתי ככה... כנראה זה היה קטע של ילדות". בסדר, אז כנראה חברה שלי היא מסוג האנשים ששכחו את אלוהים בכניסתם אל העולם החומרי- הרי יש מלא כאלה! אבל אז נזכרתי איך, למשל, ביומולדת של ידיד שלי בכיתה ג' אמא שלו "גילתה" לנו שסנטה קלאוס לא קיים. זה הלך בערך ככה: "טוב נו, צדקתם... הוא לא קיים. אנכנו מביאים לכם את כל המתנות בלילה"- משפט כל כך סתמי, שלא יכולתי להאמין שהוא בא לישלול את קיומו של משהו שהאמנתי בו כל החיים. לכן פשוט המשכתי להאמין בסנטה למרות הכל, עד שזה דאך מעצמו עם השנים. אולי זה נובע מהילדותיות והתמימות שלי, או הדמיון שלי, שאוהב להיתפרע (עד היום אני אוהבת להשתעשע במחשבות על סנטה, גמדוני בית וכדומה), אבל... במה שונה ארלוהים מכל אלה? אולי האמונה בו היא צורך בסיסי של האדם להאמין במשהו מעבר- אנכנו פשוט פוחדים מהמחשבה שאנכנו לבד בעולם, ייצורים אנוכיים ורודפי בצע, ואין משהו גדול יותר, חזק וטוב יותר מאחורינו? אם כך, אולי אנכנו אלה שבראנו את אלוהים? כלומר, כל האנרגיה שאנכנו משחררים בתפילה, מחשבות וטקסים- אולי היא הפכה למעין כוח שמנטב אותנו, שעוזר לנו, וניזון מהאמונה שלנו? כלומר, אנכנו יוצרים את הכוח העליון שמניע את העולם, ויוצרים אותו בגלל הפחת שבחוסר אמונה- לדעת שאנכנו לבד? אבל אם כן, מאיפה ההרגשה הניפלאה ששוטפת אותי כשאני בוהה בשמש השוקעת, או מריחה פרח, או קונה לחם במקולת? האושר, שמביאה המודעות לכך שאני חייה בעולם הזה, שגורר את הצורך להודות למשהו, ולידיה שיש משהו כזה, גדול הרבה יותר מכל מה שאני מכירה? תחושת השייכוטת הניפלאה לכדור הארץ, לאדמה... אבל אז מופיעה מחשבה נוספת. פיתאום אני קולטת שאני לא יודעת כלום על המקום הזה, שאני לא רואה את התמונה במלואה וסביר להניח שגם לא אראה... לא יודעת לאן אני כל כך שייכת... וזה מפחיד. אבל יש מזה משהו מושך, מסקרן... אוף, לגמרי איבדתי את הכיוון שלי, לא העברתי את מה שרציתי להעלות. כשאני מתחילה לברבר אני לא יכולה להפסיק, וסוטה לגמרי מהנושא, מתחילה ליסתור את עצמי בניסיון ליראות מכמה נקודות מבט בו זמנית, ובסוף לא יוצא מזה כלומ.

tulkas

New member
תגובה ראשונה שלי פה...

מתוך הרבה תיאוריות שקראתי וכמה שפיתחתי בעצמי הגעתי למסקנה הבאה לגביו (זאת תאוריה שפיתחתי אחרי הרבה מחקר, אבל אני לא מבטיח שהיא נכונה, היא רק תאוריה והיא גם בלתי ניתנת לבדיקה, אז תעשו עם זה מה שבא לכם): בני אדם מחוברים ביניהם מנטאלית (וזאת עובדה שהמדענים הוכיחו לא מזמן, למרות שהם עדיין לא מבינים אותה), לפי דעתי הנקודה שבה כל המודעויות האנושיות מתחברות קיבלה מעיין תת מודעות משל עצמה. לנקודת החיבור הזאת בני אדם החלו לקרוא בשם (אלוהים, יהוה, אללה, מה שלא יהיה) ומפה כל הקטע נולד. יש בזה יותר מזה, אבל קשה להסביר את זה בלי להיכנס לעמודים על גבי עמודים של כתיבה משעממת להחריד, אז אם מישהו רוצה עוד מידע על התיאוריה שלי, פשוט תיצרו איתי קשר באייסיקיו או מסנג'ר (בפרטים). ושוב: זאת רק תיאוריה!

אתה מוזמן לכתוב אותה פה

ויוכלו גם לצרף אותה למאמרי הפורום. אבל דבר אחד הפריע לי מאוד: "וזאת עובדה שהמדענים הוכיחו לא מזמן, למרות שהם עדיין לא מבינים אותה" מראי מקום, ידידי. אני ממש במקרה איש מדע ומעולם לא שמעתי שמדענים הוכיחו דבר שכזה.

tulkas

New member
אולי אתה לא מעודכן?

שמעתה על החלקיקים התת אטומיים התיאורתיים שנעים במהירות האור (או מהירות קרובה אליה)? טוב, הוכיחו משהו שחושבים שזה הם (מצאו קשרים מסויימים בין דברים שמייחסים אליהם, אם זה הם או לא עוד לא ביררו בביטחון). בכל אופן, בין אם הם יוצרים את הקשרים או לא, הקשרים קיימים. והם מקשרים כמעט כל דבר לכל דבר אחר. כיום טוענים שדברים כמו ראייה מרחוק וטלפטיה נגרמות ע"י יצירת תגובת שרשרת בחלקיקים האלה (אם אלה באמת הם שיוצרים את הקשרים) שמקורה באנרגייה הנפלטת מהמוח. איך שולטים באנרגייה הזאת ליצור תגובות שרשרת מדוייקות כ"כ, זה מה שעדיין לא יודעים.

אתה קצת קופץ רחוק

אלו הן סברות ותיאוריות. אף מדען בעל שם מתחום הפיזיקה לא קם ואמר (ואם איני טועה, גם מדענים שהם לא בעלי שם) שזה מוכח. אלו גם תאוריות די שוליות בעולם המדעי. תקרא קצת על תורת הקוונטים, אולי. גם הייתה תוכנית מעניינת בערוץ 8 על כך לפני כמה זמן, אבל שום דבר לא מוכח, והכל בגדר תאוריות (שעדיין אין להן בסיס מתמטי המאפשר לחזות תוצאות). בקיצור, המדע רחוק מאוד מזה.

Duke Tear

New member
מותר לי לבקש משהו?

לא שואל. בכל מקרה, בלי קשר ,בגלל שאתה איש מדע ובמקרה גם פה ,ובמקרה גם , אני פה. תוכל לזרוק עצם או שתיים על תאורית גאיה ומשמעותה יותר מהסברר כולל של ויקיפדיה? כי לא ממש הבנתי את המשמעות העיקרית של התאוריה, פעם מישהו ניסה להסביר לי את זה אבל הוא דיבר על ספרות ודברים שקרו לפני בריאת הצמחים ואני חושב שמאז אנחנו לא בקשר XD אם תוכל, תודה.

אני יכול לברר

אך תאורית גאיה אינה תאוריה מדעית פר-סה. ביומיים-שלושה הקרובים תהיה לי תשובה.

לענות לך תשובה חד משמעית

אף אחד לא יוכל.. (ואלו שיטענו שתשובתם היא חד משמעית.. WELL הייתי ממליצה לך פשוט להתעלם מהם). להגיד לך איפה אני נמצאת בעניין הזה, אני יכולה, אם זה מעניין אותך, אבל זה לא מה שיעזור לך למצוא את התשובה שלך. אני כן יכולה להגיד לך, שלהקשיב לעצמך ולמה שקורה בתוכך ומסביבך זו תחילת הדרך אל התשובה.. האלוהים ברא אותנו? אנחנו בראנו את האלוהים? תקשיבי ליקום, כמו שאת כבר עושה.. תמשיכי להקשיב לעצמך, רק במקומות אלו תמצאי את התשובות שאת מחפשת. לפעמים לא תמצאי תשובות. תמצאי אמונה.. דבר לא פחות טוב, ולפעמים אפילו יותר. לפעמים לא תמצאי כלום.. אל תתייאשי, לפעמים לא צריך לדעת הכל, ואולי תשובות מחכות לך איפה שהוא בעתיד. שיהיה המון בהצלחה..!

וואי ממש תודה

כאילו, אני הבנתי את הדברים שאמרת לי גם מקודם- ככה "ניחמתי" את עצמי, אם אפשר ליקרוא לזה כך, אבל לשמוע את זה ממישהי מנוסה, שיש מאחוריה שנים של חיפושים... זה פשוט עשה לי טוב. תודה לך.

אאהה לא כזאת מנוסה

יש לי עוד הרבה לעבור.. אין מאוחרי כ"כ הרבה שנים של חיפושים.. אבל אהה אהה יש לי עוד הרבה לעבור. ממש הרבה. כל כך הרבה, שלא נראה לי שאספיק, ויש מצב שאצטרך לחזור לכאן שוב.. LOL
בכיף בובה.. any time

חחחחח

טוב.. עדיין טוב לשמוע את זה... לחזור לכאן שוב... למען האמת אני כבר רוצה למות בשביל לחזור לכאן שוב, ושוב, ושוב... חיחי

WELL

אני בפורום פאגאניזם בישראל לא?
עוקבת דת הוויקה בכלליות. לומדת, לומדת, לומדת, ובעיקר לומדת... מתרגלת את זה (וואי 'מתרגלת' זה תרגום גרוע), חיה את זה, נושמת את זה. שאלות יותר ספצפיות אפשר במסרים פרטיים.

ToryMaster

New member
אההה

אם זה עוזר ומרגיע לשמוע את זה מאנשים אחרים, אני מאוד מסכימה עם אמירה [כרגיל :S]

wow00

New member
אני חולק עליך

אני חושב שכול מה שאמרת נכון ,גם פלוסופים גדולים יודעים שיש כוח עליון שיצר את העולם אבל הם חושבים שהוא לא איתנו שבני אדם זה דבר קטן בישבילו שהוא מיתעשק עם דברים גדולים אני לא יודע בדיוק מה אבל זה מה שחושבים גדולים במדע אני לאומת זאות מאמין בכול מה שניקרה תורה (האור הגנוז של העולם) אני חושב שהוא נתן לנו מתנות נפלאות קשה לאמין שהוא פה אבל איך תסבירו את כול הרגשות את כול הדברים הצוינים שבעולם לא אנכנו עשינו אותם אנכנו שותפים באם ומה עם העולם הבא מה אתם לא מאמנים בזה ? ברוחות שדים אנכנו קטנים אבל בעלי כוח גדול העולם אזה הוא הכי משמעותי יש רמזים מבזרים תמיד כמו חלומות ....

זכותך

לא להסכים איתי.. וחוץ מזה, אני סתם מעלה תהיות. אני מאמינה בתורה בתור ספר יפה עם מסרים עמוקים, אבל לא נראה לי שאלוהים אמר כל דבר שכתוב שם. זכותך להאמין שכן. רק תנסה לנקד בפעם הבאה, קשה להבין למה אתה מתכוון.

למעלה