אמונה בגהינום של יהודים לעומת עמים

• פותח הנושא moc2
  • פורסם בתאריך

moc2

New member
אמונה בגהינום של יהודים לעומת עמים

שלום,חברים. אולי,אתם לא מכירים אותי.אז כך,אני יציג את העצמי. שמי דניאל שניידר. הכינוי שלי בכול הפורמים הוא MOC{וגם ניקראה גם MAGICARD}. אני חוקר פגאניזים,מאגיה ומיסטיקה. אני ויקאני{אומנם לא פגאני אבל נמשך לעקרונות שלהם}. מאמין גלגול נשמות. מקווה,שנכיר את אחד השיני טוב יותר. קראתי,את הודעה של אדם אחד.{אינה קישור,כדי להבין אותי יותר טוב.} http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=9095354 הנושא שלי הוא אמונה בגהינום של יהודים לעומת יתר עמים אחרים. נתחיל כך,גהינום לפי יהודים{לפי קבלה,זוהר וכד'}הוא רק אמצעי טיהור של הנשמות.לפי המקובלים זה זכות גדולה להיכנס לגהינום כי מבחינתם זה לתת לנשמה חוטאת,מתנה.משום שלא כול הנשמות שחטאו אי פעם,בחייהם נכנסות לגהינום והם משטטות ללא מנוח אחרי אנשים שיעשו להם תיקון.אותן נשמות מכונות נשמות ערטיאליות{מקווה שהאייתי את זה נכון} אותן נשמות ארטלאיות,באות לאנשים שיתנו להם תיקון אומרים שאותן נשמות באו לבעל שם טוב לבקש תיקון או שנשמות ערטיאליות נכנסות לגוף של אדם כדי לעשות תיקון וזה ניקרא "דיבוק". גהינום,כאמצאי ענשה נצחיים הוא המצאה{ניתן להגדיר "אמונה"}של נוצרים ומוסלמים."שישרפו באש" זה רק,מטאפורה שלהם. אז מה אתם חושבים? שלך, דניאל

הממממ...

"אני ויקאני{אומנם לא פגאני אבל נמשך לעקרונות שלהם}". מוזר מאוד, איך אפשר להיות ויקאנים בלי להיות פגנים? סליחה, אבל אין יצור כזה. ויקה היא דת אחת מתוך הדתות הניאו-פגניות, לא משנה באיזה זרם או אמונה מתוכה תבחר, אפילו אם יש יצור כזה של "ויקה מונותאיסטית" (משהו שעומד בניגוד גמור לאמונות הוויקניות הבסיסיות, אבל מילא), היא בכל מקרה תהיה פגנית. בקיצור, אי אפשר להיות ויקאני מבלי להיות פגני. מקסימום, אתה יכול לפתח לעצמך דת ששואבת מתוך הויקה ולקרוא לעצמך "לא פגני", אך זו לא תהיה ויקה. נכון, בויקה יש חופש אמונה די נרחב (במיוחד במה שניתן לכנותו "נאו-ויקה"), אך גם לחופש הזה יש גבולות מסויימים. זה היה בלי קשר לבקשה שלך. אז אנא ממך, שים לב ולמד מה היא ויקה באמת, ולא מה שמוכרים לך כל מיני אתרים מפוקפקים ואנשים מפוקפקים, לפני שאתה קובע כי אתה "ויקני שאינו פגני". אני לא טוען כי זה רע שיש לך דרך יחודית משלך, אדרבא, אני בעד שלאנשים תהיינה דרכים יחודיות משל עצמן, אך שלא יכנו אותן בשמות לא להן. מושג הגיהנום, כפי שרובנו מכירים אותו, בא מין הנצרות, עם כל מיני פיתוחים, אך להגיד כי זו המצאה נוצרית גרידא, אינו דבר נכון. גם ביהדות קיים גיהנום, לפחות ביהדות מאוחרת, בין אם ה"גיהנום" עפ"י הקבלה, ובין עם "גיהנום" עפ"י זרמים לא קבליים ביהדות. אין גיהנום אחד ביהדות... תשאל רבנים שונים, תקבל תשובות שונות. כך גם אצל הנוצרים - זרמים שונים מדברים אחרת על גיהנום, וכך גם באיסלאם. סתם פיסת מידע קטנה - השם "גיהנום" הוא שיבוש השם "גיא בן הינום" שנמצא ליד ירושלים. אך רעיון של מקום סבל (בין אם לענישה ובין אם "סתם") לאחר המוות הוא קדום מאוד. בעלילות גלגמש למשל (מיתולוגיה שומרית), מתאר עבדו של גלגמש, אשר נתפש "מתגנב" לשאול (לספר את כל הסיפור יקח כמה עמודים) ונענש על כך במוות, מה גורלם של המתים - לפי מעשיהם עלי אדמות (ולפי דרך מיתתם). ליוונים, האדס היה אל השאול וכך גם נקראה לעיתים ממלכתו. בתוך השאול הזו היה מקום עמוק ואפל אף יותר, טארטארוס. שם קשור פרומתיאוס לסלע ונשר מנקר את כבדו כל יום (שצומח מחדש כל בוקר), שם סיזיפוס מגלגל את האבן לראש ההר בכל היום והיא מתגלגלת כל ערב חזרה למטה, שם כלואים חלק מהטיטאנים וכן הלאה... גם לנורדים היה מעין גיהנום משלהם, והמילה באנגלית לגיהנום היא Hell, על שם אלת שאול נורדית - על זה אני בטוח שאחרים יוכלו להרחיב יותר ממני... אז הנה, כמה דוגמאות צנועות לכך שלא היהדות, לא הנצרות ולא האיסלאם המציאו את הגלגל...

moc2

New member
תשמע......

שלום. ראשית,נתחיל כך. להגיד,שכול הפיגאנים הם ויקאנים זה כמו להגיד שכול המכשפים זה וויקאנים. אני מספיק זמן למדתי על וויקה,שהיא אינו רק דת של ניו-פיגאנים אילה גם דת שמכבדת את אדמה{אפשר לומר גם אמא אדמה}ואת הטבע{ואת כול יצורים שחיים בא}. שנית,אני חינכתי את העצמי כלומר, עשיתי חניכה עצמית שלא קשורה למסורות ויקאניות מסורתיות שדוגלות הכנסה בסוד ואסיפה שחייבים לבוא וגם שושלת בדומה לויקה גראדינארית. ניו-ויקה דוגלת להכניס את מאמינה בלי סוד{על ידי חניכה עצמית} שלא מחייבת לחגוג את כול חגי הויקה,וכד'. שלישית,אני מאמין "באלוהות" מסוימת לי אין הגדרה איזה אלוהות.יכול להיות כול דבר ועצלי "הכול קדוש". לכן,אני וויקאני שלא רואה את העצמו פיגאני או מכשף אל וויקאני שרואה את עצמו חוגג את החיים{למה זה סותר משהו איזה אמונה או עיקרון}. ואחרון אז מה? אני לא מאמין באלים{זה גם לא מחייב}זה לא סותר את אחד השיני{אני לא מונותאיסטית} וגם לא אוטיאסט{חסר אמונה}אבל אני אופטימי.אם קיים אלים, אז הם קימיים אם קיים אל אחד אז הוא קיים אם לא קיים שני הדברים אז זה לא הם לא קיימים.{מקווה שלא סיבכתי אותכם} ------------------------- גהינום של יהודים,שהמטרה שלו "לטהר" את הנשמה שלהם.ואל תתחיל לספר סיפורים על כול העמים,זה ידוע לי. דברתי,בנושא אמונה בגהינום של יהודים לעומת,אמונה בעמים אחרים הזכרתי מי הם עמים האלו. שלך, דניאל

אתה מתבלבל

ויקה היא דת ניאו-פגנית, אין מה לעשות, וההשוואה שעשית בין המשפטים פשוט לא נכונה. כל הויקנים הם פגנים (אם כי לא כל הפגנים הם ויקנים), בלי שנכנס יותר מדי לעומק ההגדרה המתעתעת של "מהו פגני". הדת הויקנית נוסדה כדת פגנית והיא קיימת היום כדת פגנית. להכריז כי "אפשר להיות ויקני בלי להיות פגני" היא כמו להכריז "אפשר להיות נוצרי אבל להאמין גם בוישנו ההודי". זה אבסורד וזה אוקסימורון. תשאל כל ויקני שרק תרצה. בלי בכלל להכנס להגדרות על אלוהויות כאלה ואחרות. חניכה עצמית זה כבר משהו אחר, ואני לא בעד הקונספט הזה. עם "הקדשה עצמית" אני מסכים, עם חניכה עצמית לא. אם אפשר לעשות "חניכה עצמית" למה שאני גם לא אתן לעצמי תעודת ד"ר לרפואה? ועכשיו לנושא השני: אתה כתבת כי: "גהינום,כאמצאי ענשה נצחיים הוא המצאה{ניתן להגדיר "אמונה"}של נוצרים ומוסלמים."שישרפו באש" זה רק,מטאפורה שלהם. אז מה אתם חושבים?" אני הבאתי דוגמאות לכך שהמשפט הזה הוא לא נכון, ואף סיכמתי את הודעתי הקודמת כך: "אז הנה, כמה דוגמאות צנועות לכך שלא היהדות, לא הנצרות ולא האיסלאם המציאו את הגלגל..." אם באת לדבר רק על יהדות, נצרות ואיסלאם, אז כאן זה לא הפורום הנכון לזה, מאחר ואין לזה קשר לפגניות. לשם כך יש את פורום "תיאולוגיה ודתות שונות". אם אתה רוצה לדבר על הדברים האלה בקונטקסט הפגני אז הרי שמה שכתבתי הוא רלוונטי ביותר. וד"א, באופן יותר אישי - להגיד למישהו ש"ואל תתחיל לספר סיפורים על כול העמים,זה ידוע לי" זה לא מנומס. היית יכול להתנסח בצורה מעט יותר ראויה.

moc2

New member
אין שום בלבול

שלום. אוקי, אני התחיל כך. אני לא רואה את עצמי פיגאני אלה וויקאני{לא רואה שום סתירה בין לאמין באלים או לא לאמין באלים}. אז לא לגלוש יותר מידי אל נושא "מיהו פיגאני" או "מיהו ויקה". ויש הבדל,גדול בין ויקאנים שהם ויקה מסורתית לבין ויקאנים שהם "ניו ויקה. ואני יכול להביא הוכחה: http://www.witchcraft.co.il/wicca.htm ואנני,רואה בחשיבות שדת שאני מאמין בה,צריך שאני היה פיגאני. אם זה דעתך במה שכתבתה.אז אני יסיים את נושא,במשפט של אדם אמרקאי. "אני שולל את דעתך,אבל מגן על דעה שלך עד המוות" אני שולל את דעה שלך.בנוגע שאם מישהו ויקאני צריכים להיות פיגאני,אבל אני יכבד את זה,כי זה דעתך{או אמונה שלך}. ושנית,אני מצטער אם ניסוח של הודעה שלי פגעה בך. ואחרון כנראה הודעה לא קשורה לפורם זה. שלך, דניאל

אל תנפנף במאמר הזה

כי בתוכו, ואני קראתי אותו מספר פעמים לא מועט, מצויות סתירות מוחלטות למה שאתה טוען: זה כבר מתחיל במשפט הראשון: "ויקה היא הדת הפגנית הגדולה ביותר" גם בפיסקה של ויקה ופגניות נכתב: "פגניות היא מונח מטריה לאוסף של דתות ואמונות מערביות, חדשות ומחודשות, שאינן מונותיאיסטיות. ויקה היא רק אחת מן הדתות הללו" ובפיסקה על פופולריזציה, שמזכירה את נושא ה"נאו-פגניות" נכתב כי: "טוענים המחברים כי "ויקה היא דת שאתה יכול לבנות לעצמך על בסיס העדפות אישיות" או "ויקה היא כל מה שאתה רוצה שהיא תהיה". הצהרות אלו שגויות מן היסוד. אמנם נכון, שויקה אינה דת דוגמטית, ושניתן להרכיב על גביה נדבכים תרבותיים ומאפיינים רבים של השראה פרטית, אך בכל זאת ישנו בסיס של עיקרים מעשיים, שחייב להתקיים כדי שאדם ייחשב ויקני." ויקנים הם פגנים, ואת זה יוכלו להגיד לך ויקנים ונאו-ויקנים כאחד. בין אם ה"תואר" מוצא חן בעיניהם או לא, זה כבר משהו אחר. אני לא בא בכלל להתווכח איתך, כי אין כאן בסיס לויכוח. אלו הן עובדות, בין אם תרצה בכך או אם לאו. ההתעקשות שלך כי ניתן להיות ויקני אך לא פגני בסיסה בטעות. ואם כבר בכל זאת נפנפת במאמר מהאתר של כרמית, אז אתה מוזמן לקרוא את המאמר הבא מאותו האתר, שדן בהגדרה של פגניות. אחרי שתקרא אותו, אתה מוזמן לחזור ולבדוק האם ויקה היא מועמדת להקרא פגנית או אם לאו.

moc2

New member
זה לא ניפנוף

רציתי להביא הוכה שיש הבדל בין ויקה לבין ניו ויקה

לא אמרתי שאין הבדל

אך גם ויקה וגם ניאו ויקה הן פגניות, דבר המשתמע חד משמעית משני המאמרים הללו (זה שאתה הצגת והשני שאני הצגתי), אפילו כל אחד בנפרד. אל תשכח, הניאו ויקה היא לא ממש דת נפרדת, היא חלק מהמארג הויקני כולו, עם כל הזרמים השונים. כמו שאמרתי, תנסה לעשות סקר בין ויקנים (וניאו ויקנים), לא רק בארץ, אלא בכל העולם, ותוכל לראות שרובם, אם לא כולם, יאמרו לך חד משמעית "ויקה היא דת פגנית (וגם ניאו-ויקה)".

MOTALT

New member
מותר או לא

שלום למה לריב?אם אתם יכולים ללכת מכות
חוץ מי זה,אני מסכים שיש הבדל בין ויקה לניו-ויקה. אני מסכים שניהם אינו דת נפרדת. אבל מה אני מסכים עם MOC2{מעניין אפה MOC1} אני בעצמי לא רואה חשיבות שוויקאנים צריכים להיות פיגאנים. אני ויקאני כי אני חוגג את חגי ויקאנים,מאמין בדת זו,אוהב את תוכן שלה. אז אני וויקאני. אם זה לא מתאים,למישהו שבגלל שאני לא פיגאני אז אני לא וויקאני???? בעיה שלהם אני לא מתרגש מהם.

באמת מעניין מי זה MOC1

התפתחות מעניינת של הכינוי: MOTALT, שכיכב פעם בפורומים של אליאור, שינה את כינויו ל MAGICARD ומאוחר יותר ל- MOC. עכשיו חוזר לו MOTALT ותומך בעמדה של MOC2.

MOTALT

New member
מה זאת אומרת

אנני תומך שום עמדה. יותר מדויק לומר שתי עמודות. אתה אמרתה.שוויקאנים היא דת פיגאני אני מסכים אתך. עמדה של MOC ניו ויקה ויקה אינה אותו דבר גם אותו הסכמתי אתו ועמדה שלי אומר. שלא רואה חשבות כול כך גדולה שמי שהוא וויקאני חייב להיות פיגאני. וזה רק דעה שלי. רק בגלל שאני קצת תומך באדון MOC זה לא אומר שום דבר בהחלט. שנית אני מכיר את פורם של אליאור הסתובבתי דווקא הוא אמר שהוא שינה מי MAGICARD לMOC

ובוא אני אסביר לך למה:

זה לא קשור לעמדות שלך. זכותך להחזיק באיזו דיעה שתרצה, גם אם היא שגויה וגם אם היא נכונה. אבל, להכנס בשני כינויים שונים, שהם כביכול של שני אנשים שונים, ואז לתמוך בעמדות שלך עצמך תוך התחזות? זה שקר גס. שקרים גסים שכאלה ונסיון להוליך אנשים שולל הוא בהחלט נחשב לפגיעה. "ולא תפגע באיש", זוכר?

moc2

New member
שלום........

למרות,שלא קראתי את כול הודעה כי אין לי כוח. אז,אני יכתוב את הודעה במקום המתאים. תודה על תגובה. למה יש לי כינוי MOC2 כי כחה בחרתי למה מה יש בעיות? שלך, דניאל

לא. ממש אין בעיות.

ואל תשכח, ה-IP שלך נרשם יחד עם כתיבת ההודעה, וזה יעבור להנהלת הפורומים, אל תדאג. אלא אם כן תתוודה. מעבר לכך אין לי מה להוסיף ולכתוב, הפכת את הדיון לפארסה ואתה עושה מעצמך צחוק.

firefly glow

New member
תגידו, מי שמשקר מגיע לגיהנום?

גם אם הוא נאמר, ויקאן אבל לא פגאן?

moc2

New member
לא יודע

גהינום כפי שכתבתי הוא מקום לטיהור נשמה... שץיים אחד אומר שאני לא וויקאן ואני אומר כן אבל מה זה משנה מלא אני הכתוב את אותו הודעה במקום אחר בפורם הנכון. שלך, דניאל נ.ב:נכוון שאני מככב בפורמים של אליאור בשם MAGICARD ושיניתי אותו מתאמים אישיים שלי.

למעלה