אמונה בכוח עליון כדרך להתמודד

BellA עלמה

New member
אמונה בכוח עליון כדרך להתמודד

אני לא אדם דתי אבל מאמינה שיש איזה כוח עליון (משהו כזה) שמכוון את החיים שלנו בגדול. לא דווקה בדברים הקטנים למשל לעבור או להכשל במבחן אבל כן בגדול למשל מחלות (חלילה) וכו. השאלה שלי מה מקור האנרגיה שלכם להתמודד עם החיים העליות והירידות ?

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

כוח עליון? לא יודעת. מאמינה באלוהים כי האמונה הזו קיימת בי שנים. מאמינה שהוא קיים. אבל באיזהשהוא מקום, אני לא חושבת שהוא המכוון בחיים שלי. אולי הוא מציב אפשרויות, אבל אני זו שצריכה להחליט מה עושים בכל אפשרות, או הזדמנות שנקרית בדרכי. לכן, אני מאמינה גם בעצמי. שיש בי את הכוח ללכת בדרך שנסללה עבורי ונסללת בו זמנית על-ידיי. משהו כזה.

BellA עלמה

New member
לי יש קצת רקע דתי

ואני צמה ביום כיפור אבל לא יודעת אם ממש מאמינה כן מאמינה שיש משהו שמכוון את החיים בגדול אבל לא דברים הקטנים

לקשמי

New member
אמונה

אני מאמינה באלוהים ומאמינה בעצמי ולגביי זה אותו דבר בעצם. התפיסה שלי לגבי האלוהים היא שאין בעצם דבר שהוא אינו אלוהים, הוא הכל, והכל כולל אותו, לכן אלוהים נמצא גם בתוכי ובכל אחד מאיתנו. וכן, האמונה הזאת נותנת לי המון כח. אני גם מאמינה בטוב של אלוהים, שכל מה שקורה, קורה לטובה. תפילה בשבילי, היא להתכוון לכח עצום שנמצא בתוכי, אבל לא רק בתוכי, אלא שכולל את כל היקום ולכן הוא יותר חזק ממני. יש לנו חופש בחירה אבל יש גם השגחה עליונה. זאת האמונה שלי.

שאלה

מה קורה כשמתאכזבים ממשהו? האם מאשימים את אלוהים? האם עדיין חושבים שאלוהים הוא טוב?

לקשמי

New member
ללמוד את השיעור

ניסיתי להיזכר במקרה שבו התאכזבתי. המקרה שנזכרתי בו קרה לפני בערך שנה, אולי קצת פחות. זה היה בנופש יוגה (שאליו אני יוצאת אחת לכמה חודשים). בנופש הזה, ביום האחרון יש דבר שנקרא "צהרי כשרונות", פעילות שבא כל אחד יכול להציג מול קהל הנופשים איזשהו כישרון שלו, בדרך כלל זה קטע משחק, שירה, ריקוד, הרצאה קצרצרה על נושא מעניין וכו'. אז אני רציתי מאוד לעשות קטע מסוים באותו נופש וממש חיכיתי שיגיע תורי. אבל בסוף, מי שניהל את צהרי הכישרונות האלה אמר לי שהאנשים כבר עייפים ושנוותר על הקטע הזה. מאוד התאכזבתי כי ממש ציפיתי לזה. וציפיתי זאת מילת המפתח כאן. זה היה שיעור שלימד אותי לא לצפות. מתי מתאכזבים? כאשר מצפים. אם אין ציפיות, אין אכזבות. אז למדתי לעשות פעולות, כלומר לעשות את מה שצריך לעשות, אבל לא לצפות לתוצאות. כי הן לא תמיד יגיעו. אין כאן את מי להאשים, אני עדיין מאמינה תמיד שהכל לטובה. מה שחשוב לזכור במקרים כאלה (ובכלל) הוא ללמוד את השיעור ולצמוח ממנו.

לא לצפות. ../images/Emo13.gif

זה מתחבר לי ל-חייה את הרגע. את ההווה. אני שומעת איזה גלינג של אסימון שנפל לי.. תודה

opalit

New member
אני מאמינה

בקב"ה, ובדת שלנו. אני לא יודעת איך זה נותן לי כוחות אבל יש דברים מאוד יפים בדת ומיתוכה מתגלה כח עליון. ההיטהרות, המונוגמיות, האהבה והכי חשוב הרוחניות.

opalit

New member
בא לך לספר?

לדעתי זה אך מפרשים את הדת ואיך נוהגים בה. אני לא חולקת על דברייך אבל לפעמים עושים בדת שימוש כל כך לא נכון(המחנכים שלנו, רבנים ועוד) שמשניאים אותה.

BellA עלמה

New member
אכן כך

רבנים שמתנהגים בדרך לא נאותה אנשים שעושים דברים בשם הדת וכו

אופירA

New member
מנהל
אנשים מעוותים את הדת

וזה אומר שיש דברים שאינם יפים בדת? להיפך, זה אומר שהדת היא הנכונה והיפה. העובדה שעיוות של הדת מהווה כיעור ורוע - זה רק הוכחה לנכונות של הדת הישרה!

BellA עלמה

New member
לא לא אומרת שאין

אבל קשה לי עם זה שאנשים לוקחים את הדת ומשתמשים בה למטרות לא מוסריות ונכונות.

s h i r k u s h

New member
הידיעה ש...

אחרי כל ירידה יש גם עלייה איפשהו, ומשתדלת תמיד להסתכל על דברים חיוביים בכל מצב. לפעמים מצליח, לפעמים לא.

אופירA

New member
מנהל
עד כמה שידוע לי

הכרה בכוח עליון וחיבור אליו זו הדרך היחידה להתמודד עם הפרעות אכילה וכו'. הפסיכולוגית שלי מכוונת אותי ללמוד להתחבר לאלוקות שנמצאת בפנימיות שלי, לנקודת האמת שבלב. זה מה שהיא קוראת לו החיבור עם עצמי והחיבור בין השכל לרגש - שהיעדרם הוא היסוד לכל הפרעות האישיות שלי והמגבלות שלי. אני והיא שייכות למגזר החרדי, אבל למרות הידע הדתי והחיבור לאמונה, היא צריכה ללמד אותי את הפרשנות הפנימית להתייחסות לאלוקים, ולעזור לי לזהות את ההשלכות שאני עושה על תפיסת האלוקים מהמקום המפוחד שלי ומהקשיים שלי. לדוגמא: אני רגילה לביקורת ולכעס של אבא שלי, לכן אני מרגישה שה' כועס עלי ומעניש אותי ומטיל עלי אחריות על דברים שאני לא אשמה בהם - אפילו שאני יודעת בשכל שזה לא ההשקפה הנכונה.

BellA עלמה

New member
טיפול פסיכולוגי \ פסיכיאטרי

\הומיופאטי אמונה בכוח שבעצמך שלא היושב במרומים שולט בי ובמה שאני עושה אלה אני ורק אני יכולה לעצור את זה.

למעלה