יוווו,גם אצלי זה ככה!
גם אני השתפרתי בתחום הזה בצורה לא מעטה,אבל יש משהו אחד,אחרים רואים בו אולי משהו פעוט,אני רואה בו את תמצית הבעיה שלי.הוא מקרין ישירות על רמת הבטחון שלי ועל היכולת שלי להתגבר על פחדים,להעיז ולהסתכן.גם השנה שנפתחתי לעולם לא כתבתי עליו ואת מהותו בשום מקום. אבל בנגוד לשנים עברו,התחלתי לשתף אנשים שאני מכיר אותם בזה.זה התחיל בטיפולים הפסיכולוגים והרפואיים שם לראשונה יכולתי לדבר על הבעיה הזו באופן גלוי.מדובר בבעיה שהיא על גבול האינטימיות,כלומר בשבילי זה ככה,לא לאחרים...אממממ,בעצם לא בטוח, אולי זו בעיה שמביכה אותי קשות למרות שאם אני מסתכל על זה מהצד זה פשוט בעיה שיש לי ואני צריך ללמוד איך להתמודד איתה. כשסיפרתי על זה בטיפולים הפסיכולגי אז שתיהן אמרו לי את אותו דבר,שהן חושבות שאני נותן לבעיה הזו משקל יתר בחיים שלי,ושלדעתן היא אף לא קיימת אלא בראש שלי.זה תשובה שדי הורידה לי את רמת האמון שלי בהם מצד אחד,אבל גם הייתי אומר(אולי בהגזמה) שהתשובה הזו היא אותו דבר שמבין כל מה שנאמר בטיפולים שלי,הוא היה הדבר שהכי עזר לי לשנות את דפוסי התנהגותי,ואני מדבר על אופי לא על דברים קטנים. למרות זה אני חושב שהן לא הבינו את עוצמת הבעיה הזו אצלי ועד כמה היא משפיעה עליי,למעשה אני חושב שאף אחד לא מבין.וזה,בנוסף לעלויות הטיפולים שהיה קשה לי לעמוד בהם,אחת הסיבות המרכזיות שהפסקתי נכון לעכשיו לרצות להיו בטיפול פסיכולוגי,למרות שמי שכמוני יודע שאני זקוק לו עכשיו,אולי אפילו מאוד זקוק לו עכשיו. אז לאור עובדה זו,אולי אפשר לראות שאני עדיין מאוד מושפע ממה שאנשים אחרים,ושהייתי צריך בין השאר(כי ברור שזו לא הסיבה היחידה שזה קרה) את אותה עדות מבחוץ שתעזור לי לראות את הבעיה,או נכון יותר את הפרופורציה המוגזמת שאני נותן לאותה בעיה בחיי המציאות שלי. בקשר לדברים שלא קשורים לבעיה המסויימת הזו,מה שהכי עזר לי לשנות(חלקית) את העניין של הקרנה מבחוץ על הפנים זו המודעות העצמית שמאוד התגברה אצלי-וזה בעיקר תוצאה לעבודה אישית פנימית שמתבטאת בכתיבה,וגם לא מעט בספי המודעות העצמית שהתחלתי לקרוא השנה ונתנו לי הרבה כלים מחשבתיים לגביי השינוי הזה. אבל מודעות לבדה לא מספיקה לדעתי,כי אחרת תמיד יש את הספקות,ולכן מודעות צריכה להיות מצורפת לעשייה,לפעולה,לסיכונים...או כמו שאתמול שמעתי בסדנאונת קטנה וקצרה שעברתי,ל"יציאה מאזור הנוחות שלנו",ואני מסכים שרק יציאה כזו יכולה לקדם אותנו קרוב יותר לכך שהבטחון העצמי שלנו יהיה תלוי בראש ובראשונה בנו. בתחום הזה,העשייה הכי בולטת שעשיתי כדי לשנות את זה היא מציאת הייעוד האישי שלי בחיים.קשה לי להסביר כמה זה נתן נותן לי עכשיו,וזה משפיע ישירות על רמת הבטחון שלי, וזה בדרך כלל לא תלוי בדעות של אחרים על זה.ניתקלתי גם בתגובות פחות תומכות ובכל זאת זה לא שינה את האמונה המאוד חזקה שלי עכשיו שאני בכיוון הנכון מבחינת החיים שאני רוצה וגם מהכיוון הנכון של מי שאני באמת,ולא מי שתמי ניסיתי להיות. לקח לי המון זמן לגלות את זה,אבל מקווה באמת שהגעתי לאותו ייעוד מיוחל.למרות זאת לא שולל את האפשרות שאני אגלה מתישהו בעתיד שגם זה ישתנה,ובטח לא שולל שאני אגלה על עצמי עוד ועוד,וגם הכיוון של "מי אני באמת?" יכול להשתנות עם הזמן.אני חושב שזה כמו באהבה-כשזה מגיע,אתה פשוט יודע ש"זה זה",ואני בהחלט מרגיש ש"זה זה",אבל כמו שבאהבה יש לפעמים טעויות ושינויים,גם פה היא תיתכן.