אמונה בעצמי

• פותח הנושא NNT1
  • פורסם בתאריך

NNT1

New member
אמונה בעצמי

שלום לכולם. צפיתי וקראתי ואני מאוד מתעניינת ב"סוד". יש בי אמונה חזקה בעניין אבל לאחרונה יש משהו שחוסם אותי: ישנה תחרות כתיבה שחשוב לי מאוד לזכות בה. כתבתי סיפור קצר וכשסיימתי אותו הייתה לי הרגשה טובה לגביו. הבאתי למשפחתי וחבריי לקרוא אותו כדי שיחוו עליו דעה. רובם שלפו ביקורות רעות עליו וגרמו לי לפקפק באיכותו ובכשרון הכתיבה שלי. אני יודעת שרק אם אני אאמין בעצמי אני אוכל להתקדם ולהצליח, אבל זה קשה כשמסביב גורמים לי להרגיש שאני לא באמת מוצלחת כמו שחשבתי. מה אפשר לעשות?:/

אהלן ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הדבר הראשון שעולה לי לראש זה להמשיך לכתוב. יש פורום טוב של כתיבה יוצרת פה בתפוז, ויש עוד המון אתרי אינטרנט לכתיבה כמו במה חדשה ואחרים. כשאני התחלתי את צעדי הראשונים בכתיבה מאוד נעזרתי בפורום פה בתפוז, ואחרי תקופה מסויימת פרסמתי גם בבמה חדשה. לגבי תגובות - גם הן משקפות משהו שנמצא בפנים. דברים שכדאי לקחת איתך לדרך - הרבה סבלנות, הקשבה, אמונה וגם - חיוך
אם את כותבת ומפרסמת באתר אינטרנט כלשהו, כדאי גם להגיב לאחרים בשביל לקבל יותר תגובות. בהצלחה

ללי1107

New member
להמשיך להאמין בעצמך!

NNT1 יקרה, נפלא שאת כותבת ויש לך מטרה ברורה לזכות באותה תחרות כתיבה. והידיעה שהוצאת תחת ידיך משהו שהיית שבעת רצון ממנו היא חשובה לא פחות מהביקורות שאת מקבלת. כתיבת היא תהליך. לא פעם בקריאה שנייה ושלישית של דברים שכתבנו אנחנו תוהים אם אפשר היה לכתוב את הדברים קצת אחרת. הרבה פעמים שאנו בוחרים לשתף אחרים בדברים שיצרנו קיים סיכוי סביר שנשמע גם דברים שפחות מקובלים עלינו ואפילו לא נעים לנו לשמוע . השאלה היא איך את בוחרת להתייחס לביקורת. נסי לקבל מהביקורות את ה"מה" ולא את ה"איך", כלומר, לקחת את הדברים שאמרו לך כדי לשפר ולהשתפר ולא להתייחס (עד כמה שאפשר) לדרך שבה נאמרו הדברים. נסי לחשוב על הצלחות שהיו לך בכלל והצלחות בתחום הכתיבה בפרט ולכי עם אותן תחושות. והכי חשוב, המשיכי להאמין בעצמך!!! בהצלחה

kikona126

New member
להמשיך לכתוב ולא לתת למחסומים להשפיע

גם אני כותבת ספר כרגע, לעומתך אף אחד אצלי במשפחה לא מסכים לקרוא את הספר... וכולם צוחקים עלי. לעוומת זאת החברים התלהבו ממנו, והנה השבוע אני מגישה מספר פרקים להפקה
אל תתני להם לחסום אותך, חפשי את השקט שלך, את זמן האומן שלך עם עצמך וכתבי כל מה שעולה לך בראש, לאחר מככן שתקראי את הכל תעשי קצת סדר, אבל הכי חשוב את הטיוטא הראשונה כתבי מבלי לשים לב למילים פשוט כל מה שיש בראש
שיהיה בהצלחה

תמיד יהיו כאלו שיאהבו וכאלו שלא.

אם את כותבת בשביל הביקורות, ככה זה יראה. אם את כותבת בשביל להוציא את האמת הפנימית שלך, התוצאות ידברו. נכון שחשוב לקבל ביקורת, אבל צריך להיות גם סלקטיביים לגביה. אחותי אמרה ואומרת שיש לי קול שנשמע כמו חתול דרוס. אז מה. א. היא בחיים לא שמעה חתול דרוס. וב. יש אמנים שנשמעים כמו אלף חתולים דרוסים ועדיין מצליחים. אז הפסקתי לשיר? ברור שלא. נכון שזמרת אני לא. ועדיין, אני שרה, מתקדמת, משתפרת.

רותי 11

New member
NNT1 יקרה - מה שעליך לעשות

זה להקשיב ולא להיכנס ללחץ מהערות של אחרים את ציינת שאת מאוד מאמינה בעצמך - וכבר במבחן הראשון "נפלת". כדאי מאוד שתשימי לב למה שנאמר לך יש חשיבות לדברים - כי בלי לשים לב את מקבלת מסרים לכן אם תהיי פתוחה בלי להיכנס ללחץ את גם תקבלי את אותם מסרים - ושיהיה לך בהצלחה בהמשך

NNT1

New member
תודה לכולם על התשובות

אני מקווה להצליח להאמין בעצמי. אני מוצאת את עצמי מנסה את עניין ה"סוד" בכל מיני דרכים ואף פעם זה לא מצליח לי וכנראה שזה נובע מאותן ספקות שצצות. איך אפשר למנוע מהספקות לצוץ?

רותי 11

New member
פשוט כשהן עולות לבקש מהן

לזוז הצידה לשלוח אותן הלאה ממש ככה לדבר איתן ולומר להן שהן לא משרתות אותך ואין לך בהן צורך

הצד החיובי של הספק

הספק גם משרת אותך, בכך שהוא אולי קצת מחזיר למציאות, גורם לך לבדוק את הדברים שוב, בוחן עד כמה את רוצה ומאמינה במה שאת חושבת או עושה. הוא מאפשר תהליך ארוך יותר, מעמיק יותר של בחירה מודעת במה את רוצה שיהיה בחיים שלך. הספק מכריח אותך לחזור אל עצמך ולשאול את עצמך שוב שאלות מהותיות. אחרי שהוא סיים את תפקידו, והגעת להחלטה ברורה ומודעת, אפשר בהחלט לבקש ממנו לנוח, ללכת, להעלם, או פשוט לשבת קצת בצד ולא להפריע. הספק הוא כלי שנועד לשרת אותך, לא להפריע לך.

למעלה