אמונה דתית היא מתנשאת, בהגדרה.

eitangn

New member
אמונה דתית היא מתנשאת, בהגדרה.

אמונה דתית היא מתנשאת, בהגדרה. נתחיל בהגדרות (שלי, בהקשר לנושא): אמונה - מכלול דעות המכוונות התנהגות של אדם שהינן בחזקת אקסיומה. דת - תת קבוצה של אמונה, המגדירה אמונה בכח עליון, בישות ערטילאית השולטת על כל היקום. התנשאות - העמדת אמונה אחת כיחידה. חוסר הכרה באמונות אחרות כשוות ערך, בעיני המאמינים בהן. לנושא: אמונה דתית הנה בהגדרה מתנשאת, כי לעולם לא תכיר בקיום אמונות אחרות. מבחינת אדם דתי, כל היתר הם דעות גמישות וניתנות לשינוי. אדם דתי לעולם לא יפנים כי דמוקרטיה בעבורי היא אמונה שוות ערך לדת עבורו. מכאן הגישה המתנשאת כי חילוניות זו פשוט טעות של חוסר הבנה אצל החילוניים. הטעות של נשיא המדינה אינה במחשבתו, הוא אינו יכול אחרת. טעותו שאסור היה לו לומר את דעתו, כל עוד הוא נושא במישרתו הרמה (שבדרך אגב, הנה משרה חילונית מטעם המדינה הדמוקרטית).

ixmix

New member
טעות אחת בהנחות היסוד שלך

אני מאמין. אני לא חושב שאני "צודק", ואולי זה הקושי של החילוניים לתפוס - אמונה אינה בצדקת הדרך, כי אם בדרך. אמונה אינה באמת אחת - כי אם במגוון אמיתות. אמונה לא פוסלת את אמונתו של אחר. וגדולים ממני אמרו - צדיק באמונתו יחיה, כלומר המאמין הוא הצדיק, ולאו דווקא המאמין באותה דרך שלי.

eitangn

New member
מהי גישת "תינוק שנשבה"?

אם לא חוסר קבלה כי איני מאמין בדת מבחירה חופשית? זו גישה האומרת כי איני דתי כי איני מבין עדיין, ולא כי בחרתי אחרת. הדת היהודית מאמינה ב"כל ישראל..." כלומר בראייה כפיתית על כלל העם ע"פ הגדרה דתית. צדק זה מושג לא רלוונטי בהקשר זה.

TJSBZ

New member
קצב אמר

שלחילונים אין יכולת לבחור בין הדרך הדתית והדרך החילונית. האמנם לילד דתי יש יותר מבחר? הוא חשוף ליותר דברים מאשר הילד החופשי? ספק רב בלבי, שהרי באופן מוצהר החברה הדתית והחברה החרדית מחפשות להגביל את חשיפת הילד לדברים שבעיניהם אינם נאותים לו. לכן לדתיים יש פחות חופש בחירה.

eitangn

New member
נכון, ויותר מכך

אדם דתי מחונך לציות, לא לחופש בחירה.

למעלה