אמונה ודת

אמונה ודת

באיזה גיל התגבשה אצלכם אמונה ?מאמינים באלוהים? האם זה משהו בלתי מעורר ? אתם מטילים ספק?האם הדת מהווה חלק בלתי נפרד מחייכם ?

ולמה לעזאזל אני לא מצליחה להרדם

זה התחום שאני הכי אוהב לכתוב עליו בפורום הזה

האמונה היא אף פעם לא מתגבשת.
בחיי האישיים היא לבשה צורה ופשטה צורה.
כי כל פעם שיניתי את ההגדרה של "מיהו אלוהים".

מרוב שמטילים הכל על ישות אחת שנקראת אלוהים,
זה נראה כאילו שהכל הכל הכל חשוב ללא שום סדר עדיפויות מוגדר מצד האדם.

מה הפלא שהדתות האיסלאם והיהדות הם כל כך קריזיונריות
בנושאים של "שטחים"? "מלחמה"? "עם נבחר"?

בקיום הדת עשיתי לעצמי סדר עדיפויות, שנראה לי לדעתי בריא לחיי האישיים.
לאדם הדתי יש תפקיד אקטיבי לדעתי ולא רק פסיבי, אם להאמין או לא.
האדם הדתי יכול לווסת את סדר העדיפויות האישי שלו בתוך הדת בצורה
הרבה יותר משמעותית ממה שרק חושבים.

והכי חשוב להבין ,
שלא צריך רב בשביל זה.

לאחרונה

כל הטקסיות הנללוה לאמונה קוסמת לי בא לי גם להרגיש שאם אעשה איזה מעשה או אקט אני אזכה באהבת האל רק שלצערי לא ממש מאמינה בזה הייתי רוצה ללכת לטקסים האלה ולהיות כמו כולם אבל אין זה לא נוגע בי

פרויז1

New member
המושג "אל" נמצא מעל לתובנותיי.

אני לא מבין את זה לעומקו.
כדי להאמין באל, צריך לעבור תהליך המרה של חלק מהראליה בדמיון. לוותר על חלק מהשליטה העצמית לטובת משהו אבסטרקטי. ואולי חלקים משמעותים.

מתי היתה לי התעלות כזו של אמונה?
כשהייתי בריגוש עמוק מאוד שקרה לי משהו טוב, וחשתי תחושה עמוקה של התעלות הרוח, של תודה.
וגם כש(לעת זקנה)התחלתי לשתות בירות, אז במצבי התעלות דומים הייתי מודה לאל בכל מאודי. רגעים של התעלות ואושר פנימי נעלה.

פואד1946

New member
כל הטכסים נועדו להטיל את מורת "האל"...רק אהבת

האדם היכ כמוה כאהבת האל....ככתוב האדם נברא בצלם האלוהים...היינו בעל תכונות האל ...ובעשרת הדברות נאמר ואהבת את ה' אלוהיך בכל מאדך ובכל לבבך....

היינו אהבת האדם היא כמוה כאהבת השם הלא בצלמו נברא.......כל שאר התכסים....דינם שיעברו מן העולם....

גניפר14

New member
לפי דעתי אין אלוהים לא ליהודים ולא למוסלמים

ולא לנוצרים .ובכלל לכל השאר.
אין אלוהים נקודה.בדקתי זאת. והגעתי למסקנה הזאת.

ולכן כל אלו שמתפללים בבתי כנסת ומתענים בכל מיני עינויים צום וכו בשם הדת
וכל אלו שמתפללים במסגדים וכנ"ל מה שכתבתי על בתי הכנסת.
הכל לשווא בזבוז זמן. אנרגיות ובולשיט.

את כזאת נחרצת

והחלטית בקביעה שלך שאין אלוהים שהשאלה המתבקשת איך הגעת לזה ? איך בדקת ? אפילו אני שאני די כופרת עדיין מאמינה בתוכי שקיים משהו תקראי לזה מה שתרצי אלוהים אבל חייב להיות כי אחרת מה ההסבר ?

גניפר14

New member
אז לפני שאני כותבת את ההסבר.

א. רוצה לציין ש סרה לי אות במקלדת ואתם יכולים כבר במשפט הזה לראות איזה אות. אז אצטרך לכתוב בלי האות הזאת.

תמיד מלמדים אותנו ואומרים אלוהים בודק אותנו. כל סיבה שנבין. תמיד אומרים אלוהים בודק אותנו. כמובן שזה בולשיט.

א. בשואה מתו 6 מיליון יהודים. למה? איפוה היה אלוהים? אהה נכון כן הוא בדק אותם ,הם טאו וכו וכו וכו בולשיט.
ב. ילדים קטנים אפילו תינוקות מתים ממ לת הסרטן בעינויים. למה? איפוה אלוהים? למה יצר תינוק אם כבר דואג להרוג אותו ביסורים. מה תינוק יכול ל טוא? מה תינוק כבר עשה שהוא צריך למות?
ג. ראיתי וטיפלתי בהמון ולי סרטן ,אז איפוה היה אלוהים איפוה הוא איפוה?
ד. כל בעלי ה יים שסובלים ומתעללים בהם או שהם מתים בדריסה בעינויים מוות נוראי. איפוה אלוהים?
ויש עוד המון המון דוגמאות. אני פשוט עייפה. להסביר.

בקיצור הגעתי מזמן למסקנה שאין אלוהים. הטבע יצר את עצמו.

לא יודעת למה

אבל ממה שכתבת נראה שעבר עליך הרבה אז קודם כל תדעי שכמו שקיים טוב קיים גם רע אנחנו לעיתים שמחים ולעיתים עצובים תלוי בנסיבות אין הגיון ואלה הם החיים .
הרוע לא ימשך לנצח וגם הטוב לא ,הכל זמני .
אני חושבת שחייב להיות הסבר מאחורי הכל הבריאה החיים המוות , להגיד לך שאני מאמינה לא חושבת הייתי רוצה להאמין זה חסר אני לפעמים מקנאה בכל אלה שיש להם אלוהים ושרע להם אז הם מתפללים ,ומבקשים חמלה ומקבלים מרגוע בדמות האל לי אין את זה בטח אם הייתי מאמינה היה יותר קל ואני נורא רוצה את העוגן הזה .
רק שאני לא ממש שלמה עם הכל הספק תמיד היה שם אני לא מאמינה בטקסים ולא מאמינה שאם אני אצום אז אני אתקרב לאלוהים ואם אני אלך חשופה אז אלוהים יכעס עלי זה נראה לי מפגר כי אם היה אלוהים אז בטח הוא מספיק גדול ולא מתעסק בשטויות וקטנות כאלה ולא ממש מזיז לו מה אני אוכלת או כמה שכבות בד מכסות את הגוף שלי .

מותק, שום דבר לא מגובש

אני מאמינה באלוהים אבל החיים והמציאות קצת אחרים. יש לי ידיד שהגדיר את עצמו כחילוני המון שנים, ובתקופה האחרונה התחיל לצום ולהתפלל. לכן הכל יכול להשתנות.

למעלה