אמונה

אמונה ../images/Emo45.gif

כאשר אני נחבלת ללא הפסקה על ידי סערות החיים , ורוחי דועכת.. כל אשר עליי לעשות הוא- להאחז במתנה הנקראת "אמונה" אמונה אינה מצריכה הגיון, רק אימון. אימון בעצמי ובכוח ששוכן בתוכי. אמונה היא הזרע של כל הניסים והבסיס להפיכת הבלתי אפשרי לאפשרי.

עננים.

New member
לצערי באמונה נעשו הפשעים הגדולים

ביותר של האנושות אז באמונה את נאחזת ?<?

עננים.

New member
ההיסטוריה מלאה בפשעי אנושות

שיעורי היסטוריה ניתן למרכז יד ושם למשל

רדיפות על רקע דתי נעשו בשם האמונה

טיהורים למיניהם נעשו באמונה - בטוהר הגזע ובניחות אחרים. תיקצור היריעה.... אבל הרחקנו לכת, לאדם צריכה להיות אמונה בעצמו, אמונה שהוא מסוגל - שהוא יכול, לנווט את חייו - ולקוות לטוב.

עננים.

New member
בשביל זה לא צריך אמונה

צריך מודעות, צריך חזון, אומץ, ויכולת אילתור גבוה (כדי להצליח) אמונה מבחינתי זה שייך לתחום הדתי, מילה הקושרת את האדם למיסגרת, אם בדעתך למילה אמונה יש פירושים שונים, מקווה כי כרגע הצלחת לפזר את העננים.

לפי מה שכתבתי לעיל בנושא אמונה

לא הייתה שום קונוטציה דתית.... אני דיברתי על האמונה הפנימית זו שנותנת כוחות נפשיים להמשיך גם כשהכל נראה אבוד... לא חשבתי שאמונה היא רק מונח דתי....?

ברונטית

New member
וודאי שלא !!

יתכן שהמושג אמונה עורר קונוטציה שלילית אצל עננים, אך בהחלט אמונה אינה קשורה לדת ! אני יכולה להאמין בילד שלי , אני יכולה להאמין ברופא שלי, אני יכולה להאמין בגורל, ואפילו באלוהים, והכי חשוב - אני יכולה להאמין לעצמי, ושוב אני חוזרת למה שכתבתי למטה - האמונה הזאת, לא חשוב במה - היא שנוטעת בנו את התקווה, ולא ההיפך, עננים !!

עננים.

New member
מחייך, אמונה = תיקוה, בתפיסה הכללית ../images/Emo13.gif

נכון שלאמונה יש קונוטציה של דת, נכון שאת יכולה להאמין ל,,,, אך התקווה (לפי דעתי) מקורה הרבה יותר עמוק. היא תקווה לחיים,,, אמונה (מההיבט הדתי) ניתנת לשינוי, אם מאונס ואם מרצון (חופש בחירה). אני מאמין = אני מקווה = אני חולם = רוצה = צורך. יום קסום ונעים עננים

אתה סבור כי השואה קרתה בגלל האמונה

או אולי בגלל חוסר אמונה???? ועוד- מהו לדעתך ההבדל בין אמונה לאימון??

למעלה