אמונות טפלות בצהרון קבוצה א'

TAINTED SAINT

New member
אמונות טפלות בצהרון קבוצה א' ../images/Emo41.gif

ועכשיו לדבר האמיתי-כפי שכמה מכם יודעים,אחד מעיסוקיי הוא הפעלת חוג טבע ובעלי חיים בצהרון בבית ספר בשכונתי. ובכן,החלטתי היום להפוך את ההפעלה למעניינת יותר-הן לילדים,והן לי.הנושא שבחרתי להיום-אמונות טפלות ובעלי חיים-כמובן שלא יכולתי לרשום את כל מה שנאמר שם,אך טרחתי לרשום בנאמנות את שתי הדקות הראשונות של כל הפעלה בת שעה[ישנן שתי קבוצות בצהרון,אתחיל בקבוצה א',ואחריה את שאמרו בקבוצה ב'] אמונות טפלות בצהרון אורי
, 8וחצי -"אלוהים זה אמונה טפלה,נשמות שמתגלגלות או משהו כזה,חלומות שמתגשמים זה גם אמונה טפלה." אסף
8וחצי-"פרסת סוס זאת אמונה טפלה,ואם אתה שובר מראה או עובר מתחת לסולם זה גם לפי אמונות טפלות מביא מזל רע." יוחאי
9וחצי-"שיונה מחרבנת לך על הכתף זה מזל טוב,שחתול שחור עובר לידך זה מביא מזל רע,וגם לחתול יש תשע נשמות." תומי
8וחצי-"קמיעות מביאים מזל טוב וזה ממש נכון ! יש לי מחזיק מפתחות שהוא הקמיע שלי." דן
6וחצי-"סופרמן זה אמונה טפלה,אבל אני לא בטוח שאני יודע מה זאת אמונה טפלה." אוריה
8וחצי-"אין לי אמונות טפלות" אדם
[כמעט]9-"יש לי שני תליונים בצורת כלבים משקיות צ'יפס שנותנים לי מזל טוב" יאיר
8וחצי-יש לי שני קמיעות,אחד למזל טוב בצורת מגן דוד,ויש לי לוכד חלומות בצורת תליון"
לכולם יש לוכדי חלומות בחדריהם,לכולם יש
תלויות בבית,מ
אחת,ועד לכשלושים [תומי אוסף חמסות].
כאמור,אלו היו שתי הדקות הראשונות עם קבוצה א'. לאחר ההפעלה שלהם,שהצטיינה בצחקוקים בלתי מבוקרים,במיוחד לאחר ואחד הילדים ציין ש"יונה חרבנה לאמא שלי על הראש אבל זה לא עשה לה מזל טוב....." ההפעלה השנייה,הייתה לקבוצת הגיל הצעירה יותר,כאן היה מעניין לא פחות,שוב,רשמתי רק את שנאמר בשתיים-שלוש הדקות הראשונות-יש לקחת בחשבון שהעובדה שרשמתי הפכה את העניין "לרציני" וחלק מהילדים לא רצו לענות,אחרים היו הרבה יותר נלהבים כאשר הפסקתי לרשום,ואז גם היו "ההברקות הטובות ביותר",אך אני מכבד את בקשתם שלא לצטט את שאמרו.היו ילדים בקבוצה שבקשו שלא אזכיר כאן את שמותיהם,ולכן הכתוב כאן איננו משקף את גודלה האמיתי של הקבוצה. אמונות טפלות בצהרון -קבוצה ב' נטע
7-"אמונה טפלה זה דבר שיש אנשים אחדים שמאמינים בה,אבל זה לא אמת,כמו למשל שפעם קנו לבת-דודה שלי חמסה ואני מה זה קינאתי בה, ואמא שלי אמרה לי שזה לא באמת,וגם כשרואים חתול שחור צריך לירוק שלוש פעמים על הרצפה,את זה ראיתי כבר בטלביזיה או שמעתי על ספר שאומר שככה צריך לעשות." עדי
5-"לא בא לי" אייל
6-"לא הצבעתי" ליאור
7-"משהו שמאמינים צריך לעשות אותו,ומי שמאמין,גם מאמין לכל האנשים." יובל
6-"אני מאמין למשל שאמונות טפלות זה כמו שדים ורוחות,שיש אנשים שמאמינים בהם,אבל אני לא מאמין." אייל
6-"עכשיו הצבעתי אבל אין לי מה להגיד." אלמוג
7וחצי-"אני לא יודעת מה זה,אני יודעת מה זה,אבל לא רוצה לספר !" ליאל
8-שמרה על זכות השתיקה. רוני
6-"אני לא יודע מה זה אמונה טפלה."
גם כאן לרובם יש
בבית.
בשלב זה החלטתי להפסיק לכתוב את שנאמר,ההשתתפות הפכה לערנית במיוחד,כולל את נטע שמרוב התלהבות התהפכה עם הכסא [לכסא שלום],וויכוח ער על סופרמן ועוד כמה נושאים "ברומו של עולם",ממש כמו אצלנו כאן בפורום...... בהפעלה הבאה אנו נלך לחדר המחשבים בבית הספר,ושם יראו שאכן נכנסו לדפי ההיסטוריה.... שלכם
TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
וחכמים לא פחות...../images/Emo218.gif../images/Emo91.gif

הבטחתי לא לכתוב שמות,אבל כמה מה"יציאות" הכי מוצלחות אתמול לא כתובות למעלה,אחת מהן שייכת ל
בת הקבועה שלנו שגם אתמול לא אכזבה. בין השאר היה לה סיפור על חלום שבו רדף אחרייה
ענק
אני לא אנסה אפילו לתאר את חלומה- אוצר הביטויים שלה פשוט השאיר אותנו מתגלגלים מצחוק
"איזה אהבל ! מה הוא לא הבין שאני רצה יותר מהר ממנו ? !......." היו גם תאורים של אמונות טפלות של ההורים והסבתות,ודיון עירני על איך צריך לירוק נגד עין הרע,כולל הדגמות של כמה מהבנים, ותגובות מזועזעות [כביכול]של חלק מהבנות,שאחרי שירקו בעצמן,נזכרו "פתאום" שזה ממש לא יפה,ואמרו לבנים כמה הם מגעילים... [קצת שכחו שרגע לפני כן הדגימו "יריקות מלאות נשמה" בעצמן]. לא אכתוב כאן את התאורים של אמונות הסבתות וההורים,אך אחד הספורים היה קצת מפחיד.... "סבתא שלי חלמה שנושכים אותה...וכשהתעוררה גילתה שחולדה יצאה מהמחסן ונשכה אותה [בחלק העליון של הזרוע]...והכלבה שלה כל הזמן ישנה על השטיח ליד המיטה..." אותי הדאיגה פחות הכלבה הישנונית,הרבה יותר הודאגתי מהעובדה שחולדות יכולות להיות נשאיות של מחלת הכלבת.... ואז באה שורת המחץ-"אבל סבתא שלי באמת לא בטוחה מי נשכה אותה...החולדה או הכלבה...". לא היה לי נעים לציין שכדאי שסבתא תקבל בכל מקרה זריקות נגד כלבת...אני בכל זאת רוצה לשמור על מקום העבודה שלי... אך משפט המחץ אתמול היה שייך ל"אספן ה
ות"- "חבל שאין קמע שיכול לעזור נגד זה שצריך ללכת לבית הספר..." TAINTED SAINT

SINFULLY SEXY

New member
ובטח למדו מימך המון...../images/Emo63.gif../images/Emo131.gif

על עקרבים.... אתה עושה גם חוגי בית לאימהות
אם לא אז כדאי שתתחיל
הן לא יודעות מה הן מפסידות וכמה התחום שלך מרתק-מסקרן-ומספק
ממליצה בחום
בהצלחה-ושלא תגיד שאני לא עושה לך קידום-מכירות
ביי

רסקול

New member
קדוש - במה שונה תליון הכלב מדוריטוס

מתליון הכלב של צ'יטוס? אבל ובעיקר - ילדים ידועים כנקשרים אל חפצים וכמעניקים לחפצים אלה כוח מאגי. הרי אחת התיאוריות הכי מטופשות על "שחר האנושות" מסבירה את המיתוס כסוג של ביטוי תרבותי ילדי, פרימיטיבי, מחובר אל הטבע וכו' נמה עושות כל הנשים המבצעות טקסים נשיים בהרי הגליל, אם לא לחזור את עולם המיתוס, שבו יש חפצי עוצמה. אהבתי מאוד את התיעוד שלך.

TAINTED SAINT

New member
דוריטוס...ציטוס...במבה...../images/Emo83.gif

מה קרה לפורום
כולם היום כאן מהבוקר בקטע של מאנציז' עצבני בלתי ניתן לשליטה....
חומר חדש בשוק ולא שמעתי
ההוא בכלל כתב שהשכן הקווקאזי שלו התחרפן לגמרי ואכל לבדו את ה
+שק של 20 ק'ג בונזו
ספרו...שתפו...גלו...אחיי ואחיותיי...... ביום כמו שהיה לי היום אני מוכן לפתרונות נואשים
[לחתולים יש טלפאתיה
החתול שלי פתאום הסתכל עלי עכשיו ונמלט בבהלה מהחדר
] TAINTED SAINT

לקדוש ../images/Emo195.gif../images/Emo88.gif../images/Emo97.gif

אח שלי תחזור נשמה-אני יודע שאתה נכנס וקורא מה שהולך פה-נכון שכמה זבלים פגעו בך-ואני יודע שאתה בן אדם סבבה עם
נקי ונשמה טהורה ולא היגיעה לך מה שהמניאק ההוא כתב עליך וליכלך
אני לא ראיתי מקודם מה שאתה כתבתה כאן נשמה-חבל שהמניאק ההוא עכשיו לא פה לידי הייתי מכניס אותו למאיפה שיצא
אני עכשיו קראתי מה שכתבתה פה-אלוקים יעניש את המפגר ההוא על הליכלוכים שלו עליך-אלוקים לא סולח לרשעים כמוהו-חכה נשמה ואתה תראה

למעלה