אמונות טפלות....

אמרולה1

New member
אמונות טפלות....

השאלה שלי היא האם מבחינת הדת אמונות טפלות אמינות? ואם כן ארצה דוגמאות שיכנוע.... תודה

סויה 1

New member
בתורה יש איסורים על אמונות טפלות..

תקראי את השירשור המתייחס לכך.

TAINTED SAINT

New member
אמרולה1 היקרה../images/Emo140.gif

כל דת באשר היא שם מבוססת על אמונות טפלות,וטוענת בו זמנית שכל הדתות האחרות הנן מוטעות....משום "שהן מבוססות על אמונות טפלות"..... [טוב,לא אתווכח,תוציאי מכלל זה את הבודהיזם שיותר סובלני יחסית כלפי דתות ואמונות אחרות]

מקסימה35

New member
בעניין הדת..

תשמעי, מבחינת הדת )היהודית( יש להאמין רק במה שאלוהים אמר וכתב ולא להיתפס לכל מיני אמונות שאנשים המציאו או שמעו ממישהו. ואכן האמונות האילה אכן תפלות כמו שהן נקראות.. תראי, כל עוד את מאמינה למשל בסמל כמו חמסה וכדומה ואת שמה את זה כקישוט או קמיע לשמירה -אין עם זה בעיה. הבעיה מתחילה כשעושים מהטפל עיקר ומהעיקר טפל. אם את למשל מאמינה שלדוגמא החמסה תעזור לך ותושיע אותך ותשלח לך ברכה ותשמע לתפילותייך -זה בעייה בגלל שאת שוכחת שבשביל זה יש אלוהים שהוא מקור כל הברכות. אבל אם את כל רצונותייך ותפילותייך את מפנה לאלוהים ובמקרה יש לך גם איזה קמיע קטן או חמסה ככה בשביל ההרגשה הטובה -אז זה בסדר גמור. אין בזה שום איסור. אני אישית מאוד מאמינה באלוהים ולא בשום דבר אחר ומרוב שאני מאמינה אני מתנגדת לכל אמונה תפלה. זה נראה לי כאילו שאם אני אעשה משהו של אמונה תפלה זה כאילו שאני מנסה לעזור לאלוהים או חס וחלילה שאני כאילו לא מספיק סומכת על היכולת שלו. בגלל זה אני ממש נגד כל דבר שהוא לא מאלוהים. כל התנגדות כזאת שלי היא כמו הצהרה שיש לי את אלוהים, ויותר ממנו אני ממש לא זקוקה לשום דבר. וברוך השם אני רואה תוצאות בשטח.. תנסי גם את ותראי.

miyamoto

New member
איפה קונים אלוהים כזה?

ומה מחירו? יש אלוהים קטן שאני יכול לצרף למחזיק המפתחות שלי?

מקסימה35

New member
יש לי אחד כזה...

יש אחד כזה. הוא אמנם לא בשביל מחזיק מפתחות אבל הוא נמצא בתוך כל אחד מאיתנו וסביבינו כל הזמן. כולל מחזיקי מפתחות, מחזיקי ספרים, מחזיקי סירים, וכו`.. צריך רק להאמין. אני לא רוצה להישמע כמו איזה מטיפת דת אבל תנסה להאמין במקום לזלזל.

TAINTED SAINT

New member
וואאאאאאאאאאאאאו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

וכל זה בשש וחצי בבוקר
מת לראות למה את מסוגלת כשאת ערנית לגמרי
יש לי רק תיקון טעות אחת קטנה אם לא אכפת לך.... אלוהים לא כתב שום דבר בעצמו....כל כתבי הקודש נכתבו עיי בני אדם,בשר ודם. לטענתם מה שכתבו הם "דברי אלוהים חיים !" אינני חלילה מתווכח איתך על אמונתך,אדם באמונתו יחיה....לפחות עד שמיאמוטו יתעורר ויערער את היסודות עלייך נשענת אמונתך.. אך דבר אחד קטן מתמיהני...את כותבת שוב ושוב "אלוהים",ולא "אלוקים",כפי שעושה אחינו ורענו לפורום,אלברטו,והוא בחור מאמין "חב"לז" [כפי שהוא אוהב לומר],מי משניכם צודק....? גמרת כבר את הבמבה? שלך TAINTED SAINT

miyamoto

New member
שניהם צודקים...

מה משנה איזה שם אתן לחברי הדמיוני?

TAINTED SAINT

New member
סליחה מיאמוטו,שלי נכתב...

קודם,אך שכחתי לשלוח,ככה זה כשלא ישנים רוב הלילה ויש ילד להכין לבית הספר.... שיהיה לך יום נהדר
[שמתה לב שהיא לא מגיבה ? בטח הלכה לפיצוציה לקנות עוד במבה....]

למעלה