אמוניה גבוהה מאוד במים ודגים מתים!!! דחוף!!!

ortalh35

New member
אמוניה גבוהה מאוד במים ודגים מתים!!! דחוף!!!

שלום,

מתו לי 5 דגים השבוע וקניתי בדיקת אמוניה.
הבדיקה מראה על אמוניה בערך כ- 0.8
מה עושים על מנת לטפל באמוניה???
ואין לי מקום אחר לשים בו את הדגים.

תודה רבה...

להחליף שליש מים

שהוכנו מראש כמו
1 מי עדן או אחר.
2 מים רתוחים שקוררו.
3 האפשרות השלישית באם יש אנטי כלור להוסיף
בלבד למים שאתם משלימים .
באם היו לי פרטים נוספים כמו סוג הדגים וכל מה שייש באקווריום הייתי מתייחס בתשובתי אחרת.

ortalh35

New member
באקווריום יש דגי גופי ומולי

גודל האקווריום הוא 27 ליטר

ושוב אני שואל

איזה פילטר ומה יש בתוכו."
איזה מצע טיבעי או אחר.?
האם אתה משתמש/ בפחם ואיזה?
האם יש צמחים ואיזה.?
מה טמפרטורת המים.?
איזה מזון ?
האם ישנה משאבת אוויר?
תעלה תמונה ותשיב תקבל תשובה

ortalh35

New member
מצ"ב תמונת האקווריום

פילטר פנימי
27 ליטר
מצע צבעוני
אני משתמשת רק באבנים הלבנות בתוך הספוג של הפילטר אך לא בפחם
טמפרטורה 30 מעלות
מזון דפים וגרגירים שוקעים
אין לי צמחים אמיתיים בפנים רק מלאכותי
ויש משאבת אוויר
&nbsp
כל כמה זמן צריך להיליף מים במצב של אמוניה או ניטריט?
&nbsp
נ"ב האקווריום מופעל שבועיים וחצי
&nbsp
תודה רבה...
&nbsp
&nbsp

מצע צבעוני רעל לאקווריום

פילטר פנימי
מה יש בתוכו והאם הוא חשמלי?
27 ליטר
בסדר

מצע צבעוני
רעל לאקווריום ויתכן שזו הסיבה לבעיות.

אני משתמשת רק באבנים הלבנות בתוך הספוג של הפילטר אך לא בפחם
צלמי לי את הפילטר

טמפרטורה 30 מעלות
אסון לדגים מכסימום 24 מעלות

מזון דפים וגרגירים שוקעים
דפים (פלקס) טוב, השוקע לא מיועד לדגים שלך

אין לי צמחים אמיתיים בפנים רק מלאכותי
בסדר
ויש משאבת אוויר
בסדר

כל כמה זמן צריך להיליף מים במצב של אמוניה או ניטריט?
לא מחליפים מים בתדירות גבוהה רק כל שלושה חודשים שליש מים

מאמר קצר למתחילים

ניכתב על ידי צלי בירנבוים
1 שטיפת האקווריום אפשר גם בסבון ולאחר זאת לשטוף היטב.
2 פיזור המצע ,רק טבעי ולא צבעוני . רצוי בשכבה של-5 ס''מ לפחות.
3 מיקום הפילטר.ורצוי פילטר ביולוגי ולא מכני.
4 מיקום החימום: יש להצמיד אותו לחלקו העליון של האקווריום ולקוון אותו ל-24 מעלות. יש לשמור את ראש החימום ( התרמוסטט ) מחוץ למים .יש סימון על גבי החימום לגובה המים המכסימלי.
5 חיבור משאבת האוויר בנקודה גבוהה מגובה המים שבאקווריום ולמקם את אבן האוויר מתחת לגוף החימום .פיזור החום יהיה מידי וחסכוני.
6 הכנסת מים: ,ורצוי מים מינרלים, או מי גשם. או מים מהברז באפשרות האחרונה.
7 אין להכניס למים כל חומר שזה אומר גם לא אנטי כלור. הכלור מתאדה מהמים בימים ספורים. יש להכניס פחם פעיל לשלושה ימים ולאחר זאת להשליך .(לא בתוך הפילטר)
8 להוסיף דקורציה באם יש למשל, אבנים ,צדפות ,צמחי מים, ועוד.
9 להפעיל את כל המערכת וגם את התאורה באם יש. (רצוי מאוד)
10 לתת לאקווריום לעבוד כולל התאורה ברציפות 7 ימים.
11 ביום השלישי לאחר הוצאת הפחם, אפשר להכניס קמצוץ מזון פתיתים לשם התחלת ההרצה הביולוגית. (לא להכניס דגים)
12 ברגע שיראה סימן ראשון לאצות במים זה סימן שמי האקווריום התאזנו ויש אפשרות להכניס דגים .
13יש לדעת מראש לאיזה משפחות דגים אנו מכינים את האקווריום ולהכינו בהתאם.
... את הדגים לא להכניס ב-V אחת אלה בהדרגה . להתחיל בזוג דגים ולחכות ולראות תגובות.
14 אין להאכיל את הדגים שלושה ימים ראשונים. עד אשר הם יתאקלמו למים החדשים ולסביבה החדשה.
15 כמות המזון היא פונקציה של בריאות הדגים ואיכות מי האקווריום.לכן יש לשמור על כמות מזון מאוזנת. שיגמרו לאכול תוך דקות ספורות.

ortalh35

New member
תמונה של הפילטר

שלום צלי,
&nbsp
מצ"ב תמונות של הפילטר
&nbsp
בעבר שאלתי אותך לגביי חום הדגים ורשמת שהם יכולים לחיות עד טמפרטורה של 34 מעלות.
בנוסף, אני מדליקה מזגן ועדיין זה 30 מעלות
את החצץ אני יוציא ויחליף
&nbsp
מצ"ב תשובתך הקודמת לגביי החום
38 מעלות הרי זה לא יתכן .
&nbsp
הדגים שציינת יכולים לחיות גם ב-34 מעלות ללא כל בעיה כאשר יש מערכת איוורור במים.
&nbsp
לפי השאלה שלך "האקווריום הוקם לפני חמישה ימים." לא מפתיע שהדגים בחלקם מתים.
&nbsp
הם מתים בעיקר משום שהכנסת את הדגים מוקדם או,היו חולים ברכישתם,
&nbsp
הכנת האקווריום לאכלוס דגים:
שאלות רבות נשאלות על ידי רבים מהחובבים כיצד להכין את האקווריום לדגים כדי שלא תהיה אכזבה ראשונית מהתמותה הגדולה. הדרך הטובה ביותר היא הדרך הטבעית, כלומר לתת לזמן לעשות את שלו וכמובן בעזרה קטנה מצדנו, כל זאת ללא כל חומרים ותוספות כמו אנטי כלור ועוד. יש למלא את האקווריום במי ברז, להפעיל את הפילטר הביולוגי החיצוני/פנימי, לאוורר את המים בעזרת משאבת אוויר וכמובן לחמם את המים בחורף (רק כאשר מגדלים דגים טרופיים). הדבר החשוב ביותר הוא להפעיל את מערכת התאורה ללא חוצץ זכוכית (המכסה) . הזכוכית היא פילטר לתאורת הפלורוסנט בין הנורות למים. כדי לזרז את התהליך הביולוגי, יש לפזר מעט מזון דגים במים או להוסיף מעט אמוניה וכד', קנויה או ביתית. ישנה אפשרות נוספת והיא להכניס דג או שניים לאקווריום, כל זאת כדי לזרז את המערכת הביולוגית של האקווריום. האקווריום יהיה מוכן לקבלת דגים כאשר תופיע ירוקת על הזכוכית ו/או שאר העצמים שבמים. כאשר מופיעה הירוקת, המערכת הביולוגית מתאזנת משום שאצות ניזונות מהחנקות והפוספטים שבמים והופעתן מלמדת שרמת החנקות והפוספטים ירדו משמעותית. כדי לשמור על איכות המים יש להאכיל את הדגים בכמות קטנה ביותר של מזון (1%ממשקל גופם ביום) ולהאיר את האקווריום, לא יותר מאשר 8-10 שעות ביום. אקווריום אשר כמות האצות בו מועטה הוא אקווריום מאוזן, באקווריום שלא צומחות בו אצות, ישנה בעיה של תאורה לא נכונה או חומרים זרים, כגון: מצע צבוע ועוד. כאשר הגענו לאיזון המים אנו צריכים לדעת מראש באילו משפחות דגים אנחנו רוצים לאכלס את האקווריום. למשל: משפחת הציקלידים או משפחת משריצי החיים, שזה אומר סידור נוף האקווריום מראש. נושא סידור נוף האקווריום לפי משפחות הוא חשוב מאוד להצלחת מהלך החיים וההרמוניה באקווריום, כמו למשל סידור באבנים, ריף לדגי הציקליד, או סידור אקווריום משולב בסלעייה וצמחייה לדגים המשריצים ועוד ועוד. כאשר הכול מוכן לקבלת הדגים, יש לרכוש את הדגים במקומות אשר רמת התחזוקה של הדגים היא טובה. דגים בריאים הם דגים שאוכלים (חשוב מאוד), דגים חולים אינם אוכלים. לא להתבייש ולבקש לראות בעיניים אך הדגים אוכלים, כך גם תוכלו לדעת את סוג המזון שעליכם לרכוש. רצוי מאוד בקנייה הראשונה לרכוש לא יותר מאשר זוג או שנים. כאשר מאכלסים את האקווריום בדגים החדשים, יש להרגיל את הדגים לאיכות המים באקווריום החדש. טמפרטורת המים שבין השקית ומי האקווריום היא בחשיבות משנית, מה שחשוב באמת זה להרגיל את הדגים למים החדשים ותוך כדי כך גם הטמפרטורה מתאזנת.
&nbsp
&nbsp

במקרים קיצוניים

כאשר מי האקווריום מאוזנים מבחינה ביולוגית אכן יכולים הם לשרוד ולעבור את תחום ה-34 מעלות לזמן קצר .
אבל התנאים של המים אצלך באקווריום כאשר המצע הביולוגי של הפילטר הוא ממש
ממש לא מספיק אין סיכוי שהדגים יחזיקו מעמד . במקום חרוזי הקרמיקה הלבנה שימי אבני טוף לא גדולים.
מצרף תמונה

למעלה