אמוניה לעוגות - מי מכיר, מי יודע ?

shoshwe

New member
אמוניה לעוגות - מי מכיר, מי יודע ?

לפני שנים אמי הרבתה להכין עוגה לבנה בעלת מספר שכבות שהכילו אמוניה. היא נהגה לקנות בבית מרקחת אמוניה מיוחדת למאכל. בשנים האחרונות כבר לא משווקים חומר זה בבתי המרקחת. נסיתי להכין את העוגה ללא אמוניה, אבל זה בהחלט לא אותו הדבר. נראה שתפקיד האמוניה לרכך ולתת לעלים מרקם יחודי, כך שהקרם נספג אחרת לתוך הבצק. האם משהו מכיר ויודע היכן ניתן כיום להשיג אמוניה לעוגות? ומה יכול לשמש כתחליף?
 
מכירה ועוד איך....

חברי הפורום התנגדו בתוקף אך אני טוענת שאין בזה רע. ניתן לקנות בשווקים בחנויות התבלינים וגם אצל דודו בתבליני הכפר.
 

עגת

New member
זה כימיקלים, וזה גם משמש כחומר

ניקוי, אני חושבת שאלו פרטים מספיקים.
 

גליגל

New member
זהו חומר התפחה כימי.

גורם נפח (נותן גובה, לעומת הפוטש שהוא גם חומר התפחה הנותן רוחב) וגורם טעם.
 

נירהמ1

New member
היה כאן דיון ארוך במיוחד בנושא

בחיפוש למעלה תקישי את המלה אמוניה, ותקבלי את השרשור. זהו חומר מסוכן.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
האם עלי להבין שהאמוניה שנויה

במחלוקת? אפשר לקבל פרטים? תודה


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
אמוניה זה חומר תוקפני ורעיל מאד. די בכך שתבדקי מה נאמר על מיכל האמוניה שבמפרץ חיפה...
מה שכן, באפייה האמוניה מתאדה ולא נותר ממנה זכר.
אבל אין כל וויכוח: האמוניה משמשת לא מעט בתעשיית המזון.
כאן יש קצת מידע בשפה עילגת. יש להקליק על ה-X למעלה מימין כדי שיהיה קריא.
 
למעלה