אמוניה לעוגות - מי מכיר, מי יודע ?
לפני שנים אמי הרבתה להכין עוגה לבנה בעלת מספר שכבות שהכילו אמוניה. היא נהגה לקנות בבית מרקחת אמוניה מיוחדת למאכל. בשנים האחרונות כבר לא משווקים חומר זה בבתי המרקחת. נסיתי להכין את העוגה ללא אמוניה, אבל זה בהחלט לא אותו הדבר. נראה שתפקיד האמוניה לרכך ולתת לעלים מרקם יחודי, כך שהקרם נספג אחרת לתוך הבצק. האם משהו מכיר ויודע היכן ניתן כיום להשיג אמוניה לעוגות? ומה יכול לשמש כתחליף?
לפני שנים אמי הרבתה להכין עוגה לבנה בעלת מספר שכבות שהכילו אמוניה. היא נהגה לקנות בבית מרקחת אמוניה מיוחדת למאכל. בשנים האחרונות כבר לא משווקים חומר זה בבתי המרקחת. נסיתי להכין את העוגה ללא אמוניה, אבל זה בהחלט לא אותו הדבר. נראה שתפקיד האמוניה לרכך ולתת לעלים מרקם יחודי, כך שהקרם נספג אחרת לתוך הבצק. האם משהו מכיר ויודע היכן ניתן כיום להשיג אמוניה לעוגות? ומה יכול לשמש כתחליף?