אמוניה

אמוניה

שלום לכולם, האם ישנם כאן הורים שבצעו בדיקת רמת אמוניה בדם? הבנתי שזה קצת מסובך מבחינה אופרטיבית ונהוג לעשות את הבדיקה בבתי החולים. אשמח להמלצה מהורים שבצעו.

galigal33

New member
אנחנו בצענו גם בדיקת אמוניה וגם בדיקה

של חומצות אמינו. בצענו במכון להתפתחות הילד ושתיהן יצאו לא תקינות בגלל ששכחו לאמר לי שצריך להיות בצום והוא שתה בקבוק מטרנה לפני הבדיקה. בצענו אותם שוב בבית חולים אחרי צום והן יצאו תקינות לחלוטין. אני זוכרת שתוצאות של האמוניה היו עוד באותו יום ולחומצות האמינו לקח שבועיים בערך להגיע. לא ברור לי מה כל כך מסובך בבדיקה אבל אכן עשינו אותה בבית חולים וקבלנו תוצאה כמעט מייד.

debitz

New member
אנחנו עשינו בדיקת אמוניה

עשינו בבדיקת דם רגילה, אבל הבעיה שלא כל מעבדה מוכנה לבצע אותה כי אין להם תנאים. אז נסענו למעבדה (של קופת חולים רמת השרון) שכן עשתה. יצאה תוצאה חריגה אבל התברר שמוטעית. חזרנו על הבדיקה, שוב נסענו לרמת השרון, ויצא תקין. מתברר שאת הדם צריך לשמור מייד בקרור וכנראה הם לא עשו זאת בפעם הראשונה. מי שהמליצה על הבדיקה היתה דיצה צחור והאמת אין לי מושג למה. זה היה לפני 4 שנים או 3 אז עוד הלכתי לכל מיני בדיקות חסרות תועלת כמו בדיקה גנטית....

vered73

New member
מדוע חסרות תועלת? לפחות שללת מוטציה בכר' 15.

הנורא בעיני הוא המלצתה להשתתף במחקר MRI להורים חדשים וטריים, כשלמעשה נעשה שימוש בתחושת הטרגדיה והאבדן הטריים כדי להשיג עוד אובייקטים למחקר שכמותו נעשה כבר ביפן על מספר רב של אוטיסטים. זה, בהחלט מיותר ולא תורם לנו דבר. שהרי גם אם יגידו לנו שהמוח של הילד שונה במבנהו מזה של אחיו, במה זה יועיל לטיפול בו? מה גם שאצלנו ספציפית נשלחתי למומחה בוולפסון בגלל מבנה ראש גדול מהרגיל והדבר היחיד שהוא ידע לספר לי שנתיים מאוחר יותר זה שמעשרות פציינטיות שהגיעו עם אותה אבחנה נולדו רק 2 אוטיסטים. (צחור המליצה לנו להשתף במחקר של החברה שלה עם הMRI אחרי שכבר פורסמו הממצאים על שונות בחלקו הקדמי של המוח).

למעלה