חצי השנה לא נחשבת.
הלנדינג אמור לקחת כשעתיים, נותנים את החבילה שקיבלתם בשגרירות ואת הדרכונים, מצטלמים, מקבלים רקורד אוף לנדינג, מחתימים טופס B4 במכס,והולכים למלון. מוכרחים לתת כתובת של חבר קנדי או קרוב משפחה (או אפילו הכתובת שלי אם אין לכם אחרת) כדי שהכרטיסים יגיעו, הם לא שולחים לארץ וכדי להיכנס חזרה למימוש התושבות אתם חייבים את הכרטיסים. אתם יכולים לצאת למלון, להתאושש מהטיסה, ולטוס מייד חזרה, אבל זה עינוי, הייתי מציע לבוא לפחות ל 3 ימים, כדאי להפקיד קצת כסף בחשבון, להוציא לכל הבגירים במשפחה כרטיסי אשראי (אפילו מסוג סקיורד אם אין ברירה) כי אדם בלי קרדיט הסטורי מאד מוגבל ביכולת לשכור דירה , לקנות רכב בליסינג או פיננס, לקנות בית במשכנתא, ועוד אלף ואחד דברים. אני ממליץ לבוא שלפחות המבקש הראשי יבוא לשבועיים, או שבן הזוג יישאר לשבועיים, ויעשה תיאוריה ורישיון נהיגה. בלי רשיון נהיגה אין ביטוח רכב, ובלי שניהם אי אפשר לקנות רכב, ורכב שכור לכמה שבועות זה יקר כשאתם באים סופית. גם צבירת הוותק ברישיון הקנדי, תועיל להקטנת פרמיית הביטוח הנוראית שמשלמים כאן מהגרים חדשים. יש צורך להבא את רישיון הנהיגה הישן, או את החדש מהסוג שכתוב בו הוותק, כדי שתוכלו לקבל אישור וו8תק נהיגה מהקונסולייה.