אמזון במכירת חיסול פומבית?

trilliane

Well-known member
מנהל
אמזון במכירת חיסול פומבית?

זוכרים שאך לפני חודש התלוננתי כאן על נדנדת המחירים של אמזון?
מאז אותה פעם (שהמוצר היה ב-$33 וקפץ חזרה ל-$60 לפני שהספקתי לקנות) הוא ירד מעט ל-$55 ונשאר שם, עם תנודות זעירות ולא מעניינות. חלק מהזמן לא אמזון הציעה אותו אלא "מחסן אמזון למבצעים" (משהו כזה, מן תת מוכר של אמזון למוצרים שנשארו במחסן והם לא לגמרי במצב חדש, לא בדיוק הבנתי) או מוכרים פרטיים אחרים שאינם אמזון אך שולחים מהמחסנים שלה.

לפני כחצי שעה קיבלתי מהגמל הודעה שהמחיר צנח ל-$19.49!!! (הפעם המחיר של אמזון עצמה מטעם עצמה).
גיליתי את הדואל באיחור של כ-15 דקות, וכשנכנסתי למוצר מחירו עמד על $20.46.
מיד שמתי בעגלה, והמחיר שקיבלתי היה $22.55! קרה לכם פעם דבר כזה?!

לא לקחתי סיכון והזמנתי מיד.
עכשיו אני נכנסת שוב לדף המוצר, והמחיר כבר עומד על $23.68...
והנה רעננתי שוב (אחרי שכתבתי את ההודעה הזו) והמחיר $24.86...

WTF?!

הם מנהלים איזו מכירת אונליין בזמן אמת של כל הקודם זוכה?
מעודי לא ראיתי דבר כזה!

נו, לפחות הספקתי להזמין בזמן והרווחתי מכל העניין...

trilliane

Well-known member
מנהל
$31.73... מעניין לאן זה עוד ימשיך לטפס

רשמתי את כל המספרים שהצלחתי לאסוף וחיפשתי את ההיגיון בסדרה... (אני חנונית משועממת בחופשה, זו בעיה
) ונראה שהאלגוריתם שלהם מעלה את המחיר ב-5% כל 5 דקות. ייתכן שפספסתי כמה תחנות באמצע (או שהם דילגו).

הנה מה שראיתי במו עיניי, והכול בשעה האחרונה!
$19.49
$20.46
$22.55
$23.68
$24.86
$26.10
$28.78
$30.22
$31.73

מצד אחד אני טיפונת מתבאסת שלא ראיתי את הדואל מיד, אבל יותר מרגיז שראיתי מחיר מסוים וכשלחצתי על הוספה לסל הוא התעדכן לי למחיר אחר (אני חושבת שזה לא הוגן מצדם, בפרט בהתחשב בכך שהייתי בעמוד שניות ספורות) אבל מילא, $3, כפרה... אני רק חושבת לעצמי איך הייתי מרגישה לו הייתי הולכת לישון הלילה מוקדם כפי שתכננתי (נו טוב, אני תמיד מתכננת...
) ואז כמה בבוקר ורואה מה פספסתי... לפחות זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זהו, נגמרה החגיגה, סגרו הבאסטה, הלכו הביתה

תוך פחות משעתיים חוסל המלאי של אמזון...
המחיר לפני הצניחה היה $55;
את ההודעה של הגמלים קיבלתי ב-02:16

להלן סדרת המחירים המלאה שהצלחתי לרשום (תוך רענון הדף כל כמה דקות):
$19.49
$20.46
$22.55
$23.68
$24.86
$26.10
$28.78
$30.22
$31.73
(עשיתי הפסקה)
$36.74
$38.58
$40.51
$41.24 (לשם שינוי עלייה של 2% בלבד)

$52.50 (בדקתי בשעה 4:00 שעון ישראל, בסה"כ כעשר דקות מהבדיקה הקודמת)
זהו, כנראה נגמר המלאי... עכשיו המוצר מוצע ע"י
Sold by Bargains Direct and Fulfilled by Amazon
זה מחיר שגרה גדול ועגול (דומה למחיר של $55 שהיה בחודש האחרון).

איזה מזל שלא הלכתי לישון...
זה רק כסף, אבל אני זוממת עליו כבר חודשים רבים, ולו הייתי מתעוררת בבוקר ומגלה שפספסתי הייתי אוכלת ת'לב עוד יותר מהפעם הקודמת.
ארבע לפנות בוקר, לא נרדמת...

liorb22

New member
ואני נתקלתי במשהו אחר

הסטילבוק הבריטי של FIREFLY עמד יציב באיזור ה30 פאונד, אבל בימים האחרונים מחירו צנח ל16 פאונד ותוך זמן קצר המלאי חוסל. כולם התבאסו, אבל כעבור יממה שוב המוצר חזר למלאי במחיר הזה ושוב חוסל המלאי... עד לפעם הבאה.

בטח לאיזה הודי היה משעמם

trilliane

Well-known member
מנהל
כשמלאי מחוסל זה קורה, הגיוני וברור

במוצר שאמזון מוכרת בעצמה היא תמיד תציג בגדול את המחיר שלה, גם אם הוא לא הזול ביותר. מן הסתם אמזון לא יכולה למכור מוצר שאין לה במלאי, ובמקרים כאלה אם יש מוכרים פרטיים למוצר היא מקדמת את הזול ביותר ששולח דרכה, ואם אין כזה אז את הזול ביותר.

לרוב המוכרים הפרטיים מיישרים קו סביב המחיר של אמזון, חלקם משתדלים להציע מעט פחות (אחרת אין סיבה שיקנו מהם) ומכיוון שהמחירים של אמזון לרוב אטרקטיביים, זה יוצר תחרות סביב מחיר די נמוך מלכתחילה. אבל ברגע שלאמזון נגמר המלאי ראיתי מוכרים שמיד מקפיצים את המחיר... או לחלופין, אם אמזון בדיוק הורידה את המחיר (והם לא הספיקו ליישר קו) ואז היא חיסלה את המלאי שלה בזול, יוצא שהמוכר שמקודם מוכר עדיין במחיר הישן, ואולי זה מה שראית.

אבל זה לא מסביר את נדנדת המחירים שלה עצמה... אני יודעת כי אני עוקבת גם בשלושת הגמלים ומקבלת דיווחים על מחירי אמזון עצמה (אפשר לבחור, כידוע).

אבל תמחור כזה שבו אמזון מצניחה מחיר ואז מעלה אותו במדרגות כל כמה דקות...
בחיים לא נתקלתי. אגב, הגיע כבר ל-$36.74 (עדיין מחיר של אמזון עצמה, למען הסר הספק).

Soak

New member
נשמע כמו תוכנה שמעלה את המחיר

משהו כמו +1$ בכל דקה, עד שהכותר חוזר למחיר הרגיל שלו. מעניין. לא ברור לי למה הם עושים את זה, אבל אני מניח שיש להם את הסיבות שלהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור שזה ממוחשב וכבר חישבתי את השיטה

אבל הנקודה הייתה שזו שיטת תמחור מוזרה לאללה שמעולם לא נתקלתי בה.

trilliane

Well-known member
מנהל
קיבלתי את המארז השבוע והבלו ריי לא עובד במחשב

וזה כל מה שיש לי, כונן בלו ריי... הצלחתי למצוא מעט מאוד מידע באינטרנט, אבל יכול להיות שזה בגלל ה-DRM המחורבן ששמו עליו?
זה ממש מעצבן. עוד לא מצאתי לזה פתרון אבל חייב להיות משהו... לא קיבלתי שום אזהרה לפני שקניתי שתהיה לי בעיה לצפות בו, זו פשוט חוצפה שהם עושים כל מיני טריקים כאלה (שלמרבה האירוניה מעולם לא מנעו זיוף או גנבה של המומחים, רק דופקים אנשים תמימים שקנו עותק חוקי).

מזל שהמהדורה המיוחדת היא מהדורה כפולה (כדי שכולם יהנו) אז יש גם DVD... (והסרט עצמו גם ככה לא באיכות מדהימה). מה שכן, אפילו ב-DVD כבר מרגישים את החדות של צילום בימינו, ונראה שבסופו של דבר הגיל השיג אפילו את רינגו...

liorb22

New member
מוזר

ניסית להריץ ברקע את ANYDVD? הגרסאות העדכניות שלהם פורצות הלכה למעשה כל הגנה אפשרית של הבלורי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן מוזר אבל זה המצב.
פעם ראשונה שקרה לי

לא מכירה את התכנה הזו; מה היא עושה? היא חינמית או שצריך לקנות אותה?

Soak

New member
יש גרסת ניסיון חינמית ל-21 יום

לאחר מכן צריך לקנות אותה. בשבילי אין ניגון של DVD או בלו ריי בלי AnyDVD. זו תוכנה חובה. היא פורצת את כל ההגנות הקיימות - איזורים בבלו ריי וב-DVD, DRM, הצפנה דיגיטלית , HDCP וכל שאר ההנפצות...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא אקנה תכנה עבור תקליטור אחד...

עד היום הסתדרתי בלעדיה מצוין, לא היו לי בעיות, כל תקליטורי הבלו ריי התנגנו סבבה... אין לי בעיה של אזורים, ולמה לכל הרוחות אמורה להיות לי בעיה של DRM?! זו פשוט חוצפה. קניתי תקליטור חוקי, חדש, רשמי, שילמתי עליו כסף מלא, למה אני אמורה לעשות מעקפים ולהוציא עוד כסף על כותר חוקי בשעה שכל מי שרוצה את התוכן פרוץ יכול להוריד אותו חינם בלי כל החרא הזה?! בכל פעם שאני נתקלת בשטויות האלה אשכרה בא לי להגיד שילכו לעזאזל, בפעם הבאה לא אטרח לקנות עותק חוקי.

trilliane

Well-known member
מנהל
כתוב שמה שמנגן אמור לקרוא אותה...

ועד היום לא היו לי בעיות עם אף כותר בלו ריי.
על האריזה של זה כתוב
FBI Anti-Piracy Warning: Unauthorized copying is punishable under federal law

Soak

New member
הסבר

יכול להיות שעד היום לא ניסית לצפות בכותר עם הגנת HDCP, זו לא הגנה שקיימת בכל הכותרים. רק חברות ההפצה שחתמו הסכם עם אינטל מוציאים כותרים מוגנים, ואחרים - לא. יכול להיות שפשוט לא נתקלת בזה עד עכשיו.
לגבי הניגון, צריך שכל הרכיבים יתמכו ב-HDCP כדי שאפשר יהיה לנגן את התוכן - נגן הבלו ריי (במקרה שלך כרטיס המסך), הכבל והמסך. כנראה שאחד מהרכיבים האלה אצלך לא תומך בהצפנה ולכן את לא מצליחה לנגן.

trilliane

Well-known member
מנהל
עדכון: הערב לא הצלחתי לצפות באף כותר!

קיבלתי את אותן שגיאות בכל התכנות –
Total Media Theatre 5 כתבה שהיא לא יכולה לנגן את התקליטור.
CyberLink PowerDVD 10 כתבה שהיא צריכה עדכון, ואישרתי, והיא עדכנה, וכלום לא קרה... (וחוזר חלילה).

אלה בדיוק אותן שגיאות שקיבלתי עם הכותר החדש, אבל הפעם הן קרו לי בכותרים שכבר ניגנתי בעבר בהצלחה בשתי התכנות האלה!
כאילו בא לי הנאחס וכלום לא עבד...

כשזה קרה לי עם הכותר החדש ניסיתי את VLC שעד עכשיו לא השתמשתי בה לנגן בלו ריי. היא היחידה שכתבה לי שגיאה לגבי איזה קוד / מפתח שחסר לה בספרייה AACS. לפני שלושה ימים כשזה קרה הרצתי חיפוש בגוגל ומצאתי הסברים בסרטון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=tZAbZQDOOio
ושם הוא מסביר ליצור את הספרייה הזאת ולהוריד את הקובץ מאיפשהו... אבל זה לא עזר.

בקיצור, אני לא יודעת אם בגלל הכותר החדש משהו נדפק (או אולי בגלל הקובץ שהורדתי?
כי הוא לא ממש שינה משהו... לא ל-VLC ולא בכלל), או שהנאחס התלבש עליי מעתה ואילך, אבל היה לי כונן בלו ריי שתפקד מצוין עד השבוע ובמשך שנתיים ניגן בלי למצמץ את כל הכותרים שקניתי. לא יודעת מה קרה!

מכיוון שישבו אצלי חברים בסלון והיה צריך למצוא פתרון מהיר, הורדתי את AnyDVD HD והיא אכן פתרה את הבעיה מיד. אז זה פתרון מהיר לערב, אבל היא חינם ל-21 יום ואח"כ היא עולה פאקינג 50 אירו ברישיון לשנה אחת(!) וזה אחרי 20% הנחה!

אלמלא הייתי אדם שלא מאמין בקונספירציות הייתי חושדת שמישהו שם "סידר אותי" כך שאיאלץ לקנות אותה אם אני רוצה ליהנות מהציוד שכבר רכשתי בכסף רב... ואני רוצה לדפוק את הראש בקיר. מה קרה פתאום? מה השתנה? למה אני צריכה לשפוך עכשיו עוד ים כסף בשנה על ציוד שכבר יש לי ועבד והכול היה בסדר, על כותרים שקניתי בכסף מלא?

ואשכרה בא לי לבכות, אני לא צוחקת
. גם ככה כולם סביבי מורידים וצוחקים עליי שאני טורחת לקנות, אז ואללה, עכשיו גם המוכרים שמים לי מקלות בגלגלים? הם באמת לא רוצים שאקנה? כי ממש אין לי שום קושי להוריד גם את מה שקניתי, חינם, בלי כל כאב הראש הזה, בלי שיגעונות מיותרים... זה נראה כאילו החברות שמוכרות עושות לי טובה, או הופכות דווקא את הצרכנים הטובים שאשכרה משלמים לשעיר לעזאזל. אני לא יודעת להסביר את זה אחרת.

אני לא יודעת מה זה HDCP ועד היום קניתי כותרים מארה"ב ומבריטניה ומישראל וחלק היו אזור A וחלק אזור B וחלק הכול והכול היה בסדר... לא קרה אף מקרה שכותר לא ניגן, ופתאום כולם. אז מה, עכשיו אני לקוחה שבויה, אם אני רוצה לנגן את מה שכבר קניתי(!) אני צריכה להוציא עוד מאות שקלים בשנה?

למעלה