אמיגוס

אמיגוס

הנה סקר, אבל הפעם זה לא שאלה אמריקאית, זה שאלה פתוחה למה אתם אוהבים את רדיוהד? או מה הדבר הראשון שמשך אתכם לשמוע או לקנות עוד דברים של רדיוהד? (למשל, זה המילים, המוזיקה, או סיבות יותר מקוריות וייחודיות)

polyethylene

New member
תשובה ראשונה...../images/Emo108.gif

דבר ראשון - בגלל טעות בקלטת, רציתי את נירוונה וקיבלתי את רדיוהד מוקלט עם pablo honey. אח"כ - בגלל שהשירים שלהם סיקרנו אותי ורותקתי למוסיקה. עכשיו - all of the above. חוץ מ pablo honey שמבחינת מילים הוא לא משהו, נשארתי מרותקת ללהקה הזאת, ריתוק שנמשך כבר 10 שנים בערך... לא מצאתי להקה אחרת שתחליף אותם...

polyethylene

New member
וביתר פרוטרוט...

הייתי בת 13 בערך, וחיפשתי דרך למרוד.
דרך אחת למרוד זה להיות שונה מאחרים ולא לשמוע את east 17 או madonna או כל דבר דבילי אחר מאותו הסיגנון.
pablo honey היה אלבום מרד די טוב בזמנו (למרות שגם נירוונה היו דרך טובה למרוד...), ההורים לא היו מרוצים, אבל מי שואל
ואז עברו שנתיים, והנה יצא לו the bends, ואז נגמרו התירוצים, אי אפשר למרוד יותר, האלבום היה פשוט מצויין. ואז הקשבתי לו לא בגלל המרד אלא בגלל האיכות. ואז עברו עוד שנתיים, ויצא ok computer, ואז באמת כבר אי אפשר להשתמש במילה מרד כמילה מייצגת, אלבום השנה, אלבום העשור, אלבום המאה... (ובלי ויכוחים, זאת הדעה שלי !!!) ובקיצור - להקה שהשתמשתי במוסיקה שלה בהתחלה כמרד, הפכה להיות חלק מרכזי בחיי, שירים מסויימים ליוו ומלווים אותי עד היום באירועים גדולים ומשמעותיים בחיי (אבני דרך אם תרצו מושג חביב יותר
), אם אני עצובה אני שומעת שירים מסויימים, אם אני שמחה אני שומעת שירים אחרים, ואם אני סתם חסרת מצב רוח מוגדר אני פשוט אשמע אותם ברקע. וזהו, מרחתי מספיק, מקווה שעניתי על השאלה... יום טוב

Major Thom

New member
בגלל

הליריקה. בגלל המוסיקה. בגלל ת´ום. בגלל ג´וני. בגלל אד. בגלל קולין. בגלל פיל. בגלל שהם הכי לא ממוסחרים שבעולם. בגלל שהיה להם אומץ להקליט אלבום כמו kid a אחרי ההצלחה של ok computer. בגלל הקליפים. בגלל שהפם כל כך חסרי פוזה. בגלל שיש משהו שלהם שאני יכולה לשמוע בכל מצברוח שיש לי *מעתיקה משרית*. בגלל שהם פתחו אותי לכל כך הרבה מוסיקה שלא שמעתי לפני זה. בגלל שהצלחתי להתחבר אליהם יותר מכל להקה אחרת. ובעיקר בגלל שהם רדיוהד. ואני אוהבת אותם. וזהו.
דובי אנדרוגינוס - בת שבע

root

New member
התחדשות. נסיונות. נשמה. בגלל

לא הקליפים, המסחור או מה שלא יהיה מושך ומשך אותי לרדיוהד. משך אותי הנסיוניות הראשונית לעומת מה ששמעתי עד אז. תודות שהם פתחו אותי למוסיקות שונות. בגלל שהכל מגיע מהנשמה. לגבי הנסיוניות (בעברית מקורטעת בתרגום) - ת´ום באמת בספיישל האחרון אמר, וזה ידוע, שקיד איי ואמניזיאק הם כלום לעומת מה שהם מקשיבים, וזה היופי, שבגלל זה אח"כ אני הולכת ומנסה להקשיב למשהו אחר. שונה. והקול של ת´ום...
בטח יש עוד מאה סיבות, ושכחתי. שומעת: mogwai - 2 rights make 1 wrong

סתם ככה

אני התחלתי לשמוע את רדיוהד בערך מכיתה ח´ (עכשיו אני מסיימת י"ב). והכל התחיל בגלל שאני ואח שלי, הגדול, היינו אל ההורים שלי בחו"ל- והיה לנו משעמם רצח- התחלנו לעשות סקירה מהירה על הלהקות שאנחנו מכירים. עד אז היו לנו רק דיסקים של אוספים בבית- כי לא היה לנו כ"כ מקורות שהיינו יכולים לשאוב מהם מידע על מוסיקה (לא רדיו- כי בנגב אין כ"כ קליטה, ולא אמ.טי.וי או משהו בסגנון הזה- כי עד לפני שנה בכלל לא היינו מחוברים לכבלים) אז בזמן שערכנו סיעור מוחות מעאפן שכזה, הבנו שבערך בכל דיסק שהיה לנו בבית היה לפחות שיר אחד של רדיוהד- אם לא שניים. אז החלטנו לקנות דיסק שלהם, ומאחר שלא ממש התמצאנו במה שקורה- אח שלי קנה את my iron lung ובערך מאז ועד קיד א´- כמעט כל חצי שנה קנינו אלבום אחר שלהם- וזה יצא הדבר הכי כדאי שעשינו בזמנו. מאז אני קונה דיסקים על ימין ועל שמאל- למקרה ונגלה להקות חדשות

הכוונה שלי

היא אחרי שגיליתם שיש לכם לפחות שיר אחד של רדיוהד בכל אוסף, למה הלכתם וקניתם דיסק של רדיוהד? בגלל המוזיקה? המילים? סיבה אחרת?

lazy

New member
תשובההההה

אותי משך HIGH & DRY. שמעתי אותו במצעד של רשת גימל , ואח"כ קניתי את דה בנדס והשאר היסטוריה.... כמובן שאח"כ קניתי עוד ועוד רדיוהד משתי סיבות. הסיבה העיקרית שכל דיסק חדש של רדיוהד משמח אותי ללא קשר למילים , מוזיקה וכו´ בתור אספן. אני קונה גם דיסקים שיש לי את כל השירים בהם. והסיבה השניה היא כמובן המוזיקה שלהם. אני קונה דברים שאני נהנה לשמוע. לא ברורה לי לגמרי הסיבה - זה לא המילים או המוזיקה - זה שילוב של כל הדברים שגורם לי להנות משמיעת דיסק של רדיוהד (או הופעה).

Yael Floyd

New member
המילים...

מישהו שהכרתי פעם היה תמיד מתרגם את השירים שלהם או פשוט מעתיק אותם והבנתי שאני פשוט חייבת לשמוע אותם... ומאז לא יכולה להפסיק :) <קולין תעשה לי ילד!!!>

kibutznikit

New member
מה יש לא לאהוב?

התחלתי לשמוע אותם בעיקר דרך האחים שלי, לאח שלי הגדול יש את אוסף הדיסקים המוצלח ביותר שראיתי בזמן האחרון. לאט לאט אחי הבינוני שגם הלך בעקבותיו הוריד שירים למחשב וכך הכרתי אותם. בכלל לא ידעתי שcreep שייך לרדיוהד.... ואז פתאום לקחתי את ok computer וכל כך אהבתי את carma police מאוחר יותר שמעתי את the bends וכל כך אהבתי את fake plastic trees בקיצור לאט לאט הכרתי עוד ועוד שירים ומה שכל כך אני אוהבת זה הגיטרות והמוזיקה ובכלל מה יש לא לאהוב?

kibutznikit

New member
אופס שחכתי

זה כל כך מעודד שיש עדיין אנשים לא מסחריים שהיה להם את האומץ להוציא דיסק בלי פרסום בכלל, שום השמעה ברדיו או קליפים נ.ב אהבתי נובעת מהרצון לשמוע דברים שונים שאפאחד לא עושה (למרות שיש מנסים) הם הראשונים!

למעלה