אמירה מעניינת של דיינה על אנדרסון סילבה ...

elvis18

New member
אמירה מעניינת של דיינה על אנדרסון סילבה ...

"Anderson would go to (welterweight), too,” “Yeah, he said he’d do it. He says he can make (170) easy. It’s insane.”

ככה עודכן על ידי מישהו שהיה במסיבת עיתונאים של הUFC באנגליה .

אם זה מצב , וסילבה ירד לוולטרוויט באיזשהוא שלב , ולא רק בשביל הקרב עם סנט פייר אלא בכלל ירד מחלקה כדי להיות אלוף שמה .

האם גם שמה הוא קורע את כל המחלקה ומנקה אותה לחלוטין ?

האם יש שמה בכלל מישהו חוץ מסנט פייר (אולי?) שיכול להוות לו אתגר רציני ?

elvis18

New member
יודע , למשל ב2006 ... נגד אוקמי

השאלה האם יש שמה אנשים שיכולים לעשות לו צרות ?

moriarty

New member
פעם חשבתי שכן

שהלוחמים ב-170 הרבה יותר טובים, ושיש שם מתאבקים שיעשו לו צרות קשות.
מאז שדמיאן מאיה ירד ל-170 וקרע את פיץ' אני כבר לא בטוח.
סביר להניח שרורי מקדונלד יעשה צרות לסילבה, אבל אין הרבה אחרים.

BeniTaz

New member
לא יודע אם קרב אחד אומר משהו

למרות שמאיה הוא לוחם רציני שניצח גם את סונן ב-MW ואני בעד שיצליח ב-WW. אבל אין ספק שפיץ' בירידה חדה והוא כאן הבעיה במשוואה.. הוא עשה תיקו עם פן שזה אולי הפתעה גדולה יותר. פן מעולם לא היה לוחם טוב ב-WW. פיץ' חטף נוקאאוט מהיר מהנדריקס וכמעט הפסיד לאריק סילבה. זה לא אותו פיץ' שאנחנו מכירים.

ה-MW מאוד התחזקה לדעתי אבל כשרואים את הטופ שלה ולוחמים כמו פיליפו ובוץ' שם גבוה מאוד זה אומר הכל.

אני חייב לסנגר על הMW

קודם כל הבאת דוגמה ל2 לוחמים שמדורגים גבוה בעיקר בגלל שבוץ' "ניצח" את לומבארד ואח"כ פיליפו ניצח את בוץ'.
אם הקרב בין לומבארד ובוץ' היה נגמר בניצחון של לומבארד כמו שהיה ראוי שיהיה אז הכל היה נראה אחרת ושניהם היו מדורגים נמוך יותר.

דבר שני, לפחות על סמך הדירוג שלי בוץ' מדורג במקום ה12 בMW.
במקום ה12 בWW מדורג מייק פירס. אני לא רואה שום הבדל באיכות הלוחמים האילו..
פיליפו מדורג 8 בMW וגם זה אחרי 5 ניצחונות רצופים וכל הסוגייה עם בוץ' שנגעתי בה מקודם.
במקום ה8 בWW מדורג מרטין קאמפמן וגם כאן אני לא רואה איזה הבדל באיכות הלוחמים ולהזכירך קאמפמן ירד מהMW לWW והתברג די בקלות בטופ 10.
כל זה רק מעיד על כך שאין הבדל איכותי ברור בין 2 המחלקות החזקות האילו.

לפי דעתי סדר טיב המחלקות הוא כזה:
המחלקות הכי טובות בUFC היום הם הWW והMW
אח"כ הם הLW והFW
אח"כ זה הLHW והBW
אח"כ הHW ובסוף זה 2 המחלקות שלא ממש קיימות עדין וזה הFLW והנשים.

לגבי השאלה המקורית בעניין סילבה בWW, זה הכל שאלה של איך הוא יעבור את השקילה וכמה זה יפגע בו.
בואו נגיד ככה שאני לא רואה אף לוחם WW עולה לMW ולוקח מסילבה את התואר

BeniTaz

New member
שכחת גם שבוץ' ניצח את אוקאמי

זה בעצם הקרב שהזניק אותו קדימה. בכל מקרה אני מסכים שהמחלקות הרבה יותר קרובות ברמתן מאשר בעבר, גם בזכות ההגעה של רוקהולד וג'אקרה וההתקדמות הגדולה בשנה האחרונה של ווידמן ופיליפו. וכמובן לומבארד.

ועדיין: סנט פייר, הנדריקס, ניק דיאז, קונדיט, אלנברגר, רורי מקדונלד, קאמפמן, קושצ'ק, מאיה, פיץ', מרקוורדת', ספיידין, אריק סילבה, טיאגו אלבס, רובי לולר, וודלי והרשימה עוד ארוכה.
אני לא יודע איך אצלך פירס מקום 12.. אצלי הוא מקום 20 ובמקום ה-12 נמצא מרקוורדת'.
עדיין ה-WW יותר צפופה, עמוקה, תחרותית.. הרבה יותר קשה להיכנס לטופ, הלוחמים בטופ שם עברו הרבה בקריירה ויש עוד כל כך הרבה פרוספקטים ושמות שמועמדים לרשת את מקומם.

זקס11

New member
אני חולק עליך לגבי ה LHW וה MW

(אני לא מתייחס למחלקות שמתחת ל WW).
מחלקת ה LHW היא מחלקה עם המון לוחמי צמרת איכותיים. הבעייה הכי גדולה היא שהמחלקה הזו הוכנסה להקפאה עמוקה בשנה האחרונה, והיו בה הכי מעט קרבות ביחס למספר הלוחמים.
למזלה הרע של המחלקה, הגיע לוחם די אלמוני, ותוך שנה הוא השמיד את הטופ, שהיה נחשב לאיכותי ביותר עד הגעתו.
ה MW עשו קפיצה גדולה בשנה אחרונה, ועדיין, יש אולי לוחם וחצי שראויים נכון להיום לקרב אליפות.

danielmo1

New member
הMW בבנייה ולדעתי עד שנה הבאה היא תהיה המחלקה

הטובה באירגון בלי ספק בכלל.

מי כבר כל כך מרשים אותך בLHW?

זאת המחלקה הכי אוברייטד בספורט!
קודם כל זה שכל לוחם שני שם היה אלוף לא מעיד על טיב הלוחם כמו על הרמה הבינונית של המחלקה.
דבר שני אם יש כל כך הרבה קונטנדרים ראויים במחלקה אז למה בלפורט וסונן הוקפצו לקרב על התואר והמדורג מס' 2 במחלקה (הנדרסון) גם הוא בכלל לוחם MW?

הקונטנדרים היחידים שאני רואה כרגע בLHW הם גאסטפסון וטיישיירה וגם זה לא בגלל שהם כל כך מרשימים (ניצחו בהחלטות) אלה יותר בגלל שהם הראשונים שסוף סוף קיבלו הזדמנות להתערבב עם הותיקים של המחלקה שמוגדרים "הטופ".
ואם תבחן את המחלקה גם על העומק שלה ועל רמת הפעילות אז בכלל אין על מה לדבר..

זקס11

New member
קודם כל, אני מסכים עם המשפט האחרון שלך

ומצד שני- מדובר במחלקה שהכי הרוויחה מהסגירה של פרייד. כל הלוחמים הגדולים של פרייד עברו למחלקה, ועיבו אותה מאד. ואז, כאשר ב MW סילבה נלחם נגד קוטה, וב GSP נלחם דן הרדי (לוחמי שאריות), ה LHW סיפקו קרבות אליפות מהטופ של הטופ.

עכשיו, יש פה נקודה פילוסופית לגבי איכות - "האם אלופים מתחלפים מעיד על רמה גבוהה או לא". לטעמי, במקרה המדובר הרמה אכן הייתה גבוהה. אבל יש לי הרגשה שזה דיון שיצטרך להתבצע פנים מול פנים.

לסיכום, אין ספק שהמחלקה כעת במוות קליני. והמחלקה הכי מלהיבה By Far היא ה WW.

AmitNHB

New member
זה היה ב 175.

הטורניר ההוא עם אוקמי ושילדס... אבל יש מצב שסילבה גם נלחם ב 170 עוד לפני זה. אני לא יודע אם זה משהו שהוא יכול לעשות היום בגילו, אולי... הוא בהחלט MW בינוני מבחינה פיזית. לדעתי, זו תיהיה טעות הוא יפסיד ב 170 מהר מאוד לדעתי. תיהיה לחיתוך השפעה וזה לא שהוא ניהיה צעיר וגם ככה 170 שופעת במתאבקים. הוא צריך לחתוך לקרב ב 175-177 עם GSP ולשים חותמת על היות הגדול מכולם בכל הזמנים ומשם לקבל רק super fights אם בכלל...

danielmo1

New member
שיעלה לLHW במקום לרדת למשקל לא הגיוני מבחינתו

הבן אדם LHW ביומיום, אם כבר הלוחם הטוב בהיסטוריה אז לעשות זאת בסטייל ולא במהלך פחדני

דירוג UFC במחלקות הMW והWW

לצורך הדיון קבל את הדירוג של הMW והWW בהתאמה של לוחם מול לוחם.
אני לא מוצא כאן איזה יתרון משמעותי לאחת המחלקות ברמת הלוחמים.
תכלס זה יכול להיות מעניין להשוות לוחם מול לוחם וככה לקבל מושג איזו מחלקה איכותית יותר.

אנדרסון סילבה - ג'ורג' סיינט פייר

כריס ווידמן - ג'וני הנדריקס

ויטור בלפורט - קרלוס קונדיט

צ'יל סונן - ניק דיאז

מייקל ביספינג - רורי מקדונלד

יושין אוקאמי - דמיאן מאיה

מארק מונוז - ג'ייק אלנברגר

קוסטנטינוס פיליפו - מרטין קאמפמן

לוק רוקהולד - ג'וש קושצ'ק

הקטור לומברד - ג'ון פיץ

אלן בלצ'ר - טארק סאפדין

טים בוץ' - מייק פירס

בריאן סטאן - מייק פייל

ג'ייק שילדס - נייט מרקוורדת'

רונלדו סוזה - סייר באהדורזאדה

רוג'ר גרייסי - טירון וודלי

קונג לי - ג'ורדן מאין

ריץ' פראנקלין - בי ג'י פן

רוני מארקס - בריאן אברסול

ואנדרליי סילבה - דונג היון קים

דרק ברונסון - ג'י הירון

לורנז לארקין - גונאר נלסון

סטניסלב נדקוב - ג'ון הטוואי

פרנסיס קרמונט - אריק סילבה

כריס קמוזי - מאט בראון

ברד טברס - מארסלו גוימאראס

אנדרו קריג' - ג'יימס הד

מיכאל קויפר - טיאגו אלבס

ניק רינג - ריק סטורי

כריס ליבן - דן הארדי

טים קנדי - קייל נוק

moriarty

New member
הגזמה קשה

אתה לא מוצא יתרון של רורי מקדונלד על ביספינג? של אלנברגר על מוניוז? של קאמפמן על פיליפו?
אני גם מופתע לראות את המקום הנמוך של אריק סילבה, ואני מאד מופתע שאני לא מוצא את צ'ה מילס, שהוא מעולה.

הגזמה קשה זה להגיד שזה הגזמה קשה

לקחת 3 דוגמאות מתוך 30 לוחמים וגם בדוגמאות שהבאת אין כזה הפרש משמעותי ברמות למעט אולי מקדונלד וביספינג.
אני יכול לשאול את אותה השאלה הפוך עם 3 דוגמאות. רונלדו סוזה - סייר באהדורזאדה, ואנדרליי סילבה - דונג היון קים, ויטור בלפורט - קרלוס קונדיט.

אריק סילבה במאזן 2-2 בUFC והניצחון הכי משמעותי שלו היה על לוחם לא מדורג בדמתו של ברנרמן. איפה אתה רוצה שאני אדרג אותו? בטופ 10?

ולגבי צ'ה מילס, תשאל את מאט ריידל למה הוא לא מדורג

BeniTaz

New member
אגב, שימו לב כמה לוחמים ירדו מה-LW ל-FW

הכוונה כמובן נלחמו ב-LW ב-UFC. מה שללא ספק פגע במחלקה וגם לטעמי נחלשה באופן קריטי והכתירה את ה-WW כמחלקה החזקה בארגון.

שימו לב (כמעט כל הצמרת):
1. אדגר
2. פטיס
3. גווידה
4. סיבר
5. אלקינס
6. צ'ארלס אוליביירה
7. בארט פלאשבסקי
8. גמבוריאן
9. ניק לנץ
10. ג'רמי סטיבנס
11. קול מילר